Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016

Η ακτίνα της Δικαιοσύνης Του Θεού.

Οι άνθρωποι σε κρίνουν από το αποτέλεσμα, το ίδιο κι εσύ τον εαυτό σου. Ενώ ο Θεός δεν μας κρίνει από το αποτέλεσμα, αλλά εστιάζει στην προσπάθεια.
Ο Θεός αναγνωρίζει κάθε μας βήμα . Ενώ οι άνθρωποι αγνοούν τα βήματά σου, τις αγωνίες σου, τις δυσκολίες σου, όλα όσα βιώνεις εσωτερικά.  Και έτσι οι άνθρωποι, μας κρίνουν από τα αποτελέσματα. Και καμία ανθρώπινη κριτική δεν είναι αμερόληπτη.


Ο Μόνος Δίκαιος λοιπόν που μπορεί και έχει το δικαίωμα να σε κρίνει είναι ο Θεός. Και παρόλο που Εκείνος είναι ο Μόνος Δίκαιος δεν σε κρίνει, αλλά σε κατευθύνει να ελευθερωθείς μέσα από τους δρόμους που σου έχει δώσει.
Ο Θεός λοιπόν δεν μας κρίνει, καθώς Εκείνος ξέρει πως όσο καιρό ζούμε έχουμε τη δυνατότητα και το δικαίωμα να αλλάξουμε.
Οπότε κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μας κρίνει, να μας αξιολογήσει και να μας κατατάξει. Ούτε εμείς κανέναν.
Καθώς καμία κριτική ανθρώπινη δεν βασίζεται στην προσπάθεια, αλλά στο αποτέλεσμα.
Το να μην κρίνουμε είναι το Θέλημα του Θεού.
Και όταν μας κρίνουν, ας μην ταραζόμαστε, ούτε να θυμώνουμε, αλλά να κάνουμε προσευχή γι’ αυτούς που μας κρίνουν να φωτιστούν από τον Θεό και την Αγάπη.
Κάθε κριτική που δέχεσαι, απλώς να θυμάσαι.
Εκείνος που έχει το δικαίωμα, δεν σε κρίνει.
Εκείνος που είναι δίκαιος αναγνωρίζει την προσπάθειά σου και δεν στέκεται στους τύπους και στα αποτελέσματα.
Για Εκείνον το κάθε σου λεπτό είναι λεπτό γνώσης και διδασκαλίας. Εκείνος έχει υπομονή και πίστη σε σένα.
Άρα ο Θεός για σένα έχει πίστη, υπομονή, αναγνώριση για κάθε σου προσπάθεια, συμπόνια για κάθε σου πόνο και φόβο. Και σε περιμένει να πας κοντά Του, κάθε λεπτό, κάθε στιγμή. Δεν σε κρίνει, δεν σε αξιολογεί και δεν σε κατατάσσει. Με απλότητα και όχι πολυπλοκότητα είναι πάντα εκεί για σένα.
Οπότε κάνε ένα βήμα, μην κρίνεις ούτε εσύ τον εαυτό σου.
Προσπάθησε ούτε κι εσύ να εστιάζεις στα αποτελέσματα. Έχεις τόσα πολλά να σου αναγνωρίσεις. Μόνο εσύ κι Εκείνος γνωρίζεται ακριβώς την προσπάθεια σου.
Χαμογέλα με αγάπη στον εαυτό σου και κάνε ένα βήμα προς τον Θεό. Εκείνος να ξέρεις ότι σε περιμένει με την αγκαλιά Του ανοιχτή και με την μεγαλύτερη συμπόνια Του.

ετικέτα ( πνευματικότητα ) 

Δωροθέα