Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

Οι 4 εποχές σε 24 ώρες.

Οι 4 εποχές όπως όλοι γνωρίζουμε ολοκληρώνονται σε 12 μήνες. Αρχίζοντας από την άνοιξη, μετά το καλοκαίρι, το φθινόπωρο και τέλος ο χειμώνας. Ο οποίος χειμώνας είναι η ολοκλήρωση της προετοιμασίας για την νέα άνοιξη, δηλαδή τον νέο 12μηνο κύκλο. Η κάθε εποχή αντιστοιχεί σε 3 μήνες.


Πώς όμως προσαρμόζεται αυτό το κομμάτι των εποχών στην δική μας τη ζωή ? Οι εποχές του χρόνου μας επηρεάζουν κι εμάς ανάλογα και το καταλαβαίνουμε με την διάθεσή μας και με τις δυσκολίες ή ευκολίες που ζούμε μέσα από την κάθε εποχή. Υπάρχουν άνθρωποι που νιώθουν καλύτερα τον χειμώνα και άλλοι που νιώθουν καλύτερα το καλοκαίρι. Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν την βροχή και άλλοι που αγαπούν τον ανοιξιάτικο καιρό της αναγέννησης.
Πώς όμως προσαρμόζεται όλο αυτό το 12μηνο δρώμενο μέσα στην δική μας 24ωρη πραγματικότητα ?
Για μας λοιπόν και ως προς την καθημερινότητά μας, η άνοιξη είναι από τις πρώτες ώρες που ξημερώνει και όλη η μέρα, το καλοκαίρι είναι τις ώρες του μεσημεριού, το φθινόπωρο είναι οι ώρες του απογεύματος και ο χειμώνας η νύχτα.
Άρα κάθε μας μέρα είναι μία Άνοιξη, είναι μία αναγέννηση, μία διαδρομή η οποία εμείς μπορούμε πάντα να βιώνουμε νέα δημιουργήματα. Η άνοιξη και η αναγέννηση είναι μία εποχή ανασυγκρότησης. Το μεσημέρι που έχει να κάνει με το καλοκαίρι, είναι εκείνες οι ώρες του μεσημεριού, όπου μπορούμε να προετοιμάζουμε το «έδαφος» για συγκομιδή και προετοιμασία για να «θερίσουμε» τις ευλογίες της μέρας. Δηλαδή να επιστρέψουμε στο σπίτι μας, να φάμε το φαί μας και παράλληλα να αναζητήσουμε τους καρπούς της μέρας μας. Έτσι το απόγευμα, δηλαδή φθινόπωρο, να δεχτούμε την υποδομή για την νέα αναγέννηση. Το φθινόπωρο είναι η εποχή που η φύση προετοιμάζεται για την ησυχία. Το ίδιο και εμείς. Οπότε στο απόγευμά μας, μπορούμε να προετοιμαζόμαστε για την ησυχία μας, δηλαδή την νύχτα.
Όπως και να έχουν τα πράγματα τα σώματά μας, μετά τις 4.00 το μεσημέρι αρχίζουν να λειτουργούν με λιγότερη κατανάλωση ενέργειας. Το πρωί η ενέργειά μας αρχίζει την άνοδό της, το μεσημέρι έρχεται σε μία ευθεία γραμμή και από τις τέσσερις και μετά αρχίζει η ενέργειά μας να κατεβαίνει, έτσι λειτουργεί η βιολογία μας. Και τελικά το βράδυ έρχεται για μας ο χειμώνας, δηλαδή η ολοκληρωτική ανασυγκρότηση μας μέσα από την ξεκούρασή μας για να μπορέσουμε να βιώσουμε την νέα μας μέρα, νέα μας άνοιξη.
Ο κάθε χειμώνας – νύχτα, είναι για μας μία στιγμή πριν από την ολοκλήρωση της, μία στάση που αν θέλουμε μπορούμε να καθαρίσουμε από όλα όσα μέσα στην μέρα μας, μας βάρυναν, μας ενόχλησαν, μας στεναχώρησαν γράφοντάς τα σε ένα χαρτί- τετράδιο- ημερολόγιο. Ύστερα να αναζητήσουμε με ποιο τρόπο εμείς συμμετείχαμε στο να μας συμβούν αυτά και να προετοιμάσουμε τους εαυτούς μας για να βιώσουμε την νέα μας μέρα- άνοιξη, με φρεσκάδα και ανανέωση, εφαρμόζοντας νέες επιλογές, νέες ιδέες και νέες συμπεριφορές, με οδηγό την αγάπη και μόνο αυτή.
Γιατί όταν αρχίζω την μέρα μου με αγάπη και σταδιακά αυτή εξελίσσεται και αναπτύσσεται με οδηγό όλο το παραπάνω, τότε η Άνοιξη- αναγέννηση θα είναι σε όλη μας τη μέρα. Ακόμη και το φθινόπωρό μας, αλλά και ο χειμώνας μας, δηλαδή το απόγευμα μας, αλλά και η νύχτα μας δεν θα είναι πια με βάρη από όλη μας τη μέρα, αλλά θα είναι κι εκείνα γεμάτα από το Φως της Άνοιξης.

Και η φθορά δεν θα υπάρχει στην ζωή μας, καθώς ο ήλιος- δηλαδή η Αγάπη θα είναι ο οδηγός μας.

ετικέτα ( αναγέννηση ) 

Δωροθέα  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου