Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2015

Μεγαλώνει… αυτός που μαλώνει.

Το μάλωμα λοιπόν είτε αυτό που κάνουμε στους εαυτούς μας, είτε αυτό που κάνουμε στους άλλους, είναι και η αιτία που μεγαλώνουμε.
Τι θα πει μεγαλώνω ? Θα πει αλλοιώνομαι σε εσωτερικά κομμάτια, τα οποία φθείρονται. Η ταχύτητα της φθοράς έρχεται με το μέγεθος του μαλώνω. Όσο πιο πολύ μαλώνω, τόσο πιο γρήγορα φθείρομαι.


Το μαλώνω, σημαίνει θέλω να τιμωρήσω, θέλω να τσακωθώ, θυμώνω, οργίζομαι, εξαγριώνομαι κλπ. Κάθε ένα από αυτά και ανάλογα με τη συχνότητα, φέρνουν το σώμα μας σε μία μόνιμη αναταραχή, σε μία θαλασσοταραχή αλλά και σε φλόγωση.
Υπάρχουν άνθρωποι που αυτά τα κάνουν εξίσου προς τα μέσα τους, αλλά και προς τα έξω τους. Αυτοί οι άνθρωποι είναι που φθείρονται και αλλοιώνονται παντού. Στο σώμα τους, στο μυαλό τους, στο πρόσωπό τους, αλλά και στη ζωή τους. Δηλαδή έχουν φθορές σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα.
Το μάλωμα λοιπόν δημιουργεί το μεγάλωμα. Ο καβγάς σε προβλήματα καρδιάς. Η τιμωρία σε μυωπία, πρεσβυωπία, υπερμετρωπία κλπ., Η τιμωρία μας οδηγεί στο να μη θέλουμε να βλέπουμε τα πράγματα ή να αποφεύγουμε να τα δούμε στην πραγματική τους διάσταση. 

Γενικά λοιπόν το μάλωμα, αλλοιώνει τα κύτταρα του σώματος αλλά και του εγκεφάλου μας. Το μάλωμα ρέει στο υγρό στοιχείο του σώματος, με αποτέλεσμα να απλώνεται σε όλο μας το σώμα. Το μάλωμα δημιουργεί ρυτίδες και πρόωρη γήρανση. Σε ανάλογη συχνότητα δημιουργεί κυτταρίτιδα και μπλοκάρισμα στη λέμφο.
Έτσι τα νεύρα, ο θυμός, το μάλωμα και η τιμωρία, μας οδηγούν στο να φθείρουμε την εξωτερική αλλά κυρίως την εσωτερική μας υπόσταση.  Κρατάω λοιπόν απόσταση από όλα αυτά, για να μπορέσει η υπόστασή μου να έχει τη στάση που θέλω.
Αναζητώ κάθε μέρα αν έχω θυμό μέσα μου και σε ένα τετράδιο γράφω όλα όσα με οδήγησαν να θυμώσω. Ύστερα αρχίζω να απελευθερώνω τον εαυτό μου με προσευχή και αναζητώ τρόπους που θα με ηρεμίσουν. Όπως να ακούσω την αγαπημένη μου μουσική. Να δω μία ήρεμη ταινία. Να διαβάσω ένα βιβλίο.

ετικέτα ( αναγέννηση ) 

Δωροθέα