Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015

Οι 3 Πύλες της αρμονίας μέρος 2ο

Η Πύλη της ευΛογίας.
Μία Πύλη που ως ένα σημείο το λέει μόνη της.
Για να αποκτήσω το κλειδί της πύλης αυτής απαραίτητο είναι το κλειδί της πρώτης Πύλης.


Γιατί αν έχω ευ στον λόγο μου που σημαίνει να μιλώ ευγενικά, γλυκά, τρυφερά, αλλά από μέσα μου να βράζω σαν βραστήρας και να λέω άλλα από αυτά που σκέφτομαι και νιώθω. Τότε κάνω με επιτυχία το ηφαίστειο. Ένα ηφαίστειο που δημιουργεί λάβα. Έτσι ο λόγος μου μπορεί να είναι γλυκός, αλλά έχει μέσα του φωτιά από λάβα, η οποία ετοιμάζεται προσεχώς να κάψει τα πάντα. Η οποία λάβα έχει ξεκινήσει και καίει εμένα.
Οι άνθρωποι έχουν ένα ιδίωμα, το οποίο δεν έχουν καταλάβει τι ακριβώς τους δημιουργεί. Για παράδειγμα στο σήμερά τους θα τους παρουσιαστεί ένα πρόβλημα με κάποιον συνάνθρωπό τους. Θα θυμώσουν, αλλά δεν θα το πουν. Θα περάσει η μέρα και θα αρχίσουν να αποκτούν «μία απόσταση» από το συμβάν που τους προκάλεσε θυμό. Έτσι θα σκεφτούν πέρασε η μέρα και θα συνεχίσουν σαν να μην έγινε τίποτε. Ούτε θα εκδηλώσουν τον θυμό, θα τον καταπιούν, ούτε θα αναζητήσουν γιατί θύμωσαν, ούτε αν έμεινε ο θυμός αυτός και που, μέσα μας. Έτσι έχουν αποκτήσει ένα νέο προφίλ, αυτό του ανεκδήλωτου θυμού. Και αυτό το προφίλ, με οδηγό το υποσυνείδητο θα αρχίσει να τους παρουσιάζεται στην ζωή τους, ως καθρέφτισμα. Μέσα από καταστάσεις και γεγονότα. 

Όπως καταλαβαίνουμε λοιπόν ο λόγος μας, μετά από τέτοια συμβάντα, όπως με το παράδειγμα, είναι αρκετά. Το προφίλ μας- χαρακτήρας μας, αναδημιουργείτε σε καθημερινή βάση μέσα από τις «συλλογές» μας από θυμούς και σκέψεις που δεν έχουν ειπωθεί, ούτε εκδηλωθεί. Αλλά ούτε καν αναζητηθεί από εμάς. Δηλαδή δεν θα ασχοληθούμε καθόλου, να ψάξουμε να βρούμε τι «κάθετε» μέσα μας μετά από διάφορα που μας συμβαίνουν. Η ζωή περνά και φέρνει να βιώσουμε όλα αυτά τα ανεκδήλωτα εσωτερικά συμβάντα κι εμείς νομίζουμε ότι ή δεν είμαστε τυχεροί και η ζωή μας βασανίζει ή ότι ο Θεός μας τιμωρεί.
Οπότε για να αποκτήσουμε το κλειδί της Πύλης αυτής, πρώτα οφείλουμε να αναζητήσουμε τις σκέψεις μας, δηλαδή την πρώτη Πύλη. Οπότε ύστερα θα αρχίσει ο λόγος μας πια να είναι ένα και το αυτό με τις σκέψεις μας. Γιατί όπως είδαμε, άλλα σκεφτόμαστε, άλλα λέμε και άλλα πράττουμε. Μέσα από την διεργασία όμως της έρευνας, θα έρθει κάποια στιγμή σε ευθυγράμμιση ο λόγος μας με τις σκέψεις μας. Κι αν μέσα σε αυτή την διαδρομή βάλουμε και την Πνευματική ανάταση, τότε ο Λόγος μας, θα γίνει από το δρόμο του Θεού και τότε η ευλογία θα είναι γεγονός.
Όταν η ευλογία μπει στη ζωή μας, τότε όλη μας η ζωή είναι γεμάτη από ηρεμία δηλαδή την πρώτη Πύλη. 

Τίποτε δεν είναι δυσκολότερο από αυτό που βιώνει τώρα ένας άνθρωπος, το οποίο είναι όλο ένα επίκτητο κομμάτι. Το οποίο δημιουργήθηκε από εμάς και από το «κρυφτό» το οποίο «παίζαμε», κυρίως με τους εαυτούς μας. Το να αναζητήσουμε μέσα μας την ευλογία, δηλαδή την δική μας Πύλη που μας ενώνει με το Θεοί Εστέ, δεν είναι δύσκολο, ούτε ακατόρθωτο, καθώς όλο αυτό βασίζεται στην φυσικότητά μας. Καθώς το Θεικό Κύτταρο, είναι μέσα μας, είναι ένα κύτταρο που περιμένει από εμάς να εκδηλωθεί. Άρα έρευνα+ γνώση για το Θεικό Κύτταρο μέσα μας, για να οδηγηθούμε στο «πλατύσκαλο», το οποίο είναι μπροστά στην Πύλη του Ναού= Καρδιά μας.

ετικέτα ( ελευθερία ) 

Δωροθέα