Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2015

Η 7η μέρα της ανάπαυσης.

Ο Θεός την 7η μέρα αναπαύτηκε. Που σημαίνει ότι είχε ολοκληρώσει το έργο του σε 6 μέρες και την 7η την όρισε ως ανάπαυση. Αυτή τη μέρα ζούμε τόσες χιλιάδες χρόνια στον πλανήτη. Τη μέρα της ανάπαυσης. Είμαστε δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια στην τροχιά του 7. Έχουμε 


παραμείνει στον δρόμο του 7, δηλαδή στη μέρα της ανάπαυσης για να καταφέρουν να μπουν κι άλλα αδέρφια μας και παιδιά Του στον δρόμο της ανάπαυσης που Εκείνος όρισε. ( προς Εβραίους 4/6).
Ο Ιησούς ήρθε στον πλανήτη για να μας διδάξει αυτή την ανάπαυση μέσα από τον τρόπο που θα ζήσουμε κατά Θεό. Γιατί αυτός που ζει κατά Θεό, ξεκουράζεται και αναπαύεται. Ο ίδιος ο Κύριος είπε ότι όποιος ακολουθήσει τον τρόπο και τον δρόμο Μου, τότε θα λάβει εδώ όλα τα οφέλη από το Άγιο Πνεύμα.
Έτσι ο δρόμος της ανάπαυσης, δηλαδή η ολοκλήρωση του 7 θα μας οδηγήσει στο επόμενο βήμα, που είναι το 8. Το σύμβολο 8, το σύμβολο του άπειρου, δηλαδή εδώ στη γη, ο Παράδεισος. Η απόλυτη θεραπεία σε όλους τους τομείς. 

Το τι χρειάζεται να κάνει ο καθένας για να περάσει και να ολοκληρώσει το 7, για να βιώσει εδώ την ανάπαυση είναι γραμμένο μέσα στην Καινή Διαθήκη, αλλά και σε ένα σορό βιβλία πνευματικά. Όλο αυτό όμως για να βιωθεί, καλό θα είναι καθένας αντί να μάχεται κάθε γνώση, να επιλέξει να τη βιώσει. Γιατί το να ακονίζουμε συνέχεια τα μαχαίρια μας για να αποδείξουμε τίνος η αλήθεια είναι πιο καλή ή όχι, δεν θα μας οδηγήσει πουθενά, όπως και δεν μας οδήγησε πουθενά, τόσες χιλιάδες χρόνια. Άλλωστε κανένας δεν έχει να αποδείξει, τίποτε σε κανέναν. Το «στοίχημα» είναι εντελώς προσωπικό και έχει να κάνει με τον στόχο που έχει ο καθένας για τη ζωή του.
Οπότε ας μη προσπαθούμε να αποδείξουμε κάτι, αλλά ας μπει ο καθένας στην αναζήτηση, όχι της δικής του αλήθειας, αλλά την μία και μοναδική αλήθεια, εκείνη που είπε και έπραξε Εκείνος. Δηλαδή ο Ιησούς Χριστός.
Δεν μας έταξε τον παράδεισο μόνο, μας είπε και όλα τα πως.
Ο κύκλος του 7 είναι ολόκληρος μέσα στην αποκάλυψη του Ιωάννη. Μας δείχνει ακριβώς πως θα βιωθεί για να έρθει εδώ το 8, δηλαδή η ανάπαυση. 

Ο πλανήτης μας ετοιμάζεται να κλείσει έναν κύκλο και να αρχίσει έναν άλλον. Αυτός ο Νέος Κύκλος θα είναι απόλυτα μία ανάπαυση, μία ξεκούραση και θα γίνεται ότι γίνεται αυτή τη στιγμή στον Παράδεισο. Δηλαδή ηρεμία, γαλήνη, αρμονία, αγάπη δίχως όρους και όρια.

Αρκεί να επιλέξουμε να ολοκληρώσουμε τον κύκλο του 7, σε ατομικό επίπεδο. Τότε για μας θα αρχίσει ο κύκλος του 8.  Ο φόβος, το σκοτάδι, και όλα όσα απαρτίζουν το εγώ, θα τελειώσουν και στη θέση τους θα υπάρχει η πληρότητα του Θεού.

ετικέτα ( αποκαλύπτω ) 

Δωροθέα