Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

Το «τιμόνι» της προσευχής.

Η προσευχή είναι ένα τιμόνι. Ένα τιμόνι που οδηγεί τον άνθρωπο μέσα από την προσευχή να βιώνει τα δρώμενα της ζωής του μέσα από το θέλημα Του Θεού.

Όμως ένα τιμόνι μόνο του, δεν μπορεί να κάνει την διαφορά. Χρειαζόμαστε όλο το αμάξι για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι η σωτηρία της ψυχής μας και η αναβάθμιση της ζωής μας.
Ολόκληρο το αμάξι δημιουργείτε μέσα από τον δρόμο όλο της Πνευματικής κλίμακας. Δηλαδή την μελέτη και έρευνα της Καινής Διαθήκης. Την μελέτη πνευματικών κειμένων, με σκοπό να αναζητήσουμε τον τρόπο εφαρμογής τους. Την νηστεία, την μετάνοια και τελικά το Φως που δεν είναι άλλο από την Αγία Κοινωνία. Η νηστεία και η μετάνοια είναι δρόμοι που οφείλουμε να τους αναζητήσουμε με οδηγό την αυτογνωσία. 

Για να μας αποκαλύψει η αυτογνωσία όλα όσα χρειάζεται να μάθουμε για τους εαυτούς μας. Έτσι θα μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε τον τρόπο που θα κάνουμε τελικά τη νηστεία, έτσι ώστε να μας δώσει οδηγό για να απαλλαγούμε από τα πάθη. Και για να βιώσουμε την μετάνοια πάλι ο αυτογνωστικός οδηγός θα μας δείξει σε ποια σημεία χρειάζεται να ζητήσουμε συγνώμη.
Έτσι μέσα από όλο αυτό το μονοπάτι, θα ολοκληρώσουμε το όχημα μας, αυτοκίνητο και τότε η προσευχή μας θα είναι μία μαγική διαδρομή, γεμάτη Θεό.

Με οδηγό τον Θεό, τελικά στο δικό μας τιμόνι, θα αποκτήσουμε κατανυκτικές διαδρομές ανάπτυξης και ταξίδια μέσα από την Θεία Ευσπλαχνία. Τότε τα θαύματα στη ζωή μας θα είναι κάθε μέρα, κάθε λεπτό.

ετικέτα ( πνευματικότητα ) 

Δωροθέα