Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

Να προσέχετε σε τι πνευματικούς πηγαίνετε.

Οι συμβουλές του Αγίου Πορφυρίου.
 Σας λέω να προσέχετε σε τι πνευματικούς πηγαίνετε για να εξομολογείστε και εσύ και η γυναίκα σου και τα παιδιά σου, και προπάντων να είστε ειλικρινείς σ’ αυτά που λέτε, γιατί έτσι ο Θεός τα συγχωρεί όλα και ανεβαίνετε πνευματικά». Να μην έχει αυστηρότητα ο Πνευματικός σας, έλεγε ο Γέροντας.


Πρόσεχε τι λες στους πνευματικούς που εξομολογείσαι. Πρέπει να είναι οι πνευματικοί πολύ σοφοί, διακριτικοί και έμπειροι. Να έχουν πνεύμα Θεού, για να μπορούν να σου λύσουν διάφορα προβλήματα σου.
Μέσα στο ανθολόγιο ο   Αγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβύτης, συμβούλευε τους ανθρώπους που πήγαιναν σε εκείνον.
Ο Άγιος Πορφύριος για τα πάντα είχε οδηγό την αγάπη και έλεγε πως η αγάπη μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο σε κάθε του πρόβλημα.
Όλοι μας χρειαζόμαστε ένα πνευματικό καρδιάς και έτσι από την καρδιά μας θα τον αναζητήσουμε. Όταν η καρδιά θέλει να ανοίξει και να μιλήσει, μπορούμε να ζητήσουμε από τον Θεό, μέσα στην προσευχή μας να μας οδηγήσει στον Πνευματικό της καρδιάς μας. Και όλα να τα αφήσουμε στον Θεό, κι Εκείνος θα μας οδηγήσει και θα βρεθεί ο πνευματικός καρδιάς.
Ο πνευματικός μας που θα είναι καρδιάς, αμέσως θα είναι για μας η μάνα μας, ο πατέρας μας, ο αδερφός μας, ο δικός μας άνθρωπος, που θα είναι πάντα έτοιμος να ανοίξει την αγκαλιά του και να μας συμπονέσει, να μας κατανοήσει και ύστερα να μας οδηγήσει στην «φαρμακευτική συνταγή». Δηλαδή θα μας δώσει οδηγίες για να αρχίσουμε σταδιακά και με την δική Του συμβολή και συμβουλή να φεύγουμε από κάθε σκόπελο της ζωής μας.
Αρκεί φυσικά να κάνουμε τα βήματα που θα μας δώσει, με πολλή χαρά και καθημερινή φροντίδα.