Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

Το βάρος της συνείδησης και το ήθος

Αυτό που είναι μέσα σε κάθε άνθρωπο και τον οδηγεί είναι η συνείδησή του. Η συνείδηση είναι ένα κομμάτι που έχει βάλει ο Θεός μέσα σε κάθε άνθρωπο. Είναι σαν να λέμε ο «ελεγκτής», ο «μετρητής», αυτό το σημείο που καταμετρά κάθε λεπτό εμάς και μόνο εμάς. Αυτός ο ελεγκτής, παρόλο που εμείς νομίζουμε ότι κάποιοι δεν έχουν συνείδηση και ότι λειτουργούν χωρίς αυτή, μας φέρνει κάποια στιγμή αντιμέτωπους με όλα όσα έχει μετρήσει.
Έτσι ανάλογα με την «ταχύτητα» που καταγράφει- καταμετρά στη ζωή μας, τη ζωή μας, ανάλογα μας επιστρέφει να βιώσουμε καταστάσεις, γεγονότα φθορές σωματικές.  
Είναι ένα σημείο μέσα σε κάθε άνθρωπο, που μόνο ο ίδιος ο άνθρωπος μπορεί να το ψάξει και μόνο ο ίδιος μπορεί να το αδειάσει.
Έτσι η συνείδηση είναι το σημείο, που θα λέγαμε η δικαιοσύνη του Θεού, μέσα στον κάθε άνθρωπο. Είναι το σημείο αυτό που μας φέρνει αντιμέτωπους με όλα όσα έχουμε μαζέψει εκεί μέσα. Από τις πιο μικρές μας σκέψεις μέχρι και τις πιο μεγάλες μας πράξεις.  
Η «ρόδα» αυτού του μετρητή σε κάποιους ανθρώπους τρέχει τόσο γρήγορα, που έχουν χάσει την αίσθηση της και νομίζουν ότι ζουν. Αλλά δεν θέλουν να πιστέψουν ότι η συνείδησή τους έχει παραγεμίσει και ότι η ταχύτητά της είναι πολύ γρήγορη. Έτσι ο ήχος που εκπέμπουν είναι ένας στροβιλισμός ο οποίος θα φέρει τυφώνες στη ζωή τους. Μέσα από τη δύνη που δημιουργεί αυτός ο «ανεμιστήρας συνείδησης».
Ειδικά τώρα αυτή τη χρονική περίοδο, που μπήκαμε στην τροχιά του Υδροχόου, η συνείδηση αρχίζει να κάνει «αυτόματες πληρωμές».
Η συνείδηση δημιουργεί προϋποθέσεις να βαραίνει η ψυχή και το βάρος αυτό την οδηγεί προς τα κάτω, προς την προετοιμασία της για την είσοδό της στον Άδη. Ο ήχος που εκπέμπει το σώμα αυτό είναι του πόνου και ο πόνος γίνεται ένα τεράστιο μαντεμένιο βαρίδι.
Η συνείδηση λοιπόν καθώς γεμίζει αρχίζει την εσωτερική μάχη με το ήθος. Και ο άνθρωπος χάνει την κυριαρχία του. Γι’ αυτό και η πρωτοκλίμακα της Πνευματικής σκάλας είναι η αυτογνωσία. Γιατί χωρίς αυτογνωσία, ο άνθρωπος θα νιώθει ότι περπατά το μονοπάτι της Πνευματικότητας, αλλά ο τροχός της συνείδησης θα γυρίζει, με την τροχιά που εμείς έχουμε επιλέξει. 

Γι’ αυτό μέσα στην Καινή Διαθήκη ο Ιησούς λέει ξανά και ξανά μετανοείτε, γιατί ξέρει, βλέπει ότι η συνείδηση είναι γεμάτη. Το πόσο γεμάτη, αρκεί να επιλέξουμε την αγνή πρόθεση να τη δούμε. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αδειάσει και να επιστρέψει στην απόλυτη και ολική της κάθαρση. Αφού κάνουμε την έρευνά μας, η οποία μπορεί να κρατήσει και χρόνια, τότε επιλέγουμε την εξομολόγηση για κάθε ένα από αυτά που μας βαραίνουν. Ύστερα πάμε να γεμίζουμε με τη Φλόγα που θα μας λυτρώσει δηλαδή την Αγία Κοινωνία.

ετικέτα ( αναγέννηση ) 

Δωροθέα