Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015

Θεϊκή ή θετική σκέψη ?

Έχει αυτό διαφορά άραγε, το θεϊκό από το θετικό ? Μα φυσικά και έχει.
Το Θεϊκό είναι δεμένο με το όλο, ενώ το θετικό προσπαθεί είτε να πολεμήσει, είτε να αγνοήσει το αρνητικό.


Όμως το αρνητικό και θετικό είναι δύο ίδιοι πόλοι, που δημιουργούν το ένα. Δύο ίδιοι γιατί ο ένας βρίσκεται μέσα στον άλλον για να δημιουργηθεί η ισορροπία.
Οπότε όταν εμείς εστιάζουμε στην μία πλευρά αυτόματα είναι σαν να επιλέγουμε να μη βλέπουμε την άλλη πλευρά. Με αποτέλεσμα στην ουσία να μη βλέπουμε τίποτε. Μπορεί βέβαια να νομίζουμε ότι βλέπουμε, ως θετικά, αλλά η ζωή έρχεται να μας δείξει ότι μέσα της όλα έχουν τον ρόλο τους και τον λόγο τους. 

Έτσι η μάχη προς το αρνητικό και η προσπάθειά μας μόνο για το θετικό, είναι σαν να προσπαθούμε να κρατήσουμε στο χέρι μας ένα παγάκι και να έχουμε την απαίτηση να μη λιώσει. Πώς είναι δυνατόν ? Το παγάκι θα λιώνει γιατί αυτή είναι η φυσική του διαδρομή και εμείς θα κάνουμε απεγνωσμένες προσπάθειες να το συντηρήσουμε.
Η διαφορά λοιπόν ως προς το Θεϊκό, έχει να κάνει με την αγάπη, την αποδοχή και την κατανόηση προς την ολότητα της ολότητας. Τότε έρχεται η αρμονία.
Όταν αναζητήσουμε μέσα μας αυτό το Θεϊκό κύτταρο τότε όλα αλλάζουν οπτική γωνία και τότε σταματάμε να βλέπουμε μονόπλευρα.  
Δες το Θεϊκά λοιπόν, πραγματικά και ουσιαστικά με οδηγό την αγάπη, την αγκαλιά και την αποδοχή. Χωρίς καμία κατεύθυνση ούτε θετική, ούτε αρνητική, αλλά μία σταγόνα γνώσης. Κάθε τι δηλαδή είναι μία σταγόνα γνώσης. Η σταγόνα έχει μέσα της τη συμπαντική δονητική της ισορροπίας. Κι εμείς μέσα από αυτόν τον τρόπο σιγά- σιγά θα φεύγουμε από το μονόπλευρο μονοπάτι.

ετικέτα ( αναγέννηση ) 

Δωροθέα