Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

Δέχεσαι επίθεση από τη βασική πεποίθηση.

Κάποιες από τις πεποιθήσεις μας είναι κλουβιά τα οποία μας οδηγούν σε μορφή σκληρότητας, αυστηρότητας, κυρίως για τους εαυτούς μας.
Μία πεποίθηση ως παράδειγμα η οποία είναι μορφή σκλαβιάς και θα μας «επιτεθεί» είναι αυτή που ακούγαμε : «οι άντρες δεν κλαίνε».
Τέτοιου τύπου πεποιθήσεις τις οποίες τις έχουμε υιοθετήσει χωρίς να τις ψάξουμε, φτάνουν να γίνονται επιθετικές και καταλήγουν να είναι ένας μόνιμος εφιάλτης. Μόνο που δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι μας φταίει και δεν θα σκεφτούμε ποτέ να αναζητήσουμε τις βασικές μας πεποιθήσεις.


Κάποιες λοιπόν πεποιθήσεις είναι σαν τοίχος, ο οποίος μας κρύβει απόλυτα την ορατότητα και πρόσβαση στη πραγματική διάσταση της ζωής. Κάποιες άλλες είναι σαν παράθυρα, βλέπουμε μεν προς τα έξω αλλά δεν μπορούμε να το ζήσουμε αυτό το προς τα έξω και κρατάμε μία απόσταση, την οποία την θεωρούμε ασφάλεια.
Έτσι οι πεποιθήσεις κάποια στιγμή μετατρέπονται σε απωθημένα. Και θα δεχτούμε την επίθεσή τους είτε με το να μας οδηγήσουν να βγούμε εκτός ορίων, είτε θα μας αναγκάσουν στην απόλυτη απομόνωση μέσα από μία ψυχοσωματική ασθένεια.

Το να αναζητήσουμε λοιπόν τις βασικές μας πεποιθήσεις και να δούμε ποιες από αυτές έχουν ουσιαστική βάση και ποιες έχουν μέσα τους σκληρότητα και αυστηρότητα είναι ένας δρόμος που θα μας οδηγήσει στην ηρεμία και την πραγματική διάσταση της ζωής.

ετικέτα ( αναγέννηση ) 

Δωροθέα  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου