Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015

Εφτά κλειδιά έδωσε ο Ιησούς στους Απόστολους.

Ο κάθε Απόστολος εκείνο το βράδυ στο Μυστικό Δείπνο έγινε ένστολος Χριστιανός. Δηλαδή πήρε το Χρίσμα από τον ίδιο τον Κύριο.
Ο Ιησούς Χριστός αφού τους έχρισε και τους «φόρεσε» την στολή Του, τους έδωσε και 7 κλειδιά για να τα κάνουν χρήση εδώ, με σκοπό να λάβουν και το 8ο κλειδί.


Οι Απόστολοι έδωσαν αυτά τα 7 κλειδιά σε όλους μας και μας είπαν ότι όποιος τα εφαρμόσει απόλυτα θα λάβει και το 8ο κλειδί εδώ στη γη. Μέχρι τώρα το 8ο κλειδί δινόταν στους Αγίους. Τώρα όμως είναι η ώρα το 8ο κλειδί να δοθεί εδώ στη γη.
Τα 7 Μυστήρια της Ορθοδοξίας είναι τα κλειδιά που ανοίγουν την γέφυρα και δημιουργούν το δέντρο της ζωής.
Κάθε Μυστήριο και ένα κλειδί. Κάθε κλειδί και μία Θύρα. Κάθε Θύρα και ένα φωτεινό σκαλί για να ανέβουμε στην Ανώτερη Κλίμακα Πνευματικότητας. 

Η μάχη και η αντιπαλότητα όμως ως προς την Ορθοδοξία οδηγεί τους ανθρώπους στο να απομακρύνονται από την περιουσία τους.
Κοπιάζουν σε τομείς Πνευματικού χαρακτήρα αλλά χωρίς την ουσία παραμένουν πίσω.
Οι άνθρωποι όταν ακούν Ορθοδοξία αρχίζουν την διαδρομή ως προς τον δογματισμό και έτσι έχουν αντιστάσεις και αντιρρήσεις.
Ο Ιησούς όλο αυτό το ήξερε πολύ καλά, το είχε πει στους μαθητές του. Ότι στο όνομά Του θα γίνουν πολλά και είναι και αρκετοί που ενστερνίζονται το όνομά Του και πάνω σε αυτό δημιουργούν άλλη γνώση και άλλο δρόμο.
Τι δίνει στον άνθρωπο το κάθε Μυστήριο και το κάθε κλειδί ? Μα φυσικά την απελευθέρωσή του από τα δεσμά της ύλης, από τα δεσμά του φυσικού σώματος. Αυτό το ξέρουμε ως Ανάσταση. Αυτό βιώνεται από όλους όσους έχουν φτάσει στο σημείο της Θέωσης. Όταν η ψυχή λυτρώνεται απόλυτα και μεταφέρεται δίπλα στον Ιησού.
Ο Πλανήτης μας όμως ετοιμάζεται να περάσει στην μετάβαση και στην Ανάταση. Και γι αυτό το 8ο κλειδί είναι έτοιμο να δοθεί σε αυτούς που ανέβηκαν την κλίμακα των 7 Θυρών.

ετικέτα ( πνευματικότητα ) 

Δωροθέα