Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

Το κρίσιμο πλήθος.

Η Καινή Διαθήκη είναι ένα μεγαλείο, γραμμένο και δοσμένο από τον ίδιο τον Θεό. Είναι ένα βιβλίο, όπου όσο κάποιος το μελετά και δεν παραμένει στην επιφανειακή του ανάγνωση, τότε του αποκαλύπτεται μέρα με τη μέρα, η αλήθεια και η Ανώτερη σκάλα της Πνευματικής Ανάστασης.


Αυτό το Ιερό βιβλίο, όπου είναι ο Λόγος Του Θεού, δηλαδή είναι η Φωνή Του Θεού, μας μιλά, λες και απευθύνεται σε εμάς. Λες και είναι γραμμένο για τον καθένα μας ξεχωριστά.
Φυσικά και είναι γραμμένο έτσι, αφού για τον Πατέρα μας είμαστε όλοι το ίδιο, αφού μέσα στον καθένα από μας υπάρχει ένα κοινό σημείο. Το κοινό αυτό σημείο, ακούει στο όνομα η Βασιλεία Του Ουρανού και βρίσκεται στην καρδιά μας.
Μέσα σε αυτό το βιβλίο, λοιπόν και καθ’ όλη την διαδρομή του ο Ιησούς, αλλά και οι Απόστολοι, μιλούν για την Δευτέρα Παρουσία Του. Και μας μιλά από τότε λες και μιλά για το σήμερα.
Έτσι λοιπόν ο Ιησούς αναφέρει ότι από τη μέρα που θα σταυρωθεί και θα αναστηθεί, θα αρχίσουν να γίνονται μάχες στο όνομά Του και ότι θα παρουσιαστούν διάφοροι ψευδοπροφήτες και ότι εμείς οφείλουμε να προσέχουμε. Αφού λοιπόν από τότε μέχρι σήμερα βιώνουμε την πορεία μετά την Ανάστασή Του. 

Από εκείνη την Ιερή μέρα της Ανάστασης μέχρι και σήμερα μετριέται το κρίσιμο αυτό πλήθος. Που σημαίνει ότι αυτοί οι 144.000 χιλιάδες που αναφέρονται μέσα στην Καινή διαθήκη έχουν αρχίσει να καταμετριούνται από τότε. Οπότε τον αριθμό δεν μπορούμε να τον γνωρίζουμε. Λίγο μπορούμε να καταλάβουμε, ότι οι Άγιοι που περπάτησαν το Ιερό μονοπάτι της Καινής Διαθήκης και τον Λόγο του Ιησού είναι μέσα σε αυτό το κρίσιμο πλήθος.
Κακώς λοιπόν ψάχνουμε να βρούμε πόσοι έχουμε μαζευτεί και αν θα καταφέρουμε να συμπληρώσουμε τώρα τον αριθμό καθώς αυτόν τον αριθμό μόνο ο Θεός τον γνωρίζει. Και φυσικά δεν θα μας αποκαλύψει ποτέ πόσοι υπολείπονται γιατί ελπίζει συνέχεια στην σωτηρία όλων μας.
Όπως επίσης και η Αποκάλυψη του Ιωάννη αναβιώνετε χρόνια τώρα και χρόνια τώρα ανοίγουν οι φιάλες, οι σφραγίδες. Όλα αυτά αναβιώνονται λοιπόν σε κυκλική τροχιά ξανά και ξανά, τόσο ατομικά, όσο και συλλογικά. Το μόνο που δεν έχει βιωθεί ακόμη είναι αυτή η τελική μάχη.
Ας μην ψάχνουμε λοιπόν να βρούμε πόσοι έχουμε μαζευτεί και σε ποιο σημείο είμαστε σε συλλογικό επίπεδο, αλλά σε ατομικό, σε προσωπικό. Γιατί δεν γίνεται εμείς να γνωρίζουμε απολύτως τίποτε για την ολοκλήρωση του σχεδίου του ίδιου του Θεού. Αφού μέσα στην Καινή Διαθήκη λέει ξανά και ξανά, ότι δεν θα ξέρουμε ούτε το πότε, αλλά ούτε και το πώς.
Όταν ο Νυμφίος θα έρθει καλό είναι η ψυχή μας να είναι έτοιμη. Κανένας δεν γνωρίζει το πότε, αλλά ούτε το πώς. Και ο Νυμφίος έρχεται καθημερινά, απλώς δεν τον συνδυάζουμε έτσι. Έρχεται για να πάρει ανθρώπους από τη γη και να τους μεταφέρει στην Ουράνια πατρίδα, μέσα από τον θάνατό τους.
Άρα για τον καθένα μας η ώρα της δικής του διαδρομής και το δικό του πέρασμα από αυτή τη ζωή για την άλλη, δεν έχουμε ιδέα πότε θα είναι. 

Το να καταναλώνουμε ώρες και στιγμές από τη ζωή μας για να ψάχνουμε να βρούμε αυτό που δεν υπάρχει περίπτωση να μας αποκαλυφθεί, απλώς χάνουμε χρόνο. Ενώ αυτόν τον χρόνο μπορούμε να τον αξιοποιήσουμε στο να δημιουργήσουμε εμείς την υποδομή όταν έρθει η ώρα να συναντήσουμε τον Νυμφίο, να έχουμε φορέσει στην ψυχή μας το «λευκό νυφικό», το λευκό ένδυμα δηλαδή της αγνότητας και της ταπείνωσης.
Κανένας μας δεν γνώριζε τι θα είχε το διαγώνισμα. Έτσι θα γίνει και στην περίπτωση του κάθε ανθρώπου. Δεν γίνεται να γνωρίζει πότε θα γίνει η δική του εξεταστική. Γιατί ο Θεός είναι απόλυτα δίκαιος, υπομονετικός και σοφός.
Αν για παράδειγμα μας έλεγε, παιδιά μου θα έρθω την τάδε του μήνα και τάδε ώρα στο τάδε μέρος. Εμείς δεν θα ετοιμάζαμε τους εαυτούς μας με οδηγό την Πνευματική- ψυχική μας ανέλιξη, αλλά με οδηγό τον φόβο και ίσως και τον δόλο. Θα κάναμε δηλαδή προσπάθεια να αποδείξουμε ότι είμαστε καλά παιδιά. Όμως αγνοούμε κάτι σημαντικό. Ότι ο Θεός είναι μαζί μας κάθε μέρα, κάθε λεπτό, όλα μας τα 24ωρα. Οπότε γνωρίζει τα πάντα για μας. Τα πάντα και όχι αυτά που εμείς νομίζουμε ότι βλέπει.
Άρα εστιάζουμε στην δική μας προσωπική ανέλιξη, στην δική μας Καινή Διαθήκη, που είναι μέσα μας. Στην δική μας Αποκάλυψη του Ιωάννη, γιατί η Ανάσταση και η μάχη του Ιησού είναι και προσωπική υπόθεση.

Δηλαδή ο Θεός επειδή είναι απόλυτα δίκαιος, δικαιώνει αυτόματα αυτόν που εργάζεται για την ψυχή του, μέσα από τον Λόγο Του. Οπότε τον ανταμείβει αυτόματα. Και αυτός ο άνθρωπος συναντά τον Ιησού και βιώνει την Ανάσταση.
Οπότε ο Θεός δεν περιμένει να συμπληρωθεί το πλήθος για να δώσει τα σκήπτρα της Βασιλείας Του. Αυτά ήδη τα έχει δώσει σε τόσους Αγίους μας. Αναζητήστε το πώς αυτοί οι άνθρωποι έφτασαν να πάρουν στα χέρια τους την περιουσία μας. Και αναζητήστε να περπατήσετε στο μονοπάτι της αγάπης.

ετικέτα ( αποκαλύπτω ) 

Δωροθέα