Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

Όταν αυτό που νιώθω, δεν το καταλαβαίνω.

Το νιώθω του κάθε ανθρώπου, είναι ένας σιωπηλός συνεργάτης, που συνδέεται με την Πηγή μας, την ψυχή μας, αλλά και με την καρδιά μας. Θα μας δώσει μηνύματα και εσωτερικές πληροφορίες που κάποιες φορές δεν μπορούμε να τις αναγνωρίσουμε, να τις καταλάβουμε και να τις εξηγήσουμε.


Το νιώθω κάθε ανθρώπου σχεδόν πάντα ανακατεύεται με το σκέφτομαι. Τότε το σκέφτομαι επεξεργάζεται το νιώθω και όταν το μυαλό- σκέψη δεν μπορεί να το καταλάβει, το απορρίπτει ή το φυλακίζει μέσα σε ένα «θα δούμε».
Το νιώθω όμως μέσα σε κάθε άνθρωπο είναι ο καλλιτέχνης του, δηλαδή ο αυθεντικός «δημιουργός» του. Κάθε καλλιτέχνης δεν βασίζεται στο στάνταρ και στο περπατημένο μονοπάτι, αλλά στο αυθεντικό, στο πρωτότυπο. Αρκεί εμείς αυτό το εσωτερικό μας κομμάτι να το αφήσουμε να βγει στην επιφάνεια.
Το νιώθω μας επηρεάζεται από τις αισθήσεις μας, από το περιβάλλον μας και από την ψυχή μας.
Ο άνθρωπος πάντα αναζητά λογικές εξηγήσεις για κάθε του νιώθω και αν αυτές δεν υπάρχουν έχει συνηθίσει να το απορρίπτει, να το αγνοεί.
Κι όμως το αυθεντικό κομμάτι της ψυχής μας ίσως να μην συνεργάζεται με την λογική μας. Είναι ο μόνιμος τροφοδότης μας για το αυθεντικό μας κομμάτι.
Μπορεί το νιώθω μας να μας δώσει μία εικόνα η οποία να μοιάζει άκυρη ή παράταιρη με τη ζωή μας. Μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα μονοπάτι το οποίο δεν ξέρουμε γιατί παρουσιάστηκε μπροστά μας.
Αντί να βάλουμε την λογική μας σε αυτή την εσωτερική μας πηγή να μεταφράσει το μήνυμα, μπορούμε να αφεθούμε με πίστη στην ψυχή μας και στο νιώθω μας και να το αφήσουμε να μας οδηγήσει εκείνο.
Καλό είναι να θυμάμαι ..πώς κάθε μορφή οράματος..όπως ας πούμε το όραμα του να μπορεί να πετάξει ο άνθρωπος, μας έδωσε το αεροπλάνο, το όραμα του να μπορεί να επικοινωνούν οι άνθρωποι από απόσταση μας έδωσε διάφορα μέσα επικοινωνίας. Οπότε αυτό το νιώθω έγινε ένας σοφός οδηγός σε κάποιους ανθρώπους οι οποίοι ευεργέτησαν τον πλανήτη μας.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε εμείς είναι να «αποσυνδέσουμε» την λογική μας από το νιώθω μας και να το αφήσουμε να μας οδηγήσει. Το σίγουρο είναι ότι θα μας πάει σε μονοπάτια αυθεντικά δικά μας.

Ακόμη και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λογική μας, ακόμη και αυτά συνδέονται με το νιώθω μας. Εκεί μέσα στο νιώθω μας υπάρχουν λύσεις και διαδρομές. Η πίστη είναι η πρώτη διαδρομή που χρειαζόμαστε. Να νιώσουμε πίστη για το νιώθω μας.

ετικέτα ( Ελευθερία ) 

Δωροθέα