Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017

Πνευματικός οδηγός.

Ο Πνευματικός δάσκαλος έρχεται στη ζωή μας μετά από δική μας ανάγκη για εσωτερική εξερεύνηση.
Ο άνθρωπος έχει έρθει εδώ με σκοπό κάποτε να αναζητήσει τον εσωτερικό του κόσμο και να ενωθεί με την Θεία του Πηγή.
Έτσι έρχεται η στιγμή που ο άνθρωπος θα αναζητήσει να βρει έναν οδηγό Πνευματικό για να τον καθοδηγήσει.
Ο Πνευματικός δάσκαλος λοιπόν αυτό που θα κάνει είναι να σε οδηγήσει μέσα από τον δρόμο -> να δεχτεί εσένα για σένα.... και μέσα από σένα θα σε οδηγήσει σε σένα....


Και όχι να δέσει εσένα για να σε έχει μόνιμα δεμένο με εκείνον.
Ο Πνευματικός δεν δαμάζει, ούτε καταδικάζει καθώς δεν έχει να κάνει με θηρία, αλλά με ψυχές ανθρώπων. Ψυχές οι οποίες κατοικούν μέσα σε σώματα, τα οποία πονούν και ζητούν στήριξη.
Ο Πνευματικός δάσκαλος απλώς γίνεται ο «φακός» που χρειαζόμαστε για να νιώσουμε εσωτερική πίστη και μέσα από τα δικά μας κομμάτια να οδηγηθούμε με ασφάλεια να τα ενώσουμε με τον Κύριο Ιησού Χριστό.
Καθώς ο Θεός μας αγαπά όλους και μας γνωρίζει πολύ καλά και μας εμπιστεύεται. Έτσι και ο Πνευματικός δάσκαλος θα μας εμπιστεύεται και θα μας οδηγήσει να ενωθούμε με την καρδιά μας και μόλις η καρδιά μας ανοίξει θα δεχτεί τη Θεία Λάμψη μέσα της.
Έτσι ο Πνευματικός δάσκαλος, αναζητά μαζί μας τα στοιχεία μας και μας οδηγεί να τα μετασχηματίσουμε σε αγάπη. Με πολλή υπομονή και πολλή στοργή από τον ίδιο.
Έτσι ο Πνευματικός γίνεται η βάρκα, το στρώμα, η κουβέρτα, το παυσίπονο ανάλογα με τις ανάγκες των ανθρώπων που τον περιβάλλουν.

ετικέτα ( πνευματικότητα ) 

Δωροθέα 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου