Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016

Γέλα με την ψυχή σου, για την ψυχή σου.

Νομίζουμε ότι το γέλιο είναι μία κατάσταση που δημιουργείται έξω από εμάς. Όμως το γέλιο είναι μία στάση που υπάρχει μέσα σε μας. Και από μας θα βγει προς τα έξω.


Το γέλιο είναι όπως ο βήχας, το φτέρνισμα. Όμως εμείς καταφέραμε και το απομονώσαμε νομίζοντας ότι θέλουμε κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις για να υπάρξει. Και όταν οι συνθήκες δεν υπάρχουν τότε νιώθουμε εντελώς παράταιροι όταν θα γελάσουμε.
Το γέλιο μπορεί να εμφανιστεί και ως κίνηση αμηχανίας. Κάποιοι στην αμηχανία μπορεί να τρώνε τα νύχια τους, να ξύνουν το κεφάλι τους, να κουνούν νευρικά το πόδι τους, να παίζουν με το στυλό τους και κάποιοι να γελούν. Θυμάστε εκεί στα χρόνια του σχολείου, όπου μας έπιανε, όπως λέγαμε σπαστικό γέλιο ? Το γέλιο λοιπόν είναι μία φυσική αντίδραση, που όμως έχει μία αρμονική επίδραση ως προς το σώμα. Καθώς ενεργοποιεί τις σωστές άμυνες του οργανισμού μας, έτσι ώστε να μην αρρωστήσουμε. Είναι δηλαδή ένας δρόμος αποσυμπίεσης. Κάτι ανάλογο με αυτό που κάνουν οι δύτες. Οι οποίοι κάνουν αποσυμπίεση με τεχνική για την ανάσα τους για να πάρουν το οξυγόνο που χρειάζονται. Έτσι και το γέλιο είναι ο τρόπος για να πάρουμε το οξυγόνο που χρειαζόμαστε για να φέρουμε σε αρμονία όλο μας το ορμονικό και νευρικό σύστημα. 

Οπότε το γέλιο είναι παρόμοιο με το χασμουρητό. Μόνο που το χασμουρητό πάλι φέρνει στον οργανισμό το οξυγόνο που του χρειάζεται σε ισορροπία χωρίς να επαναφέρει το ορμονικό σύστημα και το νευρικό σε αρμονία.
Το γέλιο λοιπόν ως πηγή ζωής, ισορροπίας, αρμονίας, υγείας, ευεξίας, νεότητας  και γιατί όχι και λιποδιαλύτης, είναι ένα τμήμα του εσωτερικού μας κόσμου που δημιουργεί γέφυρα ανάμεσα στην καρδιά, στο μυαλό και στην ψυχή. Μία γέφυρα η οποία ανοίγει τις πύλες της ευημερίας, αφού μας βάζει στον δρόμο της χαρούμενης ευγνωμοσύνης.
Η επαναφορά του στη ζωή μας απλώς μας αναβαθμίζει αυτόματα σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα, αφού μας διδάσκει τον πιο όμορφο και συνάμα ευχάριστο τρόπο να αντιμετωπίζουμε στη ζωή. Για να γίνει η ζωή μας αναίμακτη και χωρίς πόνους. Γιατί τα βάσανα τα οποία τα αντιμετωπίζουμε χωρίς πόνο αλλά με την εσωτερική πηγαία «παιδική χαρά», αλλάζουν εντελώς, απομυθοποιούνται, αφού πια δεν έχουν πάνω μας καμία επιρροή.  
Το περασμένο Σάββατο λοιπόν είχα την χαρά και την τιμή να παρακολουθήσω το εργαστήρι του Ηλία Κουμπούνη, όπου με έναν πολύ όμορφο τρόπο ενεργοποιεί αυτόν τον φυσικό μας πλούτο και βοηθά τον άνθρωπο να περπατήσει στα μονοπάτια της εσωτερικής του αναζήτησης  και  αυτογνωσίας, με οδηγό αυτόν τον τόσο σοφό μας σύμβουλο, «γέλιο». 

Γέλα με την ψυχή σου για την ψυχή σου λοιπόν.

Η σελίδα του Ηλία Κουμπούνη είναι αυτή:  ELA  για να μπορέσετε να έχετε καλύτερη εικόνα, αλλά και γιατί όχι να επιλέξετε να βιώσετε ένα εργαστήρι σαν κι αυτό. Γιατί η ζωή μας αξίζει και δεν θα έπρεπε να μας κοστίζει. Δηλαδή κάθε τι για μας έχει ένα κόστος, δηλαδή επιπτώσεις. Για να μην έχουμε κανένα κόστος ως επίπτωση, ας δώσουμε στη ζωή μας δρόμους που μας αξίζουν και μας χαρίζουν την χαμένη μας εσωτερική αρμονία.

ετικέτα ( ευημερία ) 

Δωροθέα