Τρίτη, 3 Μαΐου 2016

Από τον Γολγοθά στην Ανάσταση.

Κάθε άνθρωπος σε κάθε χρονική περίοδο βιώνει βήματα πόνου όπου μπορούμε να τα παραλληλίσουμε με τον Γολγοθά. Όλα όσα του συμβαίνουν και όλα όσα βιώνει έρχονται επειδή το εγώ επεμβαίνει στη ζωή μας.


Ο Γολγοθάς μοιάζει στις ζωές μας ένα ταξίδι χωρίς τέλος και χωρίς έλεος. Και σε κάθε έναν όσο περνούν τα χρόνια το ταξίδι γίνεται και πιο δύσκολο. Τα προβλήματα καθημερινά αλλάζουν και εμείς μοιάζουμε ολοένα και πιο ανήμποροι.
Κι όμως ο άνθρωπος, ο κάθε άνθρωπος μπορεί να επιλέξει να απαλλαγεί, με την διαδρομή της Μετάνοιας. Τι είναι η Μετάνοια αλήθεια ?
Μετάνοια είναι μία διαδρομή, είναι ένα Θείο Μυστήριο, ένα μεγαλείο που μπορεί να μας οδηγήσει στην απόλυτη ελευθερία.
Για να βιώσουμε τον Μετά Νου, τη μετά Νόηση, δηλαδή την απόλυτη απαλλαγή και μεταστροφή της καρδιάς μας, από συλλέκτη πόνου που είναι τώρα, σε Ναό Αγάπης και Ενότητας.
Η καρδιά μας είναι αυτή που όλα μας τα χρόνια γεμίζει από όλο το συναισθηματικό φορτίο και ύστερα εκπέμπει στο σώμα, αλλά και στο μυαλό ανάλογη διαδρομή. Ο κάθε πόνος έχει γίνει ένας φόβος και ο φόβος γεννά τα αρνητικά συναισθήματα. Έτσι ο δρόμος μας γεμίζει με ανάλογα δηλητήρια και ο Γολγοθάς βιώνεται κάθε μέρα. Η κάθε λαβωμένη καρδιά, για να φτάσει στην Μετανόηση χρειάζεται μία γενναία διαδρομή. Γενναία γιατί χρειάζεται να φέρει στην επιφάνεια κάθε της πόνο, να τον αναγνωρίσει και ύστερα να αναζητήσει πώς ο κάθε πόνος την οδήγησε σε δρόμο ανασφάλειας, σε δρόμο προκατάληψης, σε δρόμο άμυνας και επίθεσης. Έτσι θα δει ο άνθρωπος ότι όλες του οι συμπεριφορές και όλες του οι επιλογές είχαν οδηγό αυτούς τους πόνους από την καρδιά του, δηλαδή τον Νου του.

Κάθε δρόμο που θα δουλεύουμε με αυτόν τον τρόπο, η καρδιά θα φωτίζεται και ύστερα θα βιώνει κομμάτια ελευθερίας, ηρεμίας, ειρήνης και γαλήνης. Έτσι η Μετανόηση όταν βιωθεί σε όλα της τα κομμάτια, τη θέση του Γολγοθά στη ζωή μας θα την πάρει η Ανάσταση.

ετικέτα ( Πνευματικότητα ) 

Δωροθέα