Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016

Γιατί το συνεχίζουμε άραγε αυτό όλο το «παιχνίδι»?

Γιατί συνεχίζουμε να συντηρούμε καταστάσεις πόνου?
Γιατί συνεχίζουμε να ακονίζουμε τα μαχαίρια μας ?
Γιατί θέλουμε οπωσδήποτε να κυριαρχούν κάποιοι εναντίον άλλων κάποιων?


Τι έχουμε κερδίσει και τι έχουμε χάσει τόσες χιλιάδες χρόνια ?
Χάσαμε και χάνουμε καθημερινά ανθρώπους χωρίς να υπάρχει κανένα νόημα. Γιατί ? Για τα λεφτά ? Για τα ακίνητα ? Για την εξουσία ? Μα δεν είμαστε εδώ πάνω παρά μία σταγόνα «βροχής». Με μία κοινή δηλαδή δύναμη, με μία κοινή ουσία. Με παρόμοια όνειρα και προσδοκίες ?
Γιατί η μία χώρα να υπερτερεί της άλλης ? Ποιο είναι το νόημα ?
Δηλαδή γιατί μία χώρα να θέλει να εξουσιάζει την άλλη ?
Γιατί μία χώρα θέλει να έχει περισσότερο πλούτο από την άλλη ? Ποιο είναι το όφελος ? Να πεινάει ένα μεγάλο ποσοστό στον πλανήτη και το άλλο να κάνει πως δεν καταλαβαίνει ?
Κι όταν άραγε σκοτωνόμαστε πώς νιώθουμε ? Πώς νιώθουμε που αθώες ψυχές καθημερινά καταστρέφονται σε όλους τους τομείς, συναισθηματικά και πρακτικά ? Πώς μπορεί ένας άνθρωπος να ικανοποιείται με όλο αυτό το τοπίο φρίκης που υπάρχει στον πλανήτη ?
Δεν καταλαβαίνουμε ? Δεν έχουμε τη διάθεση να δούμε ? Χάνουμε χρόνο, χρόνια και ανθρώπους από γύρω μας χωρίς τελικά να ξέρουμε και το γιατί.
Δηλαδή που μας έχει ωφελήσει όλο αυτό το κυνηγητό της ύλης , της εξουσίας και του πλούτου και μήπως εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω όλο αυτό ?
Η επιστήμη έχει εξελιχθεί τόσο πολύ για τον άνθρωπο και όλο αυτό αντί να μας κάνει πιο ελεύθερους και ανέμελους μας έχει κάνει πιο σκλάβους.
Πόσο πιο κάτω ? Φτάνει !!!
Τι μας δεσμεύει και δεν αφήνουμε τα όπλα ?
Τι μας δεσμεύει και δεν επιτρέπουμε τον πλούτο παντού ?
Πόσο εγωισμός πια !!! Γιατί ? Δεν χορτάσαμε ? Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο σημείο της αντίληψης ?
Ας αφήσουμε αυτά τα παιδιά που τώρα έρχονται στον πλανήτη μας και ας τους επιτρέψουμε να ζήσουν σε ένα ειρηνικό περιβάλλον και σε ένα περιβάλλον αρμονίας.
Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι αυτό για να φτάσει να συμβεί. Όχι δεν θεωρώ ρομαντικό ή πως αλλιώς το λένε ……. αλλά πρακτικό.

Ο πόνος και το αίμα ρέει στον πλανήτη μας χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος, μα κανένας.

ετικέτα ( αναγέννηση ) 

Δωροθέα