Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Ο «σπινθήρας» της ψυχής.

Η ψυχή, ένας σοφός σύμβουλος, κατοικεί στο σώμα κάθε ανθρώπου. 

Η κύρια «φωλιά» της είναι μέσα στην καρδιά μας.  Είναι το πρώτο σημείο που κατοικεί η ψυχή μας. Όταν από εκείνο το σημείο αρχίζει να αναπτύσσεται και να της δίνεται η δυνατότητα να βγάλει προς τα έξω όλα της τα ταλέντα- δρόμο- εσωτερική γνώση, τότε ανάλογος σπινθήρας μεταφέρεται στον εγκέφαλο. Από εκείνο το σημείο, η ψυχή έχει την δυνατότητα να «ξυπνήσει» μέσα στον εγκέφαλο του ανθρώπου αρχέγονη γνώση που υπάρχει μέσα στην παρεγκεφαλίδα αλλά και μέσα στον ιππόκαμπο. Ο άνθρωπος που έχει καταφέρει να μεταφέρει αυτόν τον εσωτερικό του πλούτο από την καρδιά στο μυαλό τότε η ταπεινότητα, το είμαι του, έρχεται να αγκαλιάσει αυτό το είμαι. Γιατί αυτός που πραγματικά έχει ενεργοποιήσει το εσωτερικό του ταλέντο, τότε είναι σεμνός και ταπεινός. Γιατί η ψυχική αυτή ανάταση δεν αναζητά χειροκρότημα, με την έννοια της έπαρσης. Ο άνθρωπος αυτός δίνει για να δίνεται και γεμίζει από τη δοτικότητα.  

Ακριβώς δηλαδή ότι κάνει μία πηγή. Η οποία είναι μία μόνιμη κίνηση αναδημιουργίας και πληρότητας από μόνη της. Έτσι όταν λέει ο Ιησούς, άνοιξε την καρδιά σου, εννοεί πως όταν ανοίξουν τα παράθυρα της ψυχής, τότε το φως αυτό που πλημυρίζει τον άνθρωπο, τον κάνει σεμνό, αγνό και γεμάτο από καλοσύνη. Έτσι έχουμε δει αρκετούς ανθρώπους, τουλάχιστον στην Ελλάδα μας, οι οποίοι είχαν σεμνότητα, αγνότητα και καλοσύνη ψυχής. Θα αναφέρω μερικά παραδείγματα, χωρίς να έχω πρόθεση να ακυρώσω άλλους ανθρώπους με τέτοια εσωτερική ψυχική ανάταση. Θα αναφέρω λοιπόν, τον Θανάση Βέγγο, τον Άγιο Πορφύριο, τον Κώστα Βουτσά, τον Άγιο Παΐσιο. Άνθρωποι με την ψυχή τους να δίνει ευωδία σε όλους γύρω τους. Και από αυτό που κάνουν, αλλά και από το ήθος και τη σεμνότητά τους.
Οπότε όταν η ψυχή «σπάσει» τα δεσμά της καρδιάς και ανοίξει από εκεί, κάνει κρακ η καρδιά, σπάσει το «αβγό», τότε έρχεται στην επιφάνεια όλη η αληθινή και πραγματική ψυχική ροή φωτός. Τότε αυτός ο άνθρωπος Φωτίζεται από την ίδια του την ύπαρξη και από τον ίδιο τον Θεό.
Τότε αρχίζει το πραγματικό ταξίδι της ψυχής στη γη, με έναν Θεϊκό «χάρτη» που λέγεται, χαρίσματα. Η ψυχή με οδηγό την καρδιά και τον νου αναπτύσσεται μέσα από όλο της το κάλλος. Τότε από το σημείο του εγκεφάλου ενεργοποιείται άλλος σπινθήρας ο οποίος μεταφέρεται στο πρώτο κέντρο. 

Τότε μέσα στον άνθρωπο δημιουργείται το πρώτο του τρίγωνο, το οποίο δημιουργεί την πραγματική τρισδιάστατη δομή για τον άνθρωπο. Ο Οποίος όταν καταφέρει αυτή την τριγωνική του διαδρομή να την ενώσει με την Πνευματική του Φύση, η ζωή του αρχίζει να μετατρέπεται σε ένα μελωδικό και αρμονικό ταξίδι. Η ένωση αυτή του τρία γίνεται Αγία Τριάδα. Γίνεται η βάση για να βαδίσει το αυθεντική της μονοπάτι.
Η τρισδιάστατη αυτή δομή, ύστερα ανάλογα με την αναζήτηση της αυτογνωστικής Πνευματικότητας τον οδηγεί σε αυτό που λέμε σωτηρία ψυχής. Τότε ετοιμάζεται για αυτόν τον άνθρωπο η «στολή» της Αθανασίας του.
Αυτός ο άνθρωπος έχει μία φυσική παιδικότητα η οποία έχει οδηγό την αγνότητα και μόνο. Γίνεται ο Αμνός του Θεού, δηλαδή ένας Μοναδικός Ναός όπου μέσα του ρέει το Άγιο Πνεύμα.

ετικέτα ( πνευματικότητα ) 

Δωροθέα