Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015

Περικυκλωμένος από τα κυκλώματα.

Η ζωή είναι ένας κύκλος, μέσα σε κύκλους. Μικρούς ή μεγάλους κύκλους αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχει η τροχιά της επανάληψης που βιώνει κάθε άνθρωπος χωρίς να το καταλαβαίνει απόλυτα.


Κάθε κύκλος δημιουργεί ένα κύκλωμα και έτσι εμείς είμαστε περικυκλωμένοι, μέσα από τα δικά μας κυκλώματα, από τους δικούς μας κύκλους.
Όλοι οι κύκλοι βασίζονται σε μαθηματικούς κανόνες επανάληψης. Μαθηματικούς γιατί ? Μα γιατί τα πάντα γύρω μας λειτουργούν σε τροχιά κυκλικότητας. Όπως για παράδειγμα η μέρα, η οποία έχει τροχιά κυκλικότητας 24 ώρες ή δύο 12ωρα. Η εβδομάδα σε τροχιά του 7 καθώς απαρτίζεται από εφτά ημέρες. Το ίδιο και ο χρόνος.
Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στη ζωή κάθε ανθρώπου. Ο οποίος έρχεται εδώ, στην γη, για να διδαχτεί και να μάθει, μέσα από τον ίδιο του τον εαυτό. Όλοι οι υπόλοιποι γύρω από τον κάθε άνθρωπο, δεν είναι τίποτε άλλο, από βοηθοί του για την μαθησιακή του ανάπτυξη.
Έτσι ο άνθρωπος δημιουργεί, χωρίς να το ξέρει, κύκλους, τους οποίους του αναβιώνει με μορφή κυκλικής επανάληψης, δηλαδή κυκλώματος. Οπότε στη ζωή μας, είμαστε περικυκλωμένοι από τους δικούς μας κύκλους. 

Κύκλοι οι οποίοι επαναλαμβάνονται, όπως ακριβώς το φεγγάρι και ο ήλιος, όπως οι μέρες τις εβδομάδας, όπως οι μήνες του χρόνου. Κύκλοι που το μόνο που θέλουν από εμάς είναι να αναζητήσουμε το γιατί ήρθαν στη ζωή μας και μέσα από το γιατί να διδαχτούμε την επόμενη κλίμακα, τον επόμενο κύκλο. Όπου μόλις ο άνθρωπος αναγνωρίσει όλους τους κύκλους του, τότε αυτόματα σπάει για πάντα αυτό το κυκλικό περίβλημα και ο ίδιος μετατρέπεται σε μία πυραμίδα μόνιμης αστρικής επικοινωνίας. Η μετατροπή του ανθρώπου από κύκλο σε πυραμίδα, τον προετοιμάζει για να είναι ένα κανάλι επικοινωνίας, δηλαδή να γίνει ο ίδιος μία αστρική Πύλη.
Ο τρόπος να γίνει αυτό, είναι να αναζητήσει ο άνθρωπος την τροχιά της επανάληψης του σε κύκλους διδασκαλίας του. Οι οποίοι κάποιοι είναι ανά έτος, κάποιοι ανά μήνα, κάποιοι ανά βδομάδα και κάποιοι ανά μέρα. Στο τελικό στάδιο της κυκλικής αυτής τροχιάς, έρχεται ο ωριαίος κύκλος. Όπου σε αυτό το σημείο ο άνθρωπος έρχεται, όταν βάλει ένα μόνιμο καθημερινό τέμπο- πλάνο ανέλιξης. Όχι να έχουμε ένα καθημερινό πρόγραμμα, τύπου ρουτίνα, αλλά να έχουμε έναν δρόμο αυτογνωσίας και πνευματικότητας. Τότε μετά από καιρό τα μαθήματα- κύκλοι ανακαλύπτονται- αποκαλύπτονται και σταματάει να νιώθει ο άνθρωπος περικυκλωμένος, από τα δικά του πια κυκλώματα.

Το τέμπο αυτό της δόνησης της αρμονίας για την μετατροπή από την ροπή σε στάση- Ανάσταση, μπορεί να ξεκινήσει με μία ή δύο ώρες τη μέρα. Όσο ο καιρός θα περνά και όσο θα αποκαλύπτονται οι κύκλοι, ο άνθρωπος θα νιώθει, αλλά και θα είναι ελεύθερος με την ουσία της λέξης. Και μία μέρα θα βιώσει αυτή την μετατροπή σε πυραμίδα.

ετικέτα ( τέχνη ζωής ) 

Δωροθέα