Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Ίνα μετά ησυχίας εργαζόμενοι τον εαυτών άρτον εσθίωσιν

Αυτό είναι απόσπασμα από την επιστολή προς τους Θεσσαλονικείς Β’
Το οποίο απόσπασμα λέει να εργαζόμαστε με ησυχία για τον εσωτερικό μας εαυτό. Με ησυχία θα πει ότι η εσωτερική αναστύλωση γίνεται με ηρεμία και μακριά από τα βλέμματα των άλλων για να λάβουμε τους καρπούς της ειρήνης στην καρδιά μας.


Γιατί αν το διαδίδουμε πριν ακόμη λάβουμε τους καρπούς της Ειρήνης θα πέφτουμε σε υπερηφάνεια και σε υποκρισία.
Δηλαδή όταν κάποιος επιλέγει να μπει να γνωρίσει την ιατρική δεν αρχίζει από τις πρώτες μέρες ή μήνες να δίνει συμβουλές, αλλά παραμένει προσηλωμένος στη γνώση, στην κατάρτιση, στην πρακτική για να μπορέσει όταν έρθει η ώρα να δώσει όντως βοήθεια.
Γενικά τα πρώτα μας βήματα σε όποιον τομέα, ανάλογα με τον τομέα, θέλουν και ανάλογο χρόνο. Δηλαδή δεν γίνεται να μάθουμε μία ξένη γλώσσα επειδή γραφτήκαμε σε ένα φροντιστήριο, ούτε να θεωρούμε ότι μπορούμε να την μιλήσουμε, αν κάνουμε ένα χρόνο μαθήματα. Θα μπορούμε ίσως να καταλάβουμε κάποιες λέξεις αλλά δεν θα μπορούμε να αντιληφθούμε ακριβώς τα νοήματα.
Έτσι ακριβώς είναι και ο δρόμος του Πνεύματος.
Για να φτάσουμε να γευτούμε τον Άρτον Ημών τον επιούσιον δηλαδή την γνώση του Ιησού Χριστού, το Φως και την Φώτιση κρατάμε την γνώση εσωτερικά.
Έτσι θα έρθει σε εμάς η στιγμή για τον Άρτον Εσθίωσιν= η εσωτερική Ώσιν για να οδηγηθούμε στο ΙΝΑ ΩΣΙΝ ΕΝ ( με την εσωτερική ώση = ανύψωση γινόμαστε όλοι ένα).

Στην Ανάσταση της καρδιάς που ενεργοποιεί τον Άνθρωπο της Μεταμόρφωσης.

ετικέτα ( πνευματικότητα ) 

Δωροθέα