Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

Τονικότητα- τοξικότητα- συχνότητα- συγχρονικότητα

Πώς δημιουργείται η συγχρονικότητα ? Δημιουργείται από μόνη της ή εμείς την δημιουργούμε σύμφωνα με το πώς ενεργούμε?


Η συγχρονικότητα είναι ακριβώς όπως το ρολόι μας που εμείς το συγχρονίζουμε έτσι ώστε ύστερα να μας λέει την ώρα. Το ίδιο κάνουμε και με το ημερολόγιο μας. Στο ημερολόγιο μας ενδέχεται να επιλέξουμε εμείς ένα ημερήσιο πρόγραμμα και να ξέρουμε βάση συγχρονισμού τι έχουμε να κάνουμε και ποια ώρα.
Το ίδιο ακριβώς γίνεται και στη ζωή μας. Στη ζωή μας η συγχρονικότητα ρυθμίζεται από την συχνότητα σκέψεων, συναισθημάτων, καταστάσεων κλπ. Που όμως συνήθως γι αυτά ενεργεί το υποσυνείδητό μας και όχι απαραίτητα το συνειδητό. Όμως η συγχρονικότητα είναι μία κατάσταση που έρχεται να βιωθεί από εμάς όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Ποιου χρόνου όμως ? Κάθε τι για να αναπτυχθεί και για να εκδηλωθεί χρειάζεται χρόνος. Ο χρόνος αυτός εξαρτάται από την επανάληψη δηλαδή από την συχνότητα σε κάτι. Οπότε ανάλογα το τι εκπέμπουμε και το τι πράττουμε υπάρχει σαν να λέμε ένας αόρατος κουμπαράς συλλογής από το σύνολο μας, δηλαδή από τις πράξεις, τις σκέψεις, τα συναισθήματά μας. Αυτός ο συνολικός κουμπαράς λοιπόν μέσα από την συγχρονικότητα = ολοκλήρωση= εκπλήρωση θα μας φέρει μπροστά μας ανάλογα μονοπάτια και βιώματα.   

Η τονικότητα τώρα είναι αυτή που δίνει και το χρώμα στην συγχρονικότητα. Τα χρώματα – δονήσεις είναι πάλι ανάλογα με εμάς, δηλαδή με την έσω- έξω συμπεριφορά μας.
Η τονικότητα αλλά και η συγχρονικότητα είναι δύο δρόμοι στη ζωή κάθε ανθρώπου, οι οποίοι θα βιωθούν από τον άνθρωπο όχι τυχαία, ούτε άδικα, αλλά μετά από την συμπλήρωση από όλα όσα ένας άνθρωπος συλλέγει στην καθημερινότητά του. Αυτά κυρίως επηρεάζονται από την έσω μας συμπεριφορά. Δηλαδή αν για παράδειγμα εξωτερικά και αυτό που θέλουμε να βλέπουν οι άλλοι για μας είναι ένα θετικό και όμορφο πρόσωπο γεμάτο πάντα από ευγένεια, καλοσύνη και προθυμία και εσωτερικά νιώθουμε προδοσία, αδικία, θυμό, οργή, αντιδικία, τότε αυτό το εσωτερικό πρόσωπο θα κάνει την εμφάνισή του στην ζωή μας μέσα από γεγονότα συγχρονισμού- οργανωμένος συντονισμός δηλαδή που έχει προηγηθεί εκ των έσω.
Όμως στον τίτλο στην αρχή γράφω και την τοξικότητα. Που όμως η τοξικότητα είναι μία μεταβλητή διαδρομή στη ζωή του ανθρώπου. Εμείς έχουμε μάθει μέχρι τώρα ότι η τοξικότητα είναι κάτι κακό και κάνουμε προσπάθειες να την αποβάλουμε, όμως με λάθος χειρισμούς και λάθος εικόνα. Απλώς γιατί ποτέ μας δεν δεχτήκαμε ως δρόμο το σκοτάδι. Το φοβηθήκαμε το σκοτάδι, κι όμως είναι ένας δρόμος αρμονίας και ισορροπίας όταν του βάλουμε μέσα του το φως της γνώσης. Τι θα πει λοιπόν σκοτάδι ? Τι θα πει νύχτα ? Τι θα πει αγρανάπαυση ? Θα πει ότι όλα μα όλα έχουν ανάγκη από έναν δρόμο αναπαραγωγής, αλλά για να γίνει σωστή αναπαραγωγή χρειάζεται και ο δρόμος της νύχτας, της ανάπαυσης, της αφομοίωσης. Γιατί κάθε γνώση για να δώσει τους καρπούς της οφείλει να ξεκουραστεί, να αναπαυθεί. Αλλιώς δεν μπορεί να δώσει ανάλογο αποτέλεσμα ευλογίας. Έτσι αφήνουμε το «ζυμάρι» γνώσι, να ηρεμίσει, να ξεκουραστεί για να μπορέσει να μας δώσει το απόλυτο της. Το απόλυτο της γνώσης λοιπόν έρχεται μέσα από τον δρόμο της τοξικότητας ? Είναι το σκοτάδι, η νύχτα, το μαύρο αρνητικά ? Ή μήπως είναι ένας δρόμος αναπροσαρμογής ? 

Η νύχτα δημιουργεί για μας τον τρόπο της χαλάρωσης και της ξεκούρασης από τις δονήσεις της μέρας που είμαστε σε εγρήγορση. Ανάλογα το πώς θα χειριστούμε τη νύχτα που ως ένα σημείο είναι η βάση της τοξικής μας ενίσχυσης θα είναι και η τονικότητα της μέρας μας. Οπότε μία μέρα μας για να μας δώσει την σωστή τονική διαδρομή αρμονίας θα το κάνει μέσα από την ολότητά της, αλλά κυρίως μέσα από αυτήν την τοξική- σκοτεινή κατάσταση. Όπως ένας θυμός, όπως ένα άγχος. Αυτά έχουν να μας πουν πάρα πολλά, αρκεί να τους αφήσουμε το περιθώριο να μιλήσουν. Να μας δώσουν δηλαδή την σωστή ανάπαυση για να έχουμε την άλλη μέρα καλύτερη τονικότητα και να ξέρουμε ακριβώς την συγχρονικότητα που θα βιώσουμε. Γιατί τελικά το μόνο σίγουρο είναι ότι τίποτε δεν έρχεται στην ζωή μας τυχαία, αλλά μετά από συντονισμένες διαδρομές τονικότητας- τοξικότητας- συχνότητας.

ετικέτα ( αναγέννηση ) 

Δωροθέα