Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016

Ο θυμός εναντίον της εξωτερικής σου αρμονίας .

Αναζήτησε πότε και τι κρίνεις, τι αξιολογείς, αναζήτησε τον θυμό σου. Γιατί ο θυμός είναι αξιολόγηση και κριτική. Αυτός είναι η αιτία για κάθε τι κακό που σου συμβαίνει στη ζωή σου.  Ξεκίνα την μεταποίηση σου με την συγνώμη, την συγχώρεση και την ευγνωμοσύνη. 


Ο Θεός μέσα από την Πρόνοιά Του, αν δεν περπατάμε στο δρόμο της συγνώμης, συγχώρεσης, ευγνωμοσύνης, επιτρέπει την ασθένεια να εισβάλει στην ζωή μας για να μας οδηγήσει να κοιτάξουμε μέσα μας. Όσο δεν κοιτάμε μέσα μας, αλλά έξω από εμάς ... τόσο η Πρόνοια Του θα επιτρέπει να μας χτυπάει το εγώ μας και να μας οδηγεί σε ασθένειες. Γι αυτό ο θυμός σου μεταφέρεται σε όλο το εξωτερικό σου περιβάλλον και γίνεται ο καθρέφτης σου. Δηλαδή όλο το εξωτερικό σου περιβάλλον καθρεφτίζει δικά σου κομμάτια θυμού.
 Ο θυμός όταν έρχεται.... είναι σαν την καταιγίδα....... θα βρέξει .... αλλά πίσω από τα σύννεφα είναι ο Ήλιος. Πάντα ο ήλιος είναι πίσω από τα σύννεφα.  

Τα σύννεφα- θυμός δεν είναι η πραγματικότητά μας, αλλά μία στιγμιαία εκδήλωση. Όπως και τα σύννεφα, δεν είναι η πραγματικότητα αλλά μία στιγμιαία κατάσταση. Ο Ήλιος είναι μία σταθερή πραγματικότητα. Έτσι και η αγάπη που είναι στην καρδιά σου, ο ήλιος σου δηλαδή για να βγει στην επιφάνεια ... θα πρέπει να διώξει τα σύννεφα του θυμού. Αυτό είτε θα το κάνει με την βροχή ... που είναι η φυσική εκδήλωση του θυμού μέσα από το αποδέχομαι... ή θα το κάνει με αέρα.... δηλαδή με διάφορα ευτράπελα που θα συμβαίνουν στη ζωή. Επέλεξε τον πρώτο δρόμο της βροχής, δηλαδή της παραδοχής του θυμού, για να είναι παροδικός και όχι ένας μόνιμος βαρδάρης.
Και πώς χειρίζεσαι το σύννεφο- θυμό ? Αν είναι μικρή συννεφιά – δηλαδή μικρός θυμός, ξέρεις ότι θα περάσει και δεν θα βρέξει. Για παράδειγμα ένας διαπληκτισμός με έναν άνθρωπο τυχαίο στον δρόμο σου. Όταν τα σύννεφα του θυμού είναι περισσότερα τότε η βροχή είναι περισσότερο σίγουρη. Τι σημαίνει βροχή? Είναι η εκδήλωση του θυμού, με ανάλογη βροχή. Μπορεί να γίνει με δάκρια, αν είναι ψιχάλα. Μπορεί η εκδήλωση του θυμού, μπορεί να γίνει με φωνή, αν είναι βροχή κανονική. Αν όμως είναι μπόρα, ο θυμός γίνεται ένα ξέσπασμα, το οποίο μπορεί να φέρει και άσχημες επιπτώσεις.
Αυτό που μπορείς να κάνεις εσύ είναι να μάθεις να ελέγχεις τον θυμό σου. Πότε και πως? Όταν είναι ακόμη συννεφιά. 

Όταν ακόμη είναι τόσο μικρός. Τότε αναγνώρισε στον εαυτό σου τον θυμό σου και επέλεξε τον διάλογο αν μπορείς. Αν δεν μπορείς τότε επέλεξε να γράψεις το συμβάν, να πας έναν περίπατο με αναπνοές , αναζήτησε έναν άλλον άνθρωπο, φίλο,  για να μοιραστείς το συμβάν του θυμού σου. Πάντως καλό είναι να μην αφήσεις τη συννεφιά να μεγαλώσει και να προκαλέσει αργότερα μπόρα και να μετατραπεί η ζωή σου σε ένα μόνιμο συννεφιασμένο τοπίο. Ο θυμός υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο. Είναι το σημείο ένστασης που θα μας οδηγήσει σε ένταση. Το ζητούμενο για αρχή δεν είναι να μη θυμώνεις ή να θυμώνεις και να κάνεις πως είσαι καλά. Αλλά να αρχίσεις να επικοινωνείς με τον θυμό σου και να αναπτύξετε οι δυο σας ένα σημείο αναφοράς με το οποίο θα οδηγηθείς σε λύτρωση και ίαση. Σε κάθε τι που μπαίνει ο διάλογος έρχεται η αρμονία. Και το ποια κομμάτια, μας φέρνουν στο σημείο του θυμού είναι καλό να τα γνωρίζουμε. Και πάντα εκεί δίπλα στο ποια κομμάτια υπάρχει και ο τρόπος λύσης τους. Αντί λοιπόν να εγκλωβίζομαι σε ένα συννεφιασμένο μοτίβο θυμού, απεγκλωβίζομαι και βάζω στη ζωή μου την αγάπη- ήλιο. Κι αν θα υπάρξει μία μικρή συννεφιά θα ξέρω πως θα τη χειριστώ με αγάπη και αρμονία.

ετικέτα ( ευημερία ) 

Δωροθέα