Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

Ανατάραξε την «άμμο» σου…

Ποια είναι η δική σου άμμος ? Είναι όλο σου το συναισθηματικό σου κομμάτι, το οποίο είναι σε ύπνωση. Βρίσκεται εκεί μέσα στο υποσυνείδητό σου. Μέσα στην άμμο σου μέσα από όλα όσα έχεις βιώσει, υπάρχουν κομμάτια, όχι πολλά, τα οποία δεν ανήκουν στο περιβάλλον αυτό. Αυτά τα κομμάτια σκεπάζονται από την άμμο σου και δεν τα αντιλαμβάνεσαι.


Έτσι έχεις μάθει αφού έχει περάσει ένα συμβάν από τη ζωή σου, κυρίως επίπονο, να μην το «ενοχλείς». Δηλαδή μέσα από σκέψη γιατί δεν θέλεις να θυμάσαι τίποτε από το συμβάν αυτό. Κι όμως αυτό το συμβάν «κοιμάται» ήσυχο εκεί μέσα στην άμμο σου και κάποια στιγμή θα κάνει την εμφάνισή του.
Δηλαδή η «θάλασσα» των συναισθημάτων σου σε συνεργασία με τους «ποταμούς» σου – φλέβες σου, θα σε φέρουν αντιμέτωπο με μία αναταραχή. Μία αναταραχή η οποία δεν θα έχει γίνει από εσένα, αλλά είτε από τη ζωή, είτε από το σώμα σου. 

Γι’ αυτό λοιπόν στη ζωή του ανθρώπου ένα από τα πιο σημαντικά και ουσιαστικά δώρα- βήματα που οφείλει να κάνει είναι αυτό της αυτογνωσίας.
Η αυτογνωσία, είναι ο μόνος δρόμος που δεν θα ταράξει την άμμο σου, αλλά θα σε οδηγήσει να βρεις τα «σκουπίδια» σου με ηρεμία.
Βιβλία αυτογνωσίας υπάρχουν αρκετά και αξιόλογα, όπως επίσης δρόμος αυτογνωσίας είναι και τα 7 μυστικά περάσματα εδώ μέσα στην σελίδα αυτή.
Με ένα τετράδιο και ένα στυλό ως βοηθούς, περπατάμε τα περάσματα ένα- ένα με ρυθμούς αργούς, αλλά ουσιαστικούς.
Για να μη φτάσει ποτέ αυτή η άμμος να κινηθεί από μόνη της μέσα από μία ταραχή. Η ταραχή είναι αναπόφευκτη και αυτό  μπορούμε να το δούμε από τους συνανθρώπους μας που τους έχουν συμβεί συμβάντα πόνου είτε στο σώμα τους, είτε στη ζωή τους.

ετικέτα ( τέχνη ζωής ) 

Δωροθέα