Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

Μπορώ να γίνω θεραπευτικό κανάλι ( μέρος 3ο)

Η ενεργοποίηση της εξισορρόπησης

Οι αισθήσεις είναι η βασική αιτία των Παθών.

Κυρίως η όσφρηση και η ακοή και τελευταία η όραση.
Η όσφρηση και η ακοή δίνουν τα μηνύματα μέσα από τις πληροφορίες που λαμβάνουν ως γνώση από το περιβάλλον. Οι πληροφορίες αυτές είναι που ενεργοποιούν ανάλογα το συναισθηματικό μας αποτύπωμα και αυτό αρχίζει να δημιουργεί τον χαρακτήρα μας και τα πάθη μας.


Ποια όμως είναι τα πάθη ?
 1.Λαγνεία2.Αδηφαγία 3.Οκνηρία 4.Περηφάνεια 5.Θυμός 6.Φθόνος 7. Απληστία

Πώς φτάνουν λοιπόν τα ακούσματά μας αλλά και η «οσμή» που λαμβάνει το σώμα μας να μας οδηγεί στα πάθη ?
Τα ακούσματα του κάθε ένα από μας είναι και διαφορετικά, αλλά και κάποια είναι ίδια. Το περιβάλλον μας αν το παρατηρήσουμε ως προς τις εκπομπές – μυρωδιές θα δούμε ότι μέσα σε αυτό υπάρχουν φωνές, καβγάδες, άγχος, στρες, αυστηρότητα κλπ. Οι οποίες εκπομπές έχουν μία μορφή αλυσίδας. Η οποία αλυσίδα περνάει από γενιά σε γενιά. Και έτσι μέσα από αυτόν τον ακουστικό πόρο έχει επηρεαστεί το υγρό στοιχείο του σώματός μας και δημιουργήσαμε την αλυσίδα του DNA.
Ένα άκουσμα που είχαμε σχεδόν όλοι μας με μικρές παραλλαγές ήταν «θα σε φάει ο κακός ο λύκος». Αυτό το άκουσμα ενεργοποιούσε μέσα σε μας από τους νευρώνες του εγκεφάλου μας τον φόβο, τον θυμό, την απόρριψη, την χαμηλή αυτοεκτίμηση. Αυτό θα είχε τις εξής επιπτώσεις. Μαθησιακές δυσκολίες, εύκολες ασθένειες όπως πυρετό, συνάχι, πόνο στον λαιμό, βήχα κλπ. Σε άλλους θα ενεργοποιούσε την επιθετικότητα και σε άλλους την παθητικότητα.
Μέσα από τα ακούσματα αυτά, δημιουργούνται και ανάλογες εκπομπές σταγονιδίων- ατμών στον χώρο του σπιτιού μας όπου γινόταν μία μίξη την οποία εμείς εισπνέαμε. Από τη μία η φωνή της μαμάς ή του μπαμπά και από την άλλη ο δικός μας φόβος ή όλο το σύνολο του συναισθηματικού μας κόσμου. Έτσι μέσα από την όσφρησή μας εισερχόταν πια εισπνεόμενος ο θυμός και ο φόβος. Και αυτά μέσα από τον εισπνεόμενο αέρα πήγαιναν στους πνεύμονες και στην καρδιά μας. Και μέσα εκεί στην καρδιά μας άρχιζε η βάση του πόνου. Σαν να λέμε τα θεμέλια για ένα μελλοντικό κτήριο καταδικασμένο να πονάει.   
Όλο αυτό το παραπάνω κομμάτι, απλώς καλό είναι να θυμόμαστε πως κανείς μας δεν το έκανε επίτηδες καθώς δεν είχαμε την κατάλληλη γνώση. Γιατί αν το γνωρίζαμε όλο αυτό δεν θα οδηγούσε κανείς το παιδί του να αποκτήσει αυτή τη βάση.
Όμως ως προς τα ακούσματά μας  και τις μυρωδιές από τους χώρους μας, δεν ήταν μόνο αυτή η φράση. Αλλά ήταν ένα σύνολο ανακατεμένο. Από τις συζητήσεις των μεγάλων, από τις πληροφορίες που ερχόταν από την τηλεόραση, από τα μουσικά ακούσματα γενικά και ειδικά.
Πόσο έρμαια είμαστε άραγε ? Είμαστε ?
Ως ένα σημείο μπορεί να μην έχουμε τη δυνατότητα να πούμε στον άλλον πώς θα μιλήσει. Τώρα πια έχουμε μεγαλώσει. Και όλοι μας μέσα σε ένα συναισθηματικό περιβάλλον προσπαθούμε να επιβιώσουμε και αναζητάμε λύσεις από αυτόν τον πνιγμό που νιώθουμε. Γιατί ο καθένας μας λίγο πολύ «πνίγεται» μέσα στα δικά του συναισθήματα και τις σκέψεις, άσχετα με το τι βγάζει προς τα έξω. Προς τα έξω μπορεί να μοιάζουμε καλά, να λέμε καλά, να ωθούμε τα πράγματα προς μία θετική προσέγγιση. Και όλο αυτό τελικά δεν μας βοηθάει. Το μέσα μας αντιλαμβάνεται την αλήθεια και θα μας την παρουσιάσει με ανάλογο τρόπο, είτε με μία μεγάλη ασθένεια, είτε με απώλειες.
Το σίγουρο λοιπόν είναι ότι έχουμε όλοι μας ένα συναισθηματικό αποτύπωμα, έναν τρόπο να σκεφτόμαστε, έναν τρόπο να βλέπουμε τα πράγματα, όπου αυτό όλο έχει δημιουργηθεί από το τι πληροφορίες λαμβάναμε από τα ακούσματα και τις οσμές του χώρου μας.
Τα ακούσματα οδηγούν σε κρούσματα και οι οσμές σε ορμές. Τα κρούσματα και οι ορμές είναι τα πάθη που ο καθένας προσπαθεί να τα φέρει σε ισορροπία. Γιατί άραγε να τα φέρει σε ισορροπία επειδή το λέει η Θρησκεία μας ?
Όχι γι’ αυτό. Η Θρησκεία μας στη βάση της ενδιαφέρεται να μας διδάξει τη ζωή χωρίς πόνο. Και για να ζήσω χωρίς πόνο μπορώ να το έχω μόνο αν δεν έχω πάθη. Μα πώς να μην έχω πάθη, αν αυτά βασίζονται στα ακούσματα- κρούσματα και στις οσμές- ορμές ?

Μα ας δούμε πάλι τα πάθη :
1.Λαγνεία2.Αδηφαγία 3.Οκνηρία 4.Υπερηφάνεια 5.Θυμός 6.Φθόνος 7. Απληστία
Είναι 7. Ο αριθμός αυτός είναι ένας αριθμός γνώσης. Ένας αριθμός που μας έχει διδάξει πολλά.
Ας δούμε τώρα ποια από τα πάθη συγκαταλέγονται στα ακούσματα και ποια στις οσμές.
Η Λαγνεία, η οκνηρία, ο θυμός, η υπερηφάνεια και ο φθόνος είναι δεμένα με τα ακούσματά μας.
Ενώ η απληστία και η αδηφαγία στις οσμές μας.
Και έτσι μεταφέρθηκαν και τα 7 μέσα από την όρασή μας και έχουν κυριεύσει όλο μας το είναι και συναίσθημα και σκέψεις. Έστω και από λίγο τα έχουμε όλα. Όμως το ζητούμενο μας ποιο είναι ? Να δώσουμε μάχη για να τα σταματήσουμε ? Μα η ιστορία μας έχει διδάξει ότι η μάχη δεν έχει αποτελέσματα. Γιατί η μάχη από μόνη της ενισχύει τον φόβο. Πώς να κόψεις ένα από τα «κεφάλια» του πάθους? Το μόνο που θα καταφέρεις είναι στη θέση του να βγουν άλλα δύο, λέει ο μύθος της Λερναίας Ύδρας. Πώς λοιπόν θα σταματήσει το πάθος ? Με τη φλόγα. Ποια είναι η Φλόγα ? Ο λόγος του Φωτός. Και ποιος είναι το Φως ? Η Αγία Τριάδα δηλαδή Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα. Αυτή η φλόγα θα θερμάνει το πάθος και δεν θα το κόψει, ούτε θα το κάψει, αλλά θα το αλλάξει και θα μετατρέψει τον άνθρωπο στη βασική του υπόσταση, Θεοί Εστέ.
Και πως θα το κάνουμε εμείς αυτό ?
Θα αρχίσουμε να θεραπεύουμε την ακοή μας και την όσφρησή μας.
Πώς θεραπεύουμε την όσφρησή μας και την ακοή μας ? Και πώς γίνεται αν σήμερα εμείς επιλέξουμε να έχουμε νέα ακούσματα και νέες οσμές, να φέρουμε όλο το αποτύπωμα του χθες σε ισορροπία και θεραπεία για να βγούμε από αυτόν το Γολγοθά των παθών ?
Για την ώρα λοιπόν μπορούμε να αρχίσουμε να έχουμε θεραπευτικά ακούσματα και παράλληλα να έχουμε ηρεμιστικές οσμές για να βελτιώνουμε την εικόνα του σήμερά μας. Τουλάχιστον να μην εισβάλει μέσα μας καμία πληροφορία πόνου.
Έτσι ανάλογα με το περιβάλλον που ζούμε επιλέγουμε να βάλουμε ακουστικά και να βάλουμε να ακούμε Μότσαρτ καθημερινά. Η ένταση ας είναι τέτοια που να μας απομονώνει εξωτερικούς ήχους.
Αν ο χώρος που ζείτε είναι μία πόλη και η δουλειά σας είναι μέσα σε κόσμο και ακούσματα δυσάρεστα ο χρόνος που θα επιλέξετε να κάνετε την παραπάνω τεχνική μπορεί να γίνει από μισή ως μία ώρα.
Αν ο χώρος που ζείτε είναι εξοχή και έχετε την δυνατότητα να έχετε και φυσικό ήχο, όπως πουλιά, την παραπάνω τεχνική μπορείτε να την κάνετε από 10 λεπτά ως μισή ωρα.
Αν το συναίσθημά σας είναι σε κατάσταση άσχημη και έχετε κρίσεις πανικού, άγχος σε μεγάλο βαθμό, φόβους, συναισθηματική απόρριψη και απογοήτευσή μπορείτε εκτός από τα ακουστικά να έχετε την μουσική αυτή να ακούγεται πολύ χαμηλά μέσα στο σπίτι σας. Έτσι ώστε η μουσική να οδηγεί σε θεραπεία την περιφερειακή σας ακοή. Η μουσική αυτή έχει παράλληλα την ιδιότητα να αλλάζει και το περιβάλλον οσμής στο χώρο σας. Και έτσι θα γίνεται η θεραπεία και στα δύο όργανα αισθήσεων σας.
Όλο αυτό το θεραπευτικό δρώμενο θα το φτιάξετε εσείς σύμφωνα με τις ανάγκες σας.
Παράλληλα από τη στιγμή που θα αρχίσετε αυτό το δρώμενο επιλέξτε να μείνετε σε απόσταση όσο γίνεται από ειδήσεις. Ή αν θέλετε να ακούσετε ειδήσεις, μπορείτε αμέσως μετά να κάνετε την τεχνική αυτή για να θεραπεύσετε τα ακούσματά σας.
Πριν από το άκουσμα μας μπορούμε παράλληλα να θυμιατίσουμε τον χώρο μας.
Γιατί να θυμιατίσουμε τον χώρο και γιατί να επιλέξουμε θυμίαμα ? Τι πειράζει να ανάψουμε κάτι άλλο ?
Απλώς καλό είναι να γνωρίζουμε ότι τα θυμιάματα είναι διαβασμένα, άρα έχουν ενεργοποιημένες θεραπευτικές δονήσεις. Έτσι το θυμίαμα έχει την ιδιότητα να μας καθαρίσει απόλυτα τον εισπνεόμενο αέρα μας. Το θυμίαμα λοιπόν είναι η έναρξη της θεραπείας του θυμού. Όπου ο θυμός είναι η βασική αιτία της κάθε ασθένειας. Θυμίαμα = Ίαμα θυμού η οποία γίνεται μέσω καύσης και έτσι αντιστρέφει κάθε τι ασύμμετρο από τον χώρο μας. Καθώς λοιπόν ο θυμός είναι δεμένος με την όσφρηση, δηλαδή με την οσμή- ορμή, όπου ενεργοποιεί και τα πάθη μας, το θυμίαμα θα δώσει την έναρξη της ηρεμίας.
Οπότε έχουμε ένα καθαρό περιβάλλον ως προς τον αέρα του και παράλληλα δονούμε και την μουσική του Μότσαρτ για να έχουμε τα θεραπευτικά αποτελέσματα στους εαυτούς μας, αλλά και σε όλο το περιβάλλον του σπιτιού μας.
Μπορούμε να κρατάμε ένα ημερολόγιο και να παρατηρούμε τις αλλαγές που θα αρχίσει να έχει το σώμα μας, η ανάσα μας και τα συναισθήματά μας.

Συνεχίζεται….

Ετικέτα ( αποκαλύπτω )


Δωροθέα