Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

Τάφος ανεωγμένος ο λάρυγξ …

Ο Ιησούς Χριστός, ήρθε στη γη για να μας δώσει τον δρόμο της Αγάπης και βίωσε τα εξής στάδια. Γεννήθηκε απλά και ταπεινά. Έζησε ανάμεσά μας σαν ένας από εμάς. Δίδαξε τον δρόμο, όπου και μας τον έδειξε με το παράδειγμά Του. Σταυρώθηκε για να πάρει τις αμαρτίες μας και τέλος Αναστήθηκε. 


Ο Ιησούς κατά τη διάρκεια της ζωής Του εδώ στη γη, μας είπε ότι θα είναι πάντα μέσα μας. Που όμως μέσα μας ? Στην καρδιά μας, όπως μας λέει και Εκείνος, αλλά και ο Απόστολος Παύλος.
Όμως για να φτάσει στην καρδιά μας ο Ιησούς, πρώτα θα πρέπει να περάσει μέσα μας τα στάδια τα ανάλογα. Δηλαδή τη γέννησή Του, την σταύρωσή Του και την Ανάστασή Του.
Η γέννησή του οφείλει να γίνει σε εμάς, στο στομάχι μας, εκεί δηλαδή που μαζεύονται όλα μας τα συναισθήματα, θετικά και αρνητικά. Εκεί σε αυτό το σημείο θα πρέπει να βάλουμε στη θέση των συναισθημάτων την αγνότητα και την απλότητα. Χωρίς κανένα συναίσθημα να μας ορίζει. 


Ύστερα να σταυρώσουμε το εγώ μας, από τα πάθη μας και τις σκέψεις μας, με οδηγό την αυτογνωσία. Γιατί χωρίς αληθινή διάθεση να ψάξουμε να βρούμε το πραγματικό μέγεθος του εγώ μας, δεν μπορούμε να περάσουμε στο επόμενο στάδιο. Δηλαδή στον Τάφο τον Πανάγιο. Που είναι ο Πανάγιος Τάφος σε εμάς ? Μα στον λάρυγγά μας. Εκεί και από εκεί που βγαίνει ο λόγος μας. Να νεκρώσει δηλαδή αυτό το σημείο από όλα τα εγωιστικά μας κομμάτια και από τα λόγια που μας οδηγούν σε δρόμους έπαρσης, υπερηφάνειας, ψεύδους, θυμού, οργής κλπ. Και εκεί να τερματίσει να υπάρχει για μας ο γήινος εαυτός μας. Όπου ύστερα από αυτό θα έρθει να κατοικήσει στην καρδιά μας Εκείνος, για να μας δώσει και να μας οδηγήσει στην οδό της Ανάστασης.

ετικέτα ( πνευματικότητα ) 

Δωροθέα