Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

Η Πνευματική μας οικογένεια.

Μητέρα μας είναι η προσευχή. Εκείνη μας γαλουχεί και μας «ταίζει» με τροφές σωματικά Πνευματικές. Γιατί όποιος «τρέφεται» με προσευχή, έχει οδηγό την εγκράτεια. Όπου η εγκράτεια είναι η Θεία μας πρόνοια. Με την εγκράτεια και την προσευχή ο άνθρωπος δαμάζει τα πάθη του και σιγά- σιγά, σπάει τις αλυσίδες που τον θέλουν έρμαιο του φόβου-φόνου- πόνου.

Πατέρας μας είναι ο Θείος Λόγος της Αγίας Γραφής. Όπου από εκεί μέσα μαθαίνουμε το παλιό και το καινούργιο. Μέσα από την Παλαιά Διαθήκη αναγνωρίζουμε την προετοιμασία όλη που διαδέχτηκε την Αναγέννηση μέσα από την γέννηση- διδασκαλία- σταύρωση και τελικά Ανάσταση του Ιησού. 

Έτσι ο Πατέρας μας πάντα στο πλευρό μας και επειδή μας αγαπά πάρα πολύ, μας έδωσε έμπρακτα τους τρόπους για να ζήσουμε. Ποια «όπλα» χρειαζόμαστε για να είμαστε πάντα ευτυχισμένοι.
Αδέρφια μας εν Χριστώ, όλοι οι συνάνθρωποι μας.
Ενώ αδέρφια μας εν Θεώ, όλοι οι Άγιοι Πατέρες με τις ζωές τους και τα παραδείγματά τους.

Αυτή είναι η οικογένεια που ανήκει σε κάθε άνθρωπο που θέλει να ζήσει στη ζωή του την αρμονία και την πληρότητα. Μία μοναδική οικογένεια η οποία πάντα έχει την προθυμία να σε ακούσει, να σε δει, να σε καταλάβει και να σταθεί στο πλευρό σου. Όποια ώρα και στιγμή της ημέρας και ο Πατέρας μας, αλλά και η Μητέρα μας είναι εκεί για μας.