Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

Μπορώ να γίνω θεραπευτικό κανάλι ( μέρος 1ο)

Η διαδρομή αυτή θα δώσει γνώση και λύσεις σε όλο το κομμάτι που μας απασχολεί. Το συναισθηματικό μας, το σωματικό μας και το πρακτικό μας.
Κάθε άνθρωπος θέλει τα ίδια πράγματα, την ευτυχία, την υγεία και την χαρά στη ζωή του. Όχι όμως να έχουν διάρκεια και ημερομηνία λήξης, αλλά να έχουν μία αρμονική σταθερότητα.
Το «ταξίδι» αυτό ανοίγει προς όλους τη γνώση έτσι απλά μέσα από την σελίδα αυτή, τη Χιονάτη και τα εφτά μυστικά περάσματα.


Ο λόγος που θα δοθεί η γνώση έτσι απλά και χωρίς κανένα κόστος, είναι γιατί πιστεύω πως κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στη γνώση. Και πια μετά από τόσες χιλιάδες ώρες μελέτης και έρευνας, τα συμπεράσματά μου και τα αποτελέσματά μου θα τα γράψω.
Ξέρω πως είναι να βιώνει κάποιος δυσκολίες, ξέρω πως είναι να μην έχεις δουλειά και λεφτά, καθώς όλο αυτά τα βιώνω από το 2008. Όμως αυτά δεν ήθελα ποτέ να γίνουν ο οδηγός μου και να με κατευθύνουν στην θλίψη και στον φόβο. Γιατί πάντα πίστευα πως ο άνθρωπος είναι κάτι πολύ ανώτερο και από τον ίδιο του τον εαυτό. Γιατί από τον ίδιο του τον εαυτό ? Γιατί ο εαυτός μας είναι η πηγή που θα μας οδηγήσει σε αυτό το Ανώτερο. Έτσι έχοντας φτάσει σε συμπεράσματα και βιώματα, αυτά θέλω να τα ζήσουν όλοι.
Καθώς κι εγώ βίωσα πολλές στιγμές θλίψης και αυτό-απόρριψης. Πολλές ώρες φόβου και πανικού. Και καταλάβαινα ότι είμαι σε λάθος ζητούμενο.
Όλος αυτός ο πρόλογος έγινε για να εξηγήσω ότι σταδιακά μέσα στην σελίδα αυτή ( Χιονάτη ) και στην ετικέτα αποκαλύπτω θα ξεκινήσει από σήμερα μία ενότητα η οποία θα δώσει λύσεις και απαντήσεις πολλές και για πολλά πράγματα που μας απασχολούν.
Η ενότητα αυτή, γίνε θεραπευτικό κανάλι εσύ για τον εαυτό σου, θα δημιουργηθεί σταδιακά. Το πρώτο που χρειαζόμαστε είναι να μάθουμε τα πως και τα γιατί.
Όλα λοιπόν ξεκινάνε από τον Ιπποκράτη ο οποίος μας είπε ότι δεν υπάρχουν ασθένειες, αλλά ασθενείς.
Ύστερα έχουμε τον Πλάτωνα ο οποίος μας δίνει τις 4 αρετές οι οποίες γίνονται ο «φακός» για την αρμονία. Στη συνέχεια έχουμε τον Πυθαγόρα, ο οποίος μας έβαλε στην είσοδο της Πνευματικότητας. Και έρχεται ο Ιησούς να μας δείχνει το πώς.
Ένα πως το οποίο μπερδεύτηκε και ανακατεύτηκε και έτσι έχουμε ανθρώπους που βιώνουν αποσπασματικά πράγματα από όλες αυτές τις θεωρίες και δεν έχουν μπορέσει να τις ενώσουν για να τις κάνουν πράξη.
Στην έναρξη αυτής της ενότητας – προγράμματος γίνε θεραπευτικό κανάλι θα δούμε το παρακάτω :


Οι σκέψεις είναι συναισθηματικές απολήξεις.

Τα συναισθήματα ενεργοποιούνται από τις αισθήσεις.
Οι αισθήσεις επηρεάζουν το νευρικό σύστημα και το ορμονικό σύστημα.
Οι αισθήσεις μας επηρεάζονται από το περιβάλλον μας.
Άρα εμείς γιατί τα «βάζουμε» με τις σκέψεις μας ? Όταν αυτές είναι απλώς εκπομπές συναισθημάτων, τα οποία συναισθήματα είναι κατάληξη των αισθήσεων ?
Για να το καταλάβουμε αυτό : σκέψη = βρύση που στάζει, συναίσθημα = η βρύση, αίσθηση = λαστιχάκι. Οπότε εμείς τι κάνουμε ? Ασχολούμαστε με τις σκέψεις μας και αναζητάμε ποιο δοχείο να βάλουμε από κάτω από τη σταγόνα. Ύστερα θα επιλέξουμε να στρέψουμε τη βρύση= συναίσθημα είτε αριστερά – θετικά, είτε δεξιά – αρνητικά. Ενώ τελικά αυτό που έχει λασκάρει είναι το λαστιχάκι= αίσθηση.
Επιστρέφουμε στην αίσθηση μας λοιπόν. Όταν το περιβάλλον μας αλλάξει, αλλάζουν και οι αισθήσεις μας. Και οι αισθήσεις δίνουν μήνυμα στο συναίσθημα. Το οποίο συναίσθημα ενεργοποιεί άλλες σκέψεις. Για παράδειγμα όταν είμαστε σε διακοπές, δηλαδή οι αισθήσεις μας λαμβάνουν άλλα μηνύματα, τα συναισθήματά μας αλλάζουν και έτσι αλλάζουν και οι σκέψεις μας.
Πάνω λοιπόν σε αυτή τη διαπίστωση μπορούμε να καταλάβουμε και το γιατί όταν έχουμε βρεθεί σε ένα σεμινάριο Πνευματικού χαρακτήρα, εκείνη την ώρα νιώθουμε αρμονία, ηρεμία και ισορροπία, ενώ μετά, αφού τελειώσει το σεμινάριο δεν νιώθουμε το ίδιο.
Ο λόγος λοιπόν είναι, ότι οι αισθήσεις μας όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου λαμβάνουν μηνύματα ηρεμίας, αυτό μεταφέρεται στους νευρώνες του εγκεφάλου και στο ορμονικό σύστημα και το συναίσθημα μας είναι πληρότητα. Και τότε οι σκέψεις είτε αλλάζουν, είτε δεν υπάρχουν καθόλου.
Γιατί οι αισθήσεις μας εκείνη την ώρα λαμβάνουν μηνύματα από αρώματα, χρώματα, ακούσματα και οι πληροφορίες αυτές ρυθμίζουν το ορμονικό μας και το νευρικό μας σύστημα.
Η πληρότητα ως συναίσθημα μεταφέρεται σε όλο το σώμα και οι σκέψεις σταματούν ως φυσικό επακόλουθο.  
Άρα είναι φυσικό επακόλουθο, φυσική κίνηση το δεν σκέφτομαι, πότε ? Όταν το συναίσθημά μου είναι πληρότητα. Πώς το συναίσθημά μου είναι πληρότητα ? Όταν οι αισθήσεις μου λαμβάνουν μηνύματα αρμονίας. Οπότε όπως καταλαβαίνουμε το να αναζητάμε γιατί έχω συναισθήματα ή γιατί με βασανίζουν τόσες σκέψεις, είναι ένας τρόπος που όταν του προσθέσουμε και τις αισθήσεις μας θα φτάσουμε στο απόλυτο είμαι αυτό που είμαι.
Και τι είμαι ? Ένα αυτόνομο θεραπευτικό κανάλι.

Συνεχίζεται…..

ετικέτα ( αποκαλύπτω ) 

Δωροθέα