Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

Το πνεύμα της λήθης.

Το πνεύμα της λήθης βασίζεται στην ραθυμία. Η ραθυμία είναι μία κατάσταση, που ως ένα σημείο είναι μία μορφή εσωτερικής αναστάτωσης η οποία οδηγεί σε απώλειες. 

Η ραθυμία ξεκινάει από τον συναισθηματικό μας κόσμο, ο οποίος γκρεμίζεται σταδιακά όταν οδηγείται από τις επιθυμίες της ύλης, της καταξίωσης, της επιφάνειας, της υπερηφάνειας. Η ραθυμία «μαγκώνει» τον άνθρωπο εντελώς και τον οδηγεί σε συναισθηματικές μεταπτώσεις, οι οποίες καταλήγουν και σε ασθένειες κυρίως του νευρικού συστήματος. Όμως με την πάροδο των χρόνων θα φτάσουν και στο σώμα. Ο συναισθηματικός κόσμος του ανθρώπου πέφτει αρκετά και ο άνθρωπος δεν βρίσκει πουθενά ικανοποίηση. Γιατί η ραθυμία τον οδηγεί να μη βλέπει το καλό ή κι αν το βλέπει να το αναγνωρίζει αποσπασματικά. Με αποτέλεσμα να γεννιέται η δειλία. Ο άνθρωπος δηλαδή γίνεται μία «εύκολη» λεία και έρμαιο των παθών του. Τα πάθη του, οδηγούν τον τρόπο- τρόμο της ανάσας του η οποία αρχίζει να δημιουργεί πλάνες και φαντασίες για να καλύψει τουλάχιστον ένα μέρος από τις επιθυμίες του. Έτσι ο άνθρωπος αυτός κάνει προσπάθειες να δημιουργήσει έναν μύθο γύρω του με οδηγό θετικές δηλώσεις, οι οποίες γκρεμίζονται. Όχι επειδή δεν αξίζει να λάβει, αλλά επειδή δεν μπορεί να καταλάβει ο άνθρωπος αυτός, ότι ακόμη και οι θετικές του δηλώσεις, έχουν οδηγό τον φόβο- τρόμο και όχι την πραγματική του ουσιαστική εσωτερική αρμονική υποδομή. Γιατί η ραθυμία δεν μας επιτρέπει να βλέπουμε, όπως είπαμε θετικές ή καλές διαδρομές, αλλά μόνο πόνο, θλίψη και αδικία.
Οπότε μέσα από αυτό το μονοπάτι, έχουμε ενεργοποιήσει το πνεύμα της λήθης.
Λήθη= λάθος. Ένα λάθος που μας οδηγεί να βιώνουμε κυκλικά και επαναλαμβανόμενα γεγονότα αφού μέσα από την ραθυμία = θυμός = θηλιά στον λαιμό μας, η οποία κάθε μέρα μας πνίγει και περισσότερο.
Αστραπές- βροντές- καταιγίδες στη ζωή του ανθρώπου όπου η δειλία του μετατρέπεται σε δουλεία. Με αυτόν τον τρόπο τα 3 μέρη της ψυχής μαγκώνονται και βιώνουν την εξάντληση.  Οπότε έτσι μας κάνει κουμάντο ο εχθρικός μας εαυτός, που ακούει στο όνομα, εγώ.

Η έννοια της ραθυμίας σημαίνει απροθυμία για εργασία, οκνηρία, αδιαφορία, νωθρότητα και όλο αυτό το «πακέτο» αφορά τη μη διάθεσή μας για να ανακαλύψουμε μέσα μας το Θείο και να βγάλουμε για πάντα από πάνω μας το «κουστούμι» της μιζέριας.

ετικέτα ( τέχνη ζωής ) 

Δωροθέα