Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016

Η εξαφάνιση του κακού.

Το κακό υπάρχει και θα υπάρχει όσο εμείς δεν το χειριζόμαστε όπως χειριζόμαστε τον πόνο.


Κάθε κακό είναι μία μορφή πόνου. Κάθε πόνος έχει ανάγκη από ένα βάλσαμο, ένα παυσίπονο, μία θεραπεία για να περάσει. Ο πόνος και το κακό πάντα όμως επιστρέφουν γιατί δεν δίνουμε παράλληλα με τα παυσίπονα και αγκαλιά κατανόησης.
Ο μόνος τρόπος για να σταματήσει το κακό- πόνος να υπάρχει στον πλανήτη είναι να αναζητήσουμε την αγάπη και να την φέρουμε πάνω από το κακό.
Τι είναι το κακό ? Μία αντίδραση, ένα ξέσπασμα. Αυτή η αντίδραση και το ξέσπασμα αν του πάμε κόντρα, αυτό το μόνο που θα κάνει θα είναι να επιμένει μέχρι να λάβει την αγάπη. Όταν η αγάπη αγκαλιάσει το κακό, τότε αυτό αλλάζει εικόνα και αυτόματα γίνεται και αυτό αγάπη.
Όλο αυτό είναι η αντανάκλαση. Η αντανάκλαση είναι ένας από τους βασικούς Νόμους του Σύμπαντος. Ότι πάνω και κάτω, που σημαίνει πως ότι εκδηλώνεται επιστρέφεται και περιστρέφεται. Τι θα πει επιστρέφεται και περιστρέφεται ? Θα πει πως όταν εκδηλώνεται ένα κακό, θα πει πως κάπου και με κάποιο τρόπο η γνώση του καλού δεν είχε ορθή τοποθέτηση. Οπότε όταν η γνώση δεν έχει σωστή τοποθέτηση θα εκδηλωθεί με λάθος τρόπο. Αυτόν τον λάθος τρόπο που είναι το κακό, αν εμείς το συνεχίσουμε με το ίδιο τέμπο, το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι να συνεχίσουμε να το εκδηλώνουμε. Μόνο που όσο θα περνά ο καιρός αυτό θα γίνεται ένας γίγαντας. Και όσο πιο γίγαντας γίνει το κακό τόσο πιο επίπονο γίνεται. Οπότε θα επιστρέφεται και θα περιστρέφεται, δηλαδή θα επαναλαμβάνετε με τη μορφή δυνάστη- δίνης. Η οποία δίνη είναι περιστροφική κίνηση. Τι κίνηση και τι εκδηλώνει αυτή η κίνηση ? Μα φυσικά το γίγαντα κακό. Η δίνη αυτή στην περιστροφή της δεν μας δυναμώνει, αλλά μας αποδυναμώνει και μας οδηγεί σε όλεθρο. Γιατί το κακό έχει την ιδιότητα να μας οδηγεί σε απώλειες και σε πόνο.
Ο λόγος που συνεχίζει το κακό να υπάρχει ανάμεσά μας είναι γιατί εμείς του δίνουμε τη δυνατότητα παραμονής. Με τις σκέψεις μας, με τις συζητήσεις μας, με τις συμπεριφορές μας. Και φυσικά από τις πράξεις μας.
Το κακό όταν πάρει τη μορφή γίγαντα θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια αγάπης για να γίνει η σωστή αποσυμφόρηση του. Είναι ακριβώς όπως η φωτιά. Όταν είναι μικρή την χειριζόμαστε εύκολα, όταν όμως πάρει διαστάσεις και μεταφερθεί σε μεγάλη έκταση τότε θέλει μεγαλύτερη και συλλογικότερη προσπάθεια.

Έτσι συμβαίνει και τώρα. Το κακό έχει πάρει μεγάλη έκταση και ένταση. Για να ανατραπεί και να γίνει αγάπη θέλει από εμάς προσευχή και να ζητήσουμε από τον Θεό να φωτίσει και να μας δώσει το Έλεος Του. Όχι από τον Θεό δεν ζητάμε να τιμωρήσει. Καθώς αυτή είναι δική Του δουλειά, μέσα από τη δική Του δικαιοσύνη. Εκείνος ξέρει. Εμείς αν θέλουμε να αλλάξουν οι καταστάσεις συνολικού πόνου, θα ζητάμε στην προσευχή μας το έλεος και τη φώτισή Του. Τότε Εκείνος θα αναλάβει να αποσυμφορήσει το κακό και θα μας γεμίσει με το Βάλσαμο της Αγάπης Του.

ετικέτα  ( ελευθερία ) 

Δωροθέα