Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Ο γυμνασμένος μυς- νους θεραπεύει.

Ο νους κάθε ανθρώπου είναι όπως ακριβώς και ο μυς του. Κάθε μυς έχει δυνατότητες μόνο όταν εκγυμναστεί. Μπορεί να βλέπουμε να σηκώνουν οι άλλοι βάρη και να αναρωτιόμαστε πώς το κάνουν. Αυτοί που σηκώνουν αυτά τα βάρη, απλώς επέλεξαν να εκγυμνάσουν αυτούς τους μύες.
Φυσικά οι μύες μας ως ένα σημείο λειτουργούν στην καθημερινότητά μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι γυμνάζονται απόλυτα.
Έτσι συμβαίνει και με τον νου μας, δηλαδή το μυαλό μας. Το οποίο κάνει καθημερινές σκέψεις- ασκήσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι γυμνάζεται.


Γυμνάζεται το μυαλό- νους, όταν εμείς επιλέξουμε τη μέθοδο γυμναστικής του. Όπως για παράδειγμα είναι οι σπουδές μας. Όταν το μυαλό μας μελετά, εξασκείτε, γι’ αυτά που έχουμε εμείς επιλέξει. Και τότε το μυαλό μας – μυς γυμνάζεται. Προβληματίζεται, δημιουργεί, ψάχνει.
Ο Νους = μυαλό για να λάβει το απόλυτο ως μυς και να λειτουργήσει στις δυνατότητές του θα το κάνει όταν επιλέξει να γνωρίσει την Πνευματικότητα.
Η οποία Πνευματικότητα είναι η λύση της πραγματικότητας. Γιατί με τέτοια εκγύμναση ο νους έχει τη δυνατότητα να φύγει ψηλά πάνω από τα προβλήματα και να βλέπει την πραγματικότητα με μία διαφορετική ορατότητα και προσέγγιση. Αλλά μπορεί επίσης να εμβολιάσει και την πραγματικότητα με τη δόνηση της αγάπης και τότε η πραγματικότητα αρχίζει να αλλάζει.
Κάθε άνθρωπος λοιπόν διαθέτει ένα μυϊκό σύστημα = μυαλό. Το οποίο μυϊκό σύστημα θα κάνει ακριβώς ότι του αναθέσουμε. Αν το αφήσουμε στα μικρά καθημερινά, δεν γυμνάζουμε τον μυ αυτόν στο απόλυτο των δυνατοτήτων του.
Και πως τον γυμνάζουμε στο απόλυτο ?
Μελετώντας τον Λόγο Του κάθε μέρα, έστω ένα κεφάλαιο από την Καινή Διαθήκη.

Και κάνουμε εξάσκηση κάθε μέρα ανεβάζοντας τον «πήχη» στην προσευχή. Έτσι ώστε να φτάσουμε αυτό που λέει ο Απ. Παύλος το αδιαλείπτως. Να γίνουμε, να είμαστε προσευχή. Γιατί να γίνουμε προσευχή ? Μα γιατί όταν γίνεις προσευχή έχεις το απόλυτο του μυϊκού σου συστήματος και τότε η ζωή σου είναι εντελώς διαφορετική. Όσο δυναμώνει ο νους μας με αυτόν τον τρόπο τα προβλήματα είτε εξαφανίζονται, είτε γίνονται πολύ πιο ελαφριά. Και σταματούν να μας επηρεάζουν συναισθηματικά, πρακτικά και κυρίως σωματικά. Καθώς ο Λόγος Του είναι μία ολιστική θεραπεία νου, ψυχής και σώματος.

ετικέτα ( πνευματικότητα ) 

Δωροθέα