Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

Τα γεύματα που δίνουν υγεία και ευεξία.

Ποια είναι η «σωστή» τροφή ? Πώς την ορίζουμε την σωστή τροφή ?
Σωστή τροφή η οποία θα δώσει στον οργανισμό μας και στο σώμα μας υγεία και ευεξία ?


Πρωινό :
Αφού ξυπνήσουμε το πρωί και πριν να ξεκινήσουμε τη μέρα μας, καθόμαστε σε ηρεμία για λίγα λεπτά και επικοινωνούμε με τον Άρτο της ζωής. Δηλαδή με την ουσία μας, τον Ιησού Χριστό. Κάνουμε δηλαδή μία προσευχή και ζητάμε από τον Ιησού να μας φωτίσει τη μέρα μας, να μας οδηγήσει μέσα από τα βήματα της αγάπης, της ενότητας, της αρμονίας Του. Η διάρκεια του «γεύματος» αυτού ίσως στις πρώτες μέρες να είναι ελάχιστη, αλλά όσο τη θέτουμε σε εφαρμογή θα δούμε ότι θα αρχίσει να αλλάζει και να μεγαλώνει.
Τι θα γίνει στη μέρα μας μέσα από αυτό το τόσο ουσιαστικό πρωινό μας γεύμα ? Η μέρα μας θα γίνεται όλο και πιο εύκολη σε όλους τους τομείς και όλα τα επίπεδα.
Μεσημεριανό :
Αναζητάμε στο μεσημεριανό μας το Μάννα εξ ουρανού, δηλαδή την ουράνια τροφή από τον ίδιο τον Θεό. Ζητάμε από τον Θεό να μας συγχωρέσει για κάθε ασύμμετρο βήμα που κάναμε στη μέρα μας. Αναζητάμε όλα όσα μας βαραίνουν από τη μέρα μας και τα «ακουμπάμε» μέσα από την προσευχή μας στον Θεό. Όλο αυτό θα μας οδηγήσει στο να αλλάξει εντελώς όλη μας η εσωτερική ψυχολογία και θα νιώσουμε να φεύγει από πάνω μας ένα τεράστιο βάρος.
Βραδινό :
Για βραδινή τροφή μπορούμε να βάλουμε την μελέτη από την Καινή Διαθήκη την οποία μπορούμε να την κάνουμε χρήση με 2 τρόπους. Ο ένας είναι να τη διαβάζουμε κυκλικά και με επανάληψη. Ο άλλος είναι να την ανοίγουμε τυχαία σε ένα σημείο για να βλέπουμε το μήνυμα της μέρας μας. Μπορεί στην αρχή να μη βλέπουμε ή να μην αναγνωρίζουμε κανένα μήνυμα, αλλά με την πάροδο του χρόνου, θα βλέπουμε την επικοινωνία μας με τον Θεό να μεγαλώνει, καθώς το μήνυμα που θα μας δίνει θα αφορά τα προβλήματα της μέρας μας.
Πριν από τον ύπνο μας, μπορούμε να «πιούμε» ένα «αφέψημα», δηλαδή το Κύριε Ιησού Χριστέ ευλόγησον συγχώρεσε με και το Υπέρ Αγία Θεοτόκε Δέσποινα ελέησον ημάς. Οι επαναλήψεις σε αυτές τις δύο ευχές για αρχή μπορεί να είναι από 20 με 30 και σταδιακά να αυξάνονται.
Και κατά τη διάρκεια της ημέρας μας σαν δεκατιανό ή απογευματινό ή σνακ ή φρούτο μπορούμε να λέμε όταν νιώθουμε «πείνα», δηλαδή θυμό, άγχος, στρες, θλίψη, οργή, να λέμε το Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με.
Αυτή η διατροφή θα μας βοηθήσει να μην έχουμε καμία διαρροή από ενέργειες, από εσωτερικές μάχες, από πόνους, από ασθένειες και από κακοτυχίες. Γιατί όλες οι εσωτερικές μάχες που έχει ένας άνθρωπος, αργότερα μετατρέπονται σε εξωτερικές. Όταν όμως έχουμε τέτοια τροφή καθημερινή αποκτάμε αντισώματα τέτοια που τίποτε δεν μπορεί να μας βλάψει, ούτε εκ των έσω, ούτε εκ των έξω.

ετικέτα ( πνευματικότητα ) 

Δωροθέα