Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

Οι «ρίζες» μας…

Όνομα, επίθετο, τόπος καταγωγής, ήθη, έθιμα. Κομμάτια που οδηγούν κάθε άνθρωπο. Οι «ρίζες» του.


Κάθε μας «ρίζα» έχει και ανάλογο δρόμο. Έναν δρόμο συνέχειας. Έναν δρόμο ο οποίος συναντιέται με τον προηγούμενο. Σαν σκυταλοδρομία δηλαδή. Ο ένας αφήνει στον άλλον τη σκυτάλη για να την πάρει και να την περπατήσει, με στόχο να συναντήσει τον επόμενο. Και όλο αυτό το κομμάτι υπάρχει στη ζωή μας αιώνες τώρα.
Κάθε επίθετο και μία ιστορία. Κάθε ιστορία και ένας τόπος. Κάθε τόπος και τα δικά του ήθη και έθιμα.
Και όλα αυτά πάνε να τελειώσουν.
Γιατί όλο το «παιχνίδι» που γίνεται είναι για να μην έχει κανένα νόημα ούτε το όνομά σου, ούτε το επίθετό σου, σαφώς και όχι ο τόπος καταγωγής σου και φυσικά τα ήθη και τα έθιμά σου.
Ο πλανήτης πάει στην Νέα εποχή, όπου η Νέα εποχή έχει ένα τίμημα. Το τίμημα της αμνησίας. Να ξεχάσουμε όλοι μας απόλυτα τα πάντα και να μην υπάρχουν «ρίζες». 

Οι «ρίζες» μας έγιναν ρηχές μέσα από τη δική μας ανοχή στον βωμό της εξέλιξης.
Όπως και να έχουν όμως τα πράγματα εμείς κρατάμε ατομικά το τιμόνι της δικής μας ζωής. Αφού εμείς είμαστε ο οδηγός, ας κάνουμε την επιλογή και να κρατήσουμε στο χέρι μας την Μία και μοναδική Σκυτάλη διάσωσης. Να την πάρουμε από το χέρι Εκείνου. Και να περπατήσουμε τον δρόμο της απόλυτης μετάβασης. Να βοηθήσουμε εμείς ατομικά τον Πλανήτη να αναπτυχθεί Πνευματικά δηλαδή Πραγματικά. Η Σκυτάλη αυτή ακούει στο όνομα Ιησούς Χριστός ο οποίος μας έδειξε την Ανάσταση και μας είπε ότι όποιος τον ακολουθήσει δε θα γευτεί πόνο, φθορά και θάνατο.

Το όνομά σου και το επίθετο σου λοιπόν Θεοί Εστέ. Τόπος καταγωγής σου η Βηθλεέμ. Ήθη και έθιμά σου η Ανάσταση. Και σκυτάλη σου η Αγάπη Του να γίνει Αγάπη σου.

ετικέτα ( τέχνη ζωής ) 

Δωροθέα