Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

Έχασες κάτι… έγινες η γέφυρα ανέλιξης

Συνήθως όταν χάνουμε κάτι, ανάλογα με την αξία του είτε τη συναισθηματική, είτε την πρακτική στεναχωριόμαστε. Άλλοτε πολύ και άλλοτε λίγο. Το θέμα είναι ότι νιώθουμε άσχημα για αυτό που χάσαμε και τα βάζουμε συνήθως με τον εαυτό μας.


Κι όμως δεν είναι πάντα έτσι. Υπάρχουν φορές που το «έχασα κάτι», μπορεί να σκηνοθετηθεί από τον Θεό. Όχι για να μας τιμωρήσει, αλλά για να μας βοηθήσει να γίνουμε εμείς μία γέφυρα πίστης προς έναν άλλον μας συνάνθρωπο.
Για παράδειγμα :
Έχουμε δύο ανθρώπους που σχεδόν την ίδια χρονική στιγμή προσεύχονται στον Θεό. Ο ένας άνθρωπος πιστεύει στον Θεό και ο άλλος του ζητά σημάδι από τον Θεό. Έτσι ο σοφός μας Πατέρας, μας οδηγεί να χάσουμε εμείς κάτι για να το βρει το άλλο του παιδί που το χρειάζεται περισσότερο. 

Άλλωστε για Εκείνο σημασία δεν έχουν τα αντικείμενα, αλλά η ενίσχυση της πίστης. Οπότε θα οδηγήσει τον πρώτο, που πιστεύει στον Θεό, να χάσει κάτι για να το βρει ο δεύτερος που έχει ανάγκη να πιστέψει στον Θεό.
Ο δεύτερος λοιπόν που βρήκε αυτό που εμείς χάσαμε, αυτόματα θα καταλάβει ότι η προσευχή του ακούστηκε και έτσι έχει πιθανότητες να ξανά προσευχηθεί και να αρχίσει να επιστρέφει στην Αγκαλιά Του Θεού.
Ο πρώτος που έτσι κι αλλιώς πιστεύει, δύο δρόμους έχει να διαλέξει ή να το δει ως έχασα ή να το δει ως «έγινα η γέφυρα» για να πατήσει επάνω της ο αδερφός μου. Αν ο πρώτος διαλέξει τον δρόμο έχασα, αυτόματα θα αρχίσει να θυμώνει και έτσι το έχασα μέσα από τον θυμό θα πάρει επεκτατικές τάσεις. Ενώ όταν το δει «έγινα η γέφυρα», αυτόματα ανοίγει περισσότερο την Θύρα Του Θεού και ο Θεός μέσα από τέτοια πίστη το σίγουρο είναι θα δώσει σε αυτόν τον άνθρωπο το Μεγαλείο Του, την αγκαλιά Του και την φροντίδα Του. 


Γιατί εμείς το βλέπουμε ως αδικία, αλλά ίσως και να μην είναι αδικία που χάσαμε κάτι. Γιατί όπως είπαμε η ύλη δεν είναι τίποτε άλλο, από μία μορφή ισορροπημένης αλληλεγγύης. Και αυτό ακριβώς συμβαίνει μέσα από έναν δρόμο έχασα. Μετατρέπω λοιπόν το έχασα σε έγινα η γέφυρα. Για να ανοίξω την πόρτα στα θαύματα να εκδηλωθούν στη ζωή μου.

ετικέτα ( πνευματικότητα ) 

Δωροθέα