Σάββατο, 9 Απριλίου 2016

Απατάτε αλλήλους.

Μπερδευτήκαμε λοιπόν και αντί για το αγαπάτε αλλήλους, το μετατρέψαμε σε απατάτε.


Η απάτη αντί για την αγάπη, έχει κερδίσει πανηγυρικά.
Όπου και να γυρίσεις το βλέμμα σου την βλέπεις την απάτη. Παντού σε σχέσεις, στα υλικά που μας περιτριγυρίζουν, σε φάρμακα, σε τροφές, σε δουλειές, σε επαγγέλματα, σε αξίες.
Καθίσαμε «αναπαυτικά» σε αυτή τη λέξη επάνω και την έχουμε βαφτίσει αγάπη, ενδιαφέρον, προσφορά, αγκαλιά, ανθρωπιά.
Και το «αστείο» είναι πως αφού την μετατρέψαμε την λέξη και όλο το μεγαλείο της έννοιάς της, από απάτη σε αγάπη, ψάχνουμε να βρούμε και γιατί μας συμβαίνουν όλα όσα μας συμβαίνουν. Γιατί ακόμη και σήμερα νομίζουμε ότι αγαπάμε, αλλά δεν βλέπουμε ότι απατάμε.
Έτσι τις οδηγίες που έχει μέσα της η Καινή Διαθήκη όπως το αγαπάτε αλλήλους, την ελεύθερη βούληση και το Θεοί εστέ, τους αλλάξαμε εντελώς τη σημασία και την ουσία.
Το αγαπάτε αλλήλους, το κάναμε απατάτε αλλήλους.
Το  ελεύθερη βούληση, το κάναμε ελεύθερη πούληση.
Το Θεοί Εστέ, το κάναμε Θετοί Εστέ.

Και αναζητάμε γιατί ο Θεός μας τιμωρεί.
Μα δεν μας τιμωρεί Εκείνος, αλλά εμείς έχουμε βάλει τα χέρια μας και έχουμε βγάλει τα μάτια μας. Και έτσι καταφέραμε ακόμη και εκείνο το δοκάρι από τα μάτια μας, αντί να το βγάλουμε, να βγάλουμε τα μάτια μας. Με αποτέλεσμα το δοκάρι να έχει παραμείνει εκεί και εμείς να είμαστε στην τύφλωση.
Αγαπάτε αλλήλους λοιπόν για να αποκτήσουμε τον δρόμο της ελεύθερης βούλησης και να βιώσουμε το Θεοί Εστέ, αντί του Θετοί Εστέ που είμαστε τόσες χιλιάδες χρόνια.

ετικέτα ( αναγέννηση ) 

Δωροθέα