Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Ο Βασικός επενδυτής μας

Αξία, ασφάλεια, πληρότητα.

Έννοιες σπουδαίες που τις θέλουμε όλοι μας. Αυτές όμως είναι σαν τη σκιά μας, τις αναζητάμε, τις κυνηγάμε και τις έχουμε κάτω από προϋποθέσεις και φυσικά χωρίς τη συχνότητα που θα θέλαμε.
Γιατί άραγε, που κρύβεται το μυστικό ?


Το μυστικό λοιπόν είναι σε ποιον αναθέτουμε να κάνει την επένδυση και για ποιους τομείς.
Το μυαλό επειδή είναι από τη φύση του ο υπολογιστής μας και μας οδηγεί στο θετικό και αρνητικό. Καθώς έχει τον δρόμο της κρίσης, θα του αναθέσουμε μόνο τον υλικό μας φορέα. Όπως σπίτι, αυτοκίνητο, ρούχα κλπ.
Όλα τα υπόλοιπα θα τα αναθέσουμε στον Σοφό μας εσωτερικό επενδυτή σύμβουλο, την καρδιά μας.
Καθώς μέχρι τώρα κάναμε ανάθεση ακόμα για τα σοβαρά μας θέματα, όπως δουλειά και σχέσεις στο μυαλό μας. Εκείνο το πρώτο που αναζητούσε είναι : «αξίζει τον κόπο», «είναι ασφαλές», «θα μας δώσει πληρότητα»?
Όταν λοιπόν για να κάνουμε επιλογή επαγγέλματος ή συντρόφου γίνουν αυτές οι ερωτήσεις, ο επενδυτής μας είναι το μυαλό μας και όχι η καρδιά μας.
Και αυτό μας δείχνει ότι για την όποια μας επιλογή, βάζαμε πρώτα τον φόβο μπροστά μας.
Για να επενδύσω λοιπόν όταν φτάνω να ρωτήσω την αξία, την ασφάλεια και την πληρότητα, το σίγουρο είναι ότι δεν είναι αυτή επιλογή καρδιάς, αλλά μυαλού. Καθώς η καρδιά όταν θέλει κάτι, ξέρει ότι αυτό το κάτι έχει αξία, έχει ασφάλεια και φυσικά πληρότητα.
Όταν το μυαλό λοιπόν επιλέξει δουλειά και όχι το μυαλό, αυτή η δουλειά είναι τελειωμένη, έχει ημερομηνία λήξης. Κι αν όχι θα μας έχει πάντα σε μία τραμπάλα αξίας ή μη, ασφάλειας ή μη και πληρότητας ή μη.
Ο βασικός μας οδηγός λοιπόν αν είναι πόσα θα παίρνω και μέχρι πότε, τότε όλο αυτό σίγουρα μας ορίζει ένα μέλλον που δεν έχει καμία βάση.
Η δουλειά και ο σύντροφος είναι από τους βασικούς «κορμούς» στη ζωή μας. Και ο βασικός κορμός χρειάζεται αγάπη και καρδιά για να αναπτυχθεί.
Το μυαλό μπορεί να διαλέξει διαμέρισμα, αλλά όχι σύντροφο. Γιατί πριν ακόμη ξεκινήσουμε την σχέση αναζητάμε αν αξίζει τον κόπο, άρα αυτός που επιλέγει είναι το μυαλό, είναι ο κριτής μας, είναι η αντίφασή μας. Οπότε η σχέση θα έχει ημερομηνία λήξης, με ότι αυτό συνεπάγεται. Σίγουρα δεν θα έχει ασφάλεια και φυσικά ούτε πληρότητα.
«Το λέει η καρδιά του», έχουμε ακούσει αυτή τη φράση, η οποία έχει μέσα της σοφία. Δηλαδή όταν η καρδιά μας θέλει ένα επάγγελμα και έναν σύντροφο τότε ναι αξίζει τον «κόπο», είναι ασφαλές και ναι έχει πληρότητα.
Όταν η καρδιά διαλέγει, τότε δεν έχει κόπο, γιατί όλο αυτό βγαίνει μέσα από τη φυσική της καρδιάς μας. Και κάθε τι φυσικό δεν συνάντησε τον κόπο, αλλά την απλή κίνηση.
Το μέλλον μπορεί να το συντηρήσει μόνο η καρδιά, γιατί όταν η καρδιά διαλέγει ανεπηρέαστη, τότε η καρδιά οδηγεί στην διάρκεια και στην πληρότητα. Και όταν η καρδιά δίνει τέτοια μηνύματα σε μας, τότε είμαστε μέσα στην πληρότητα και την αξία δεν την ψάχνουμε γιατί απλώς δεν μας νοιάζει. Τα μάτια μας δηλαδή έχουν ανεκτίμητη αξία, το ίδιο και οι επιλογές της καρδιάς μας.
Το μυαλό δεν μπορεί να επενδύσει στο μέλλον, καθώς το μυαλό ονειροβατεί και φαντάζεται. Η καρδιά είναι το μέλλον και η ασφάλεια. Ενώ το μυαλό καθώς από τη φύση του είναι η αντίφαση θα μας οδηγεί στην αντίδραση και σίγουρα όχι στην ασφάλεια και την πληρότητα. Και επειδή το μυαλό έχει τη δυνατότητα να ορίζει την αξία με μέτρα και σταθμά διαφορετικά από της καρδιάς, θα μας οδηγεί πάντα στο ανικανοποίητο και στις πτυσσόμενες έννοιες, αξία, ασφάλεια και πληρότητα.
Κι αν υπήρχε μία πιθανότητα να αμφιβάλουμε γι αυτά που γράφω, η πραγματικότητά μας, μας δείχνει ποιος έκανε επιλογές τόσα χρόνια, ποιος ήταν ο επενδυτής μας. Όταν για παράδειγμα τις σπουδές μας τις επιλέγαμε με το αν αξίζουν και τι θα μας δώσουν ως ασφάλεια στο μέλλον. Και τελικά αυτός ο υπολογιστικός μας επενδυτής, μας έχει οδηγήσει σε τέλματα.
Και για τις σχέσεις μας πάλι το μυαλό ήταν που μας οδηγούσε. Ο σύντροφος έπρεπε να έχει βασικά χαρακτηριστικά, όπως πορτοφόλι, δική του δουλειά, αυτοκίνητο, περιουσία και τελικά τι έγινε, έχουμε γεμίσει με χωρισμένα ζευγάρια.
Οπότε αυτό που είδαμε με τον τρόπο που επιλέγαμε, είναι ένας υπέροχος σύμβουλος για να διδάξουμε στα παιδιά μας ότι το παν στη ζωή δεν είναι η πρόσθεση, αλλά η πρόθεση. Πλούσιος δεν είναι αυτός που έχει χρήματα, αλλά αυτός που κάνει με την ψυχή του με οδηγό το νιώθω του αν όχι όλα, τα περισσότερα πράγματα στη μέρα του. Να επαναφέρουμε δηλαδή στην επιφάνεια, το μεράκι. Και να διώξουμε για πάντα το σαράκι που μας έφαγε από τους υπολογισμούς.
Τι κάνουμε εμείς οι υπόλοιποι ?
Εμείς μπορούμε να ρυθμίσουμε τη μέρα μας και να την γεμίσουμε με αγάπη. Αν δεν γίνεται να έχουμε τη δουλειά της καρδιάς μας, μπορούμε να γεμίσουμε τη μέρα μας με πολλά που αγαπάμε. Λεφτά η αγάπη δεν χρειάζεται, αλλά νιώθω και επιλογή.
Ακόμη και με ένα κουλούρι ή έναν καφέ στο χέρι, μπορούμε να περάσουμε υπέροχα κάνοντας έναν περίπατο σε μία παιδική χαρά και γιατί όχι να κάνουμε και κούνια.
Μην περιμένετε να φύγουν τα προβλήματα για να ζήσετε. Αγαπήστε με την καρδιάς κάθε τι. Και αφήστε έξω από την καρδιά σας τους υπολογισμούς.
Όλα όσα έχετε κάνει στη ζωή αξίζουν, γιατί εσείς τους δώσατε αξία, με την δική σας αξία. Και με αυτό οδηγό θα νιώσετε κάποια στιγμή την πληρότητα και η πληρότητα είναι ο πρόδρομος της ασφάλειας.

ετικέτα ( τέχνη ζωής ) 

Δωροθέα