Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016

Αναγνωρίζεις – Γνωρίζεις τον Θεό

Η Πρόνοια του Θεού.
Η Χάρη Του Θεού.
Το Έλεος Του Θεού.


Πίστευε χωρίς να βλέπεις.
Πίστευε χωρίς να ακούς.
Πίστευε χωρίς να μυρίζεις.
Πίστευε χωρίς να γεύεσαι.
Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν στον Θεό, χωρίς να αναζητούν τα διαπιστευτήριά Του. Χωρίς να αναζητούν επιβεβαίωση για την Ύπαρξή Του. Χωρίς να ζητούν αμοιβή ή ανταπόδοση της πίστης τους.  Αυτοί οδηγούνται στον Θεό χωρίς τις γήινες αισθήσεις τους, αλλά με οδηγό την απλότητα της καρδιάς τους. Η οποία θα τους οδηγήσει αργά και σταδιακά στο Βασίλειο της Αποκάλυψης της Άνω Ιερουσαλήμ. Για αυτούς ο Θεός είναι κάτι άμορφο που καλύπτει ως μορφή τα πάντα. Ο Θεός είναι ένα Φως που αγκαλιάζει τα πάντα. Γι αυτούς ο Θεός υπάρχει και Κυριαρχεί στην καρδιά τους.
Όμως ο Θεός για να φέρει κοντά του και τους υπόλοιπους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν ανάγκη να δουν, να ακούσουν, να μυρίζουν, να αγγίξουν για να τον πιστέψουν, ενεργοποιεί τα Θεία Δώρα Του. 

Η Πρόνοιά Του βοηθάει την ενίσχυση της Πίστης αν χρειάζεται και σε οδηγεί να βλέπεις τα θαύματά Του. Μέχρι να φτάσεις μία μέρα στο σημείο να αναγνωρίζεις παντού τα θαύματά του, μέσα στην απλότητα.
Η Χάρη Του σε κάνει να ακούς και να αισθάνεσαι την παρουσία Του, για να σε διδάξει να ακούς και να αισθάνεσαι την καρδιά σου.
Το Έλεός Του σε οδηγεί να γεύεσαι τις Δωρεές του Πνεύματος με γεύσεις όπως Μύρο, Αγία Κοινωνία.
Όλα αυτά τα δώρα ο Θεός τα δίνει για να ενισχύσει την πίστη και να την μετατρέψει σε ένα ισχυρό κτήριο. Για να σε οδηγήσει σταδιακά μέσα στο μονοπάτι σου να Υπάρχει το Φως της Αγάπης Του. Και τότε η Πίστη σου μετατρέπεται σε Αγάπη. Μια αγάπη που δεν έχει βιωθεί στον πλανήτη. Μια αγάπη που ενώνει όλες τις χαρές που έχεις βιώσει, όλους του ενθουσιασμούς μαζί, όλες τις γεύσεις που σου αρέσουν, όλα τα λόγια που θέλεις να ακούς. Όλα αυτά μαζί ενωμένα είναι η αγάπη που θα γίνει κυρίαρχος της ζωής σου. Και η ζωή σου αποκτά τον ρυθμό της Αγάπης Του Θεού. Τότε μέσα στα πάντα αναγνωρίζεις τον Θεό. Αγαπάς τα πάντα γιατί μέσα σε σένα δεν υπάρχει πια το εγώ που σε είχε σκλάβο της ύλης, αλλά η Τελειότητα της Αγάπης. Μέσα σου θα αναπτυχθεί Εκείνος και τότε Εκείνος θα σε γεμίζει με το Αέναο Φως της Τελειότητας.

ετικέτα ( Πνευματικότητα ) 

Δωροθέα