Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015

Η συμβουλή του φιδιού

Η Πνευματική σκάλα- κλίμακα έρχεται για να μας βοηθήσει να απενεργοποιήσουμε το εγώ- μυαλό. Όπου για να απενεργοποιηθεί το εγώ, θέλει συνεχή και μόνιμη εργασία αυτογνωσίας με εσωτερική 


αναζήτηση της καρδιάς. Συνεχή, θα πει πως ο άνθρωπος το πρώτο που χρειάζεται να κάνει είναι να δεχτεί το εγώ του και να αρχίσει να το ψάχνει παντού σε κάθε του «γωνιά», δηλαδή στις σχέσεις και τις καταστάσεις της ζωής του. Ενώ παράλληλα χρειάζεται να μελετά κείμενα Πνευματικής ανέλιξης. Έτσι μέσα από την πιστοποίηση ότι έχει εγώ, αντιλαμβάνεται ότι ένας «ερπετοειδής» εγκέφαλος υπάρχει μέσα μας, από την εποχή του Αδάμ και της Εύας. Και από τότε μέχρι και σήμερα αυτός είναι ο στόχος μας, να περάσουμε από τον ερπετοειδή αυτόν εγκέφαλο, από την συμβουλή του φιδιού, δηλαδή στην σκάλα που μας δόμησε ο Ιησούς. 

Ο ερπετοειδής εγκέφαλος ενεργοποιείται όταν εμείς νοιαζόμαστε μόνο για τα εφήμερα και τα εύκολα. Σε αυτή τη σκάλα του εφήμερου και του εύκολου έχει στηθεί και μία πνευματική πλευρά, όπου κατευθύνει τους ανθρώπους στο γρήγορο και στο εύκολο. Με ποιο τρόπο ? Με το να τους διδάσκουν τρόπους να ενεργοποιούν μόνο την υπόφυση και την επίφυση, έτσι με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιείται η κουνταλίνη, που όμως συνεργάζεται με τον ερπετοειδή μας εγκέφαλο. Μοιάζει ότι «φτάσαμε» στην ανέλιξη, εξέλιξη. Όμως το αντάλλαγμα του φιδιού αυτού θα είναι η ψυχή μας και ότι περιβάλλεται γύρω από την ψυχή μας. Δηλαδή να θυσιάσουμε δικούς μας ανθρώπους και να βιώσουμε καταστάσεις πόνου. Γιατί το εύκολο και το γρήγορο συνεργάζεται με το εφήμερο από τον ερπετοειδή μας εγκέφαλο και όχι από τον Πνευματικό μας νου.
Ο μόνος τρόπος για να πεθάνει μια για πάντα αυτό το φίδι και ο ερπετοειδής μας εγκέφαλος είναι να περπατήσουμε το μονοπάτι του Ιησού Χριστού και της καρδιάς μας. Όπου τι σημαίνει καρδιά ? Καρδιά σημαίνει ο Θρόνος της Βασιλείας του Θεού. Εμείς χρειάζεται να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να φτάσουμε στην θύρα της Βασιλείας αυτής και ύστερα ο ίδιος ο Θεός θα μας ανοίξει την θύρα αυτή. Πώς θα το καταλάβουμε, θα αναρωτιέστε? Δεν υπάρχει περίπτωση να μη το καταλάβετε. Ο νους έχει μαγνητιστεί από το Θείο Έρωτα τόσο πολύ, που το ερπετό μετατρέπεται στο απόλυτο Άνθρωπος. Ο Άνθρωπος λοιπόν μόλις ολοκληρώσει την στάση του, στέκομαι όρθιος και στα δυο μου πόδια, με οδηγό την αγάπη. Τότε ενεργοποιείται στην καρδιά η οξυτοκύνη, η οποία είναι η ορμόνη της αγάπης. Αυτή η ορμόνη εκτοξεύεται προς τον εγκέφαλο και τότε αυτές οι δύο δυνάμεις ενεργοποιούν το Άγιο Πνεύμα και σκοτώνει για πάντα το φίδι που βρίσκεται στην σπονδυλική στήλη. Το Άγιο Πνεύμα που ρέει από την κορυφή του κεφαλιού, αναβλύζει από την καρδιά, ζεσταίνει την ενέργεια της σπονδυλικής στήλης και τότε αναπηδά το Ιχώρ. Το Ιχώρ είναι η Ανώτερη Συμπαντική ροή Υδάτων του Υδροχοϊκού Νου. 

Η ερπετοειδή κουνταλίνη, μας οδηγεί πολλές, αν όχι όλες τις φορές, σε πλάνη. Γιατί μοιάζει αρκετές φορές ότι έχουμε ένα μαγικό ραβδάκι στα χέρια μας. Δηλαδή θα ακούσουμε ανθρώπους που έχουν δυνατότητες να καταφέρνουν διάφορα στη ζωή τους, να βρουν σύντροφο, να τον βρουν όπως τον παρήγγειλαν, να αγοράσουν σπίτι, να κάνουν ανθρώπους να λένε ή να πράττουν αυτά που θέλουν. Καλό είναι να αναρωτηθούν, με ποια δύναμη συνεργάζονται ? Και ποιο είναι το τίμημα ?

Ο δρόμος του Θεού, λοιπόν, της καρδιάς και του πνεύματος δεν δίνει μαγικά ραβδάκια, αλλά κάνει τον άνθρωπο Πνευματικό που σημαίνει, ότι ο άνθρωπος αυτός είναι απόλυτα δομημένος να ενεργεί σύμφωνα με το θέλημα Του Θεού με αγνότητα και ταπεινότητα. Χωρίς να τον δεσμεύει τίποτε εφήμερο και ουτοπικό.

ετικέτα ( αποκαλύπτω ) 

Δωροθέα