Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

Η Πηγή της Γνώσης

Είδαμε στο κείμενο : το περπάτημα προς τη γαλήνη.
Ότι το περπάτημα της Γαλήνης συνδυάζεται με τις εξής διαδρομές, την αυτογνωσία και την Πνευματικότητα.
Οι λέξεις- έννοιες- οδηγοί που θα ακολουθήσουμε βρίσκονται στο «βιβλίο του Θεού», που δόθηκε στον Αβραάμ.
Οι λέξεις αυτές είναι :
Στέμμα, Σοφία, Κατανόηση, Γνώση, Αγάπη-Έλεος, Δικαιοσύνη- Κρίση, Ωραιότητα- Ευσπλαχνία, Νίκη, Δόξα- Λαμπρότητα, Θεμέλιο, Βασίλειο.


Τα βήματα είναι 11 για να εκδηλωθεί μετά από αυτά το 12ο βήμα. Οι λέξεις που είναι δίπλα- δίπλα όπως για παράδειγμα Αγάπη- Έλεος είναι μαζί καθώς η μία εμβολιάζει την άλλη. Η σειρά των βημάτων είναι ακριβώς όπως τις γράφω.
Στο κείμενο :Βασιλικό Στέμμα προετοιμάσαμε τον δρόμο για την Γνώση η οποία γνώση ως προς το σώμα μας βρίσκεται στο σημείο του θύμου αδένα, δηλαδή στο στέρνο μας.
Καθώς η Γνώση γίνεται
Πν-Ωση = Πνοή Θεικής Ένωσης γιατί γεφυρώνονται και οι δύο επιπλέον ενέργειες της Κατανόησης και της Σοφίας.
Πώς όμως η γνώση γίνεται Πνοή Θεικής Ένωσης  και πώς φτάνουν σε αυτή την ένωση η Κατανόηση και η Σοφία ?
Η Γνώση μοιάζει ότι έρχεται από το μυαλό και σε αυτό επενδύουμε χρόνο από τη ζωή μας. Όμως η πραγματική γνώση έρχεται από δύο σπινθήρες της καρδιάς και της ψυχής. Όταν τη γνώση την επιλέξουν αυτοί οι δύο σπινθήρες τότε γεμίζει το μυαλό από φως, από τη Φωτοδόχο Πηγή της Αυθεντικότητας και τότε η γνώση αυτή που ήδη υπάρχει μέσα μας αναπηδά και ρέει με φυσική ευκολία. Αυτό εμείς οι άνθρωποι έχουμε μάθει να το λέμε ταλέντο, πηγαίο και αυθεντικό. Όταν το ταλέντο βγει στην επιφάνεια, ο άνθρωπος βρίσκεται πάντα μέσα σε μία μελωδική ευημερία, αρμονία και ισορροπία. Γιατί πάντα είναι μέσα στο στοιχείο του. Το ταλέντο παραμερίζει κάθε δυσκολία ή ακόμη και να υπάρχει η δυσκολία, ο άνθρωπος αυτός αντλεί πάντα από την Πηγή αυτή και ξέρει πως και με ποιο τρόπο θα φέρει τη δυσκολία σε αρμονία. Ο άνθρωπος αυτός δεν θα νιώσει δυσκολία, αλλά θα τη δει ως πρόκληση ανέλιξης και εξέλιξης.
Ο πίδακας της γνώσης λοιπόν βγαίνει στην επιφάνεια από την ανάφλεξη που θα κάνει η καρδιά με την Ψυχή. Αυτός ο πίδακας αυτόματα θα ανεβάσει το Στέμμα μας και θα το οδηγήσει εκεί στο σημείο της ψυχής και από την ψυχή θα δημιουργηθεί μία ενεργειακή κορδέλα, η οποία θα φέρει στον άνθρωπο, όλες τις γνώσεις του από την κεντρική του Βασική Πηγή, τον Ανώτερο Εαυτό του.
Η γνώση αυτή από μόνη της μέσα από την φυσική της κίνηση από τα Ύδατα της Γνώσης θα κατευθύνει κα θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις Άνοιξης για όλη την υπόλοιπη ζωή μας.
Σαφώς και η Πηγή αυτής της γνώσης χρειάζεται και το μυαλό μας το οποίο συνεργάζεται αρμονικά με όλη αυτή τη φυσικότητα, χωρίς να δυσκολεύεται σχεδόν καθόλου. Το μυαλό γοητεύεται από τη γνώση και όταν το μυαλό γοητευτεί συνεργάζεται με τους δύο σπινθήρες καρδιά και ψυχή και τότε έχουμε στον πλανήτη μας τα φωτισμένα όντα που ζουν στους αιώνες.
Η γνώση αυτή λοιπόν ενώνεται με την Κατανόηση και την Σοφία και αυτόματα το Στέμμα μας ανεβαίνει κάθε μέρα. Όσο η γνώση ανεβαίνει από τον άνθρωπο αυτόν που έχει ενεργοποιήσει αυτούς τους δύο του σπινθήρες, τότε γεμίζει και από την ταπείνωση, καθώς δεν έχει καμία ανάγκη πια από αυτοπροβολή. Γιατί η καρδιά του γεμίζει από την πληρότητα και αυτή η πληρότητα γίνεται ο καλύτερος οδηγός. Ο άνθρωπος αυτός δεν έχει ανάγκη να αποδείξει τίποτε πια και γι’ αυτό μέσα του ενεργοποιείται η κατανόηση και η κατανόηση τον οδηγεί στην γνώση της Σοφίας.
Ένας δρόμος που γεμίζει το άνθρωπο με φως ενότητας και αρμονίας με την Ύπαρξή του, με τα όλους όσους είναι γύρω του, αλλά και με τον Δημιουργό μας. Καθώς όλη αυτή η γνώση τον έχει οδηγήσει τον άνθρωπο αυτόν στο να βιώνει την ευγνωμοσύνη και δοξάζει τον Θεό συνέχεια, γιατί του βγαίνει μέσα από τη φυσικότητα του. Η απλότητα της ζωής είναι γεγονός για κάθε άνθρωπο που επιλέγει να ενεργοποιήσει αυτούς τους δύο σπινθήρες.

ετικέτα ( φοίνικας ) 

Δωροθέα