Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017

Αναζητάς όταν έχεις ανάγκη.

Η ανάγκη είναι αυτή που μας οδηγεί να αναζητήσουμε δάσκαλο, γιατρό και γενικά κάποιον να μας βοηθήσει. Η ανάγκη είναι αυτή λοιπόν που θα μας οδηγήσει προς την αναζήτηση κάποιου ειδικού.
Εμείς λοιπόν ως προς τον Θεό έχουμε κάποιες φορές την αίσθηση ότι Εκείνος θα μας αναζητήσει. Εκείνος είναι ο γιατρός, ο δάσκαλος, ο νοσοκόμος κλπ. Και αφού μας έχει δώσει την ελεύθερη βούληση, περιμένει από εμάς να τον αναζητήσουμε.
Συνήθως όμως εμείς περιμένουμε να παρουσιαστεί ανάγκη για να του ζητήσουμε βοήθεια.


Όμως ως προς τον γιατρό η μία ιδέα είναι να μας οδηγήσει μία ασθένεια και η άλλη ιδέα είναι να έχουμε τη συμβουλή ή συμβολή του γιατρού πριν να υπάρξει ανάγκη για θεραπεία. Να φροντίζουμε δηλαδή τα σώματά μας με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να είμαστε υγιείς.
Έτσι και με τον θεραπευτή – δάσκαλο Ιησού και τον Θεό καλό είναι να έχουμε μία μόνιμη επαφή μαζί Του. Για να μας οδηγεί Εκείνος στο πως δεν θα φτάσουμε να νοσήσουμε. Να τον έχουμε οδηγό μας για να μας προφυλάσσει και να μας προστατεύει.
Βέβαια ο Θεός επειδή μας αγαπά πάρα πολύ, μας έχει δώσει και τον Φύλακα Άγγελό μας, για να μας προστατεύει και μας προειδοποιεί. Αλλά κάποιες φορές τον ακούμε με την έσω μας φωνή και κάποιες όχι.
Το να ζητήσουμε λοιπόν δάσκαλο και θεραπευτή πριν να μας συμβεί κάτι, είναι σοφία.
Η γνώση όσο υπάρχει και εξελίσσεται μέσα σε μας, μας βοηθά πάντα και στα πάντα. Και ο τρόπος να κρατήσουμε έναν ρυθμό υγείας στο σώμα μας, αλλά και στις καταστάσεις μας, είναι μορφή ελευθερίας, αρμονίας.
Ο λόγος του θεραπευτή- δάσκαλου βρίσκεται μέσα στην Καινή Διαθήκη και όσο εμείς θέλουμε ανάπτυξη εσωτερική πάντα ο Θεός θα μας ανοίγει τα επόμενα βήματα μας για την ανάπτυξη αυτή.
Η ζωή είναι ένας μόνιμος ανατροπέας και στα σημεία που εμείς νιώθουμε μόνοι μας ή αδικημένοι, έχουμε τον Καλύτερο προστάτη, Εκείνον. Όπου Εκείνος μας περιμένει πάντα με την αγκαλιά Του ανοιχτή για να μας βοηθήσει.
Ας μιλήσουμε στον Θεό, ας μην του κλείνουμε την πρόσβαση και την χαρά Του να μας βοηθήσει.
Επιλέγω να πάω κοντά Του, δεν σημαίνει αδυναμία, αλλά εσωτερική σοφία και εσωτερική πληρότητα.
Θυμάμαι ότι ένας γιατρός ή δάσκαλος δεν θα βγει ποτέ προς αναζήτηση μου, αλλά θα βγω να τους αναζητήσω εγώ σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες μου. Όμως τι πιο ωραίο πριν να υπάρξει η ανάγκη γιατρού να προσπαθήσω να διατηρήσω την υγεία του σώματος και της ψυχής μου?

Ο Ιησούς Χριστός λοιπόν είναι ταυτόχρονα και δάσκαλος και θεραπευτής. Ας Τον αναζητήσω ως δάσκαλο για να με μάθει την θεραπευτική.

ετικέτα ( πνευματικότητα ) 

Δωροθέα  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου