Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

Το Πνεύμα της Υιοθεσίας.

«Το Πνεύμα της Υιοθεσίας» είναι η προσφορά του Θεού στον άνθρωπο.
Ποια είναι η Υιοθεσία ? Υιό- θέση-  Υιό- θυσία.


Το Άγιο Πνεύμα το οποίο μας καθιστά προνομιούχους από τα Μυστήρια που μας δίνουν τη δυνατότητα ν’ αποκτήσουμε τον Θεό.
Ο δρόμος για να γνωρίσει κάποιος τον Ιησού Χριστό, είναι να ακολουθήσει τα Μυστήρια που Εκείνος μας έδωσε ως περιουσία, έπειτα από τη Θυσία Του.
Μπορεί τα χρόνια να περνούν, μπορεί να βιώνουμε εξελίξεις, όμως τα μαθηματικά δεν αλλάζουν. Το 7 θα παραμείνει 7, όπως και να γίνουν τα πράγματα.
Έτσι όλοι οι Μυητικοί αριθμοί που υπάρχουν παντού γύρω μας, βρίσκονται όλοι και μέσα στην Καινή Διαθήκη, δηλαδή στον Λόγο Του Θεού και του Ιησού Χριστού.  

Ο οποίος μας είπε ότι αν ακολουθήσουμε τα βήματά αυτά δηλαδή τα 4 Ευαγγέλια και τα 7 Μυστήρια της εκκλησίας μας τότε δεν θα βιώσουμε ποτέ τα 7ρια που βρίσκονται στην Αποκάλυψη του Ιωάννη.

Ο δρόμος του Θεού είναι ευτυχώς, ατομικός. Δηλαδή ο Θεός δεν συναντήθηκε με την παροιμία των ανθρώπων «μαζί με τα ξερά, καίγονται και τα χλωρά». Αλλά αν υπάρχει για τον Θεό έστω και ένα χλωρό ανάμεσα στα ξερά, δηλαδή ένα του παιδί, θα κάνει τα πάντα για να το σώσει. Μας το είπε άλλωστε, ότι η Πίστη μας και βουνά μπορεί να μετακινήσει. Οπότε ο Θεός και η δικαιοσύνη του αφορά το προσωπικό επίπεδο του κάθε ανθρώπου. Αυτό είναι η απόλυτη δικαιοσύνη Του. Αυτούς που εργάζονται στο όνομά Του, θα τους λυτρώσει, όσοι κι αν είναι.

ετικέτα ( Πνευματικότητα ) 

Δωροθέα