Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

Το ταγκό της αγάπης και το βαλς του Θεού.

Tο ταγκό ... είναι ο καθοδηγητής δάσκαλος που ίσως χρειαζόμαστε στα πρώτα μας βήματα. Στους πρώτους δρόμους της ζωής μας. Όμως υπάρχει περίπτωση το ταγκό να παραμείνει στη ζωή μας μέσα από


 σχέσεις ή από καταστάσεις. Το ταγκό έχει μέσα του το δύο, το εσύ και το εγώ. Έχει μέσα του τον δάσκαλο και τον μαθητή. Έχει μέσα του τον ισχυρό και τον ανίσχυρο. Ο κάθε ένας καβαλιέρος θέλει να βρει παρτενέρ για να ηγηθεί. Να νιώθει ότι οδηγεί τον άλλον. Το ταγκό βασίζεται στην γήινη μορφή της αγάπης, αυτή που την έχουμε ορίσει με τα ανθρώπινα στοιχεία. Την έχουμε ως συναίσθημα και έτσι πάντα αυτή η αγάπη έχει ανάγκη από χειρισμούς και από ηγέτες. Πάντα αυτή η αγάπη ζητάει να πάρει. Πάντα θυσιάζει για να το πει. Πάντα περιμένει, καρτερεί να έρθει πίσω όλο το κομμάτι που έδωσε. Αυτή η αγάπη θλίβεται και τελικά συνθλίβεται. 

Ενώ το βαλς είναι η ισημετρία.... ισημερία... = ίσα μέρη .... και αυτό είναι το αρμονικό χορευτικό του δύο, το οποίο ενώνεται στον στροβιλισμό του άπειρου και έχει μία μόνιμη κυκλική ταλάντωση. Όπου τελικά το δύο γίνεται ένα.... το είμαι ότι είσαι και μέσα από αυτό που είσαι αναδημιουργώντας με αναδημιουργείς. Η Ανώτερη σκάλα της ενέργειας της Χριστικής Αγάπης, η οποία Αγάπη είναι το απόλυτο σύμβολο του Άπειρου στροβιλισμού του 8. Το 8 που δημιουργεί την έλικα για να γίνει η άνοιξη της αστροπύλης μέσα σε αυτή την σχέση του δύο που έγινε ένα μέσα στην Θεϊκή αγάπη, μέσα στο Βαλς του Θεού.

Η Θεϊκή αγάπη που θα αρχίσει να ρέει μέσα σε έναν άνθρωπο τότε η κάθε του σχέση αυτόματα μετατρέπεται σε βαλς αναδημιουργίας γιατί ξέρει ο άνθρωπος του Θεού, ότι όλα είναι ένα και σε κάθε ένα υπάρχει ο Θεός.

ετικέτα ( αναγέννηση ) 

Δωροθέα