Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Ο αιθέρας της καρδιάς

Ο αιθέρας ή αλλιώς ιαθέρας= Ίαση Θεού αέρας= Πνοή Θεού, είναι το 5ο στοιχείο. Το 5ο στοιχείο δηλαδή που εναρμονίζει τα άλλα 4 στοιχεία, το ύδωρ, τη φωτιά, τον αέρα και τη γη. Τα 4 στοιχεία που βρίσκονται στο σώμα του κάθε ανθρώπου. Ο αιθέρας είναι ο Θεραπευτής Ιατρός που φέρνει τα άλλα στοιχεία λοιπόν σε αρμονία και σε ισορροπία. Ο αιθέρας βρίσκεται στο κέντρο της καρδιάς μας το οποίο είναι διπλό κέντρο. Και σχηματίζει το σύμβολο του άπειρου. Όποιος έχει ανοιχτό το κέντρο της καρδιάς συναντά το άπειρο, ενώ όποιος το έχει κλειστό το άπειρο= χωρίς πείρα. Το κέντρο αυτό είναι διπλό καθώς του αντιστοιχούν τα δύο χρώματα το ροζ και το πράσινο. Το ροζ είναι το χρώμα της αγάπης δίχως όρους και όρια και το πράσινο το χρώμα της θεραπείας.


Έτσι όταν το κέντρο αυτό ανοίξει τότε τα δύο αυτά χρώματα κάνουν την μοναδική ένωση- γέφυρα και δημιουργούν το μοβ χρώμα.  Η ενέργεια αυτή του μοβ γίνεται η βάση της απόλυτης θεραπείας σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα.
Πώς ανοίγει το κέντρο αυτό? 

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ καθώς είναι ο προστάτης των ψυχών και ο ελεγκτής των, Εκείνος ενεργεί πρώτος ως προς την θεραπεία της καρδιάς. Εκείνος γίνεται για μας ο ενδιάμεσος φύλακας και γι αυτό είναι τόσο άμεσος στις προσευχές μας. Αυτό που θέλει ο Αρχάγγελος Μιχαήλ από κάθε ένα από εμάς είναι η αγνή πρόθεση. Έτσι όταν νιώσει έτοιμο τον άνθρωπο τότε αναλαμβάνει τον δρόμο της θεραπείας ο Ιησούς Χριστός, Ιατρός των ψυχών και των σωμάτων ημών.
Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ με το πυρωμένο σπαθί Του προετοιμάζει την ψυχή για την θεραπεία και ο Ιησούς Χριστός την οδηγεί στην άφεση αμαρτιών. Δηλαδή το πρώτο που κάνει ο Ιησούς όταν θα μας εμφανιστεί, είναι να μας οδηγήσει να δούμε τι έχει συλλέξει η καρδιά μας και τρόπους να την αδειάσουμε. Με τη δική μας εργασία, την εσωτερική και με την βοήθεια του Ιησού, να γίνει η καρδιά μας Άρτια. Δηλαδή να ετοιμαστεί για να δεχτεί τον Άρτο της ζωής, που δεν είναι άλλος από τον Ίδιο. Για να κατοικήσει Εκείνος μέσα μας. Ο Ιησούς καθώς είναι Ο Ψυχοθεραπευτής ενεργεί με τέτοιο τρόπο και τέτοιες οδηγίες διδασκαλίας για να δώσει στον άνθρωπο αυτόν, μετά την απόλυτη «συντριβή» του την γέφυρα της ένωσης της καρδιάς του με το αριστερό του χέρι. Γι’ αυτό και έχουμε δει Άγιους να θεραπεύουν όπως έκανε ο Ιησούς και οι Απόστολοι. Όχι ο Ιησούς όλο αυτό το κομμάτι της θεραπείας δεν το έχει κρυφό, ούτε μυστικό, ίσα- ίσα που μας είπε «ότι Είμαι, είστε».  

Απλώς Εκείνος είχε την καρδιά Του πεντακάθαρη και στραμμένη μόνιμα στον Πατέρα μας Θεό.
Έτσι όταν εμείς θα ανοίξουμε διάπλατα την καρδιά μας και την αδειάσουμε από ότι την βαραίνει, τότε ο Ιησούς ενεργοποιεί την ενέργεια της Αγάπης στα χέρια μας, δηλαδή τον Αιθέρα. Όπου μετά από αυτό όταν τα δύο μας χέρια ενώνονται, το δεξί με το αριστερό δημιουργούν την γέφυρα της αγάπης σε όλο μας το σώμα. Τότε ο Νους- Καρδιά και το Πνεύμα- μυαλό γεμίζουν με την Αγγελική Φλόγα και αρχίζει να ρέει μέσα μας το Άγιο Πνεύμα. Μετατρέπεται έτσι ο μέχρι πριν εγωϊκός εαυτός σε Αγγελικό- Αποστολικό αυτο-ενεργούμενο από το Άγιο Πνεύμα. Το οποίο όμως κάθε φορά που παρουσιάζεται το εγώ διακόπτεται το Άγιο Πνεύμα.
Το αριστερό χέρι, λοιπόν που είναι δεμένο με την καρδιά μας γίνεται πομπός ηλεκτρομαγνητικού πεδίου και έτσι μπορεί να γίνει, με την βοήθεια πάντα του Ιησού, η γέφυρα θεραπείας.

Οπότε μία καρδιά που καθαρίζει και γεμίζει με Άγιο Μύρο μετατρέπεται από τον Ιησού σε έναν Απόστολο επί γης, αρωγό για όλα τα υπόλοιπα αδέρφια του.

ετικέτες ( πνευματικότητα & Φοίνικας ) 

Δωροθέα