Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016

Όσο κρατιέσαι σφιχτά…

Ο άνθρωπος δεν γεννήθηκε για να βιώνει καταστάσεις πόνου είτε συναισθηματικού, είτε σωματικού και να νιώθει έρμαιο της «τύχης» του. Ο λόγος που τελικά οι άνθρωποι βιώνουν τέτοιες καταστάσεις είναι γιατί απομακρύνθηκαν από το Θείο.


Ο Θεός για τον κάθε άνθρωπο είναι είτε σε απόσταση, είτε δεν τους ακούει, είτε τον φοβούνται. Γιατί ο Θεός μετατράπηκε σε φόβο, από τον Αδαμάντιο Κοραή.
Έτσι φτάσαμε σε σημεία, να μην μπορούμε να κάνουμε το απλό και το φυσικό, να επικοινωνούμε μαζί Του.
Οπότε ο άνθρωπος νομίζοντας ότι είναι μόνος του, άρχισε να βασίζεται και να στηρίζεται στα χέρια του, στις αποφάσεις του. και στην ύλη. Για κάθε του λάθος αρχίζει να θλίβεται και να συνθλίβεται και να «στήνει» τον εαυτό του στον «τοίχο». Κρατάει σφιχτά λοιπόν με τα χέρια του ο άνθρωπος, μέσα από την ανασφάλειά του, πάρα πολλά που νομίζει ότι τον στηρίζουν. Όπως χρήματα, δουλειά, αντικείμενα.  Ακόμη και όταν θα θελήσει να προσευχηθεί αυτά θα ζητήσει από τον Θεό. Χρήματα, δουλειά και αντικείμενα. Γιατί σε αυτά έχει μάθει να στηρίζεται.
Κάθε του λάθος, κάθε του υλική απώλεια τον φέρνει αντιμέτωπο με πολύ πόνο, τρόμο και ντροπή. 

Κι όμως όταν ο άνθρωπος πάρει την απόφαση να αφήσει από τα «χέρια» του ότι κρατάει σφιχτά και αφεθεί στα χέρια του Θεού, τότε όλα αλλάζουν. Τότε αντιλαμβάνεται ότι έχει αφθονία και ευημερία στους τομείς που έχουν σημασία.
Τώρα αν είστε σε σημείο που νιώθετε φόβο για το οικονομικό, για τη δουλειά, για τα αντικείμενα, ήρθε η ώρα να πείτε στον εαυτό σας ότι δεν είναι αυτά που μετριέται η αξία ενός ανθρώπου. Αναρωτηθείτε γιατί κρατάτε σφιχτά με το «χέρι» σας όλα αυτά ? Πόση ανασφάλεια σας περιτριγυρίζει ?
Στρέψτε το δεξί χέρι σας ψηλά στον ουρανό και το αριστερό τοποθετήστε το στην καρδιά και ζητήστε από τον Θεό να σας συγχωρέσει για όλο το λάθος φορτίο που αναλάβατε και τους λόγους που σας οδήγησαν να στηρίζεστε σε λάθος οδηγούς = χρήμα, αντικείμενα, δουλειά. Και ύστερα ζητήστε Του το έλεός Του.
Όσο πιο πολύ κάνετε αυτά τα βήματα μέσα από την καρδιά σας, τόσο πιο πολύ θα αντιλαμβάνεστε το μεγαλείο της Αγάπης του Θεού στη ζωή σας και τότε τίποτε δεν θα σας λείπει. 

Όπως είπε και ο Ιησούς, τα βάσανα της μίας μέρας φτάνουν, μη βάζετε στο σήμερά σας τίποτε που να έχει να κάνει με το αύριο. Το αύριο θα έρθει με τους δικούς του όρους και ρυθμούς. Που όμως όταν έχουμε τον Θεό Βοηθό κάθε αύριο είναι μία ευλογημένη διαδρομή γεμάτη από πίστη.
Άφησε όλα όσα κρατάς στα χέρια σου και δώσε το χέρι σου στον Θεό. Γιατί όσο εσύ κρατιέσαι σφιχτά από όλο το υλικό στάτους, ο Θεός δεν μπορεί να σε βοηθήσει. Μόνο όταν αφεθείς απόλυτα σε Εκείνον. Άφησε τον Θεό να σε ξεκουράσει και να σε απαλλάξει από όλα σου τα βάρη. Σε περιμένει με χαρά.

ετικέτα ( τέχνη ζωής ) 

Δωροθέα