Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

Το «δείπνο του Πρέσβη».

Ο Πρέσβης μας καλεί σε δείπνο. Ένα δείπνο καθ’ όλα επίσημο.
Σε μία τέτοια περίπτωση, εμείς θα ψάχναμε τι θα φορέσουμε και θα εστιάζαμε και στις λεπτομέρειες της ενδυματολογίας μας.


Πριν από την ετοιμασία μας όμως σίγουρα θα μπαίναμε στην διαδικασία να μας φεσκάρουμε με ένα ντους και κομμωτήριο οι γυναίκες.
Υπάρχει περίπτωση όμως εμάς να μας καλέσει ένας πρέσβης ? Τι να μας νοιάζει εμάς όλο αυτό ?
Ο Πρέσβης είναι αυτό που πρεσβεύει η Αγία Κοινωνία. Στην οποία είμαστε όλοι καλεσμένοι. Ως προς τον Πατέρα μας Θεό, το ένδυμα δεν παίζει κανένα ρόλο. Γιατί Εκείνος δεν νοιάζεται για το εξωτερικό μας, αλλά για το εσωτερικό μας.
Δηλαδή να φρεσκάρουμε και να ανανεώσουμε το μέσα μας με την μετάνοια. 

Αυτός είναι ο λόγος της μετάνοιας, λοιπόν πριν από την συνάντησή μας με τον Πρέσβη- Αγία Κοινωνία.
Έτσι το ένδυμα σε αυτή την περίπτωση, θα το φορέσουμε μετά το δείπνο. Δηλαδή αφού πάρουμε την Αγία Κοινωνία, «φοράμε» έναν καινούργιο άνθρωπο. Έναν άνθρωπο που μετά από την διαδικασία αυτή, είναι απόλυτα ελεύθερος από όλα όσα τον βάραιναν πριν.
Γιατί η μετάνοια και η Αγία Κοινωνία, είναι δρόμοι που βελτιώνουν όλο τον εσωτερικό κόσμο ενός ανθρώπου.
Η ζωή μας στη γη δεν είναι μία απλή και εύκολη υπόθεση καθώς ο καθένας μας βιώνει καταστάσεις και προβλήματα. Ο δρόμος αυτός μας απαλλάσσει από όλα μας τα βάρη και μας δίνεται η ευκαιρία να γίνουμε καθόλα Κενοί αλλά και Καινοί. Δηλαδή άδειοι από κάθε τι που μας βαραίνει, αλλά και Καινούργιοι, Ανανεωμένοι.

Πώς βρίσκουμε άραγε τον κατάλληλο Πνευματικό για να κάνουμε αυτό το βήμα της εξομολόγησης ? Μέσα από την προσευχή μας, αν ζητήσουμε από τον Θεό ή τον Ιησού τον Πνευματικό που έχουμε ανάγκη, Εκείνοι θα μας οδηγήσουν.

ετικέτα ( αναγέννηση ) 

Δωροθέα