Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

Ιησούς Χριστός Νικά.

Η προσευχή είναι το «όπλο» κάθε ανθρώπου, η οποία τον βοηθάει και τον στηρίζει σε διάφορες, αν όχι σε όλες τις καταστάσεις της ζωής.
Για μένα η προσευχή είναι ο δρόμος που κάνει χρήση ο δυνατός άνθρωπος και όχι ο αδύναμος. Γιατί θέλει πολύ δύναμη για να παραδεχτείς το εγώ σου και να ζητήσεις από την Ανώτερη Δύναμη να σε στηρίξει.

Θέλει πολύ δύναμη για να τα «βάλεις» με το εγώ. Αυτό το αναφέρει ο Πλάτωνας, αλλά και ο ίδιος ο Χριστός λέει να αγαπήσουμε τον πλησίον μας ως εαυτό. Για να φτάσει κάποιος να αγαπήσει τον εαυτό του, θα πει ότι κατάφερε να τον συναντήσει και μέσα από αυτή την συνάντηση Γιγάντων – Εαυτός + Εγώ φτάνεις στην απόλυτη λύτρωτική στάση.
Άρα η προσευχή είναι η Ισχύς του Δυνατού.
Μία προσευχή που μας έδωσε ό ίδιος ο Ιησούς για να μας δείξει και να μας διδάξει τον τρόπο είναι το Πάτερ Ημών.
Ενώ παράλληλα έχουμε την ευχή «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με». Μία ευχή που έχει τεράστια δύναμη, όταν κάποιος αρχίζει να εργάζεται μαζί της.
Σήμερα θα σας δώσω την ένωση αυτών των δύο «όπλων», όπως μου δόθηκε. 

Πάτερ ημών, Κύριε Ιησού Χριστέ,
ο έν τοις ουρανοίς, αγιασθήτω το όνομά σου, ελέησον με.
Ελθέτω η Βασιλεία σου, γεννηθήτω το θέλημά σου, ευλόγησον φώτισέ με,  ως εν ουρανώ και επί της γης.
Τον Άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον και άφες ημίν τα οφειλήματα ημών, ευλόγησον συγχώρεσέ με, ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών, και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν, αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού.
Μία ένωση από τον ίδιο τον Κύριο, όπου αυτά που είναι με έντονα γράμματα, είναι εμβόλιμες φράσεις που τις λέμε με το Κύριε Ιησού Χριστέ.
Δηλαδή
Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με.
Κύριε Ιησού Χριστέ, ευλόγησον φώτισέ με
Κύριε Ιησού Χριστέ, ευλόγησον συγχώρεσέ με.
Επικλήσεις δηλαδή στο όνομα του Ιησού μας. Τις οποίες τις έβαλε Εκείνος μέσα στο Πάτερ ημών.
Όχι αυτό δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει κάτι, απλώς είναι μία ενίσχυση στο Πατερ ημών.
Είναι μία κατανυκτική διαδρομή της ταπείνωσης μας, όταν λέμε το Πάτερ ημών. Δηλαδή Πατέρα όλων μας.
Οπότε στην αρχή με το Πάτερ ημών, πατέρα όλων μας, βάζουμε δίπλα και το όνομα του γλυκύτατου Ιησού Χριστού, του Υιού Του Πατέρα μας, αλλά και αδερφό όλων μας και τι του ζητάμε ? Εσύ που είσαι στους Ουρανούς, να είναι Αγιασμένο το όνομά σου, ελέησον με. Ελέησέ με, με την ευσπλαχνία Σου.
Ύστερα Ελθέτω η Βασιλεία σου, γεννηθήτω το θέλημά σου, ευλόγησον φώτισέ με,  ως εν ουρανώ και επί της γης.
Δηλαδή θέλουμε να γίνει το θέλημά Σου, γι αυτό σου ζητάμε να μας Φωτίσεις για να γίνουμε κι εμείς όπως στον Ουρανό στη γη. Να περπατήσουμε δηλαδή στον δρόμο της Αγάπης και της συγχώρεσης.
Και τέλος του ζητάμε να μας συγχωρέσει και να μας δώσει τη δύναμη να συγχωρέσουμε κι εμείς.
Γιατί αν θέλει μία φορά δύναμη να κάνεις προσευχή, θέλει 100 φορές παραπάνω για να συγχωρέσεις. Καθώς η συγχώρεση είναι και αυτή ένας δρόμος που την περπατούν οι δυνατοί.
Να είστε ευλογημένοι και ο Θεός να σας κρατά σφιχτά το χέρι!!!

ετικέτα ( πνευματικότητα ) 

Δωροθέα