Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Οι Άγγελοι του Θεού, δεν ζητούν δεσμεύσεις.

Καμία προσευχή που είναι δοσμένη από τον Θεό δεν μας οδηγεί ποτέ να δεσμευτούμε σε τίποτε. Πώς θα ήταν άλλωστε δυνατόν να μας ζητάει κάτι τέτοιο, αφού ο ίδιος μας είπε να μην δεσμευόμαστε σε τίποτε και για τίποτε ούτε προς τον ουρανό, ούτε προς την γή.
Ο Θεός φυσικά και δεν μας οδηγεί να πάρουμε καμία δέσμευση για τίποτε καθώς μας έχει δώσει την ελεύθερη βούληση, δηλαδή την απόλυτη ελευθερία. Και μέσα από αυτή την ελευθερία, αφού Εκείνος γνωρίζει ότι είμαστε άνθρωποι, δηλαδή με πάθη και ελαττώματα, μας οδήγησε στην μετάνοια, για να μπορούμε να καθαρίζουμε την συνείδησή μας.


Οι Άγγελοι του Θεού, οι Άγιοι αλλά και ο ίδιος ο Κύριος μας, η Παναγία μας και ο Θεός, δεν μας ζητούν δεσμεύσεις, αλλά μας καθοδηγούν με αγάπη, κατανόηση, αποδοχή. Κάθε Άγγελος του Θεού όταν μας παρουσιάζεται και όταν Εκείνος επιλέξει να μας πλησιάσει, μας προκαλεί ηρεμία, εσωτερική γαλήνη και αρμονία, αλλά ποτέ δεν θα μας προκαλέσει ταραχή και φόβο. Οι Άγγελοι μας πλησιάζουν όταν υπάρχει αγνότητα, πραότητα σε μας μέσα και αγάπη για όλους.
Όλα όσα πρεσβεύουν τον Θεό είναι γεμάτα από Αγάπη. Και η Αγάπη δεν είναι σκλαβιά, μέσα από καμία δέσμευση. Κάθε μορφή δέσμευσής, μας παίρνει την ελευθερία, που εμείς διαθέτουμε από τον ίδιο τον Παντοκράτορα Θεό μας.
Η Αγάπη, η Ελευθερία, η Ειρήνη είναι δρόμοι του Θεού. Και αυτοί οι δρόμοι έχουν μέσα τους τον Θεό. Γιατί αν δεσμευτώ σε κάτι τότε δεν υπάρχει από την άλλη μεριά αγάπη, ελευθερία και ειρήνη, αλλά ανησυχία και φόβος, μήπως και δεν τα καταφέρω να είμαι ή να κάνω αυτά που δεσμεύτηκα.
Οι Άγγελοι του Θεού, οι Άγιοι, ο Ιησούς, η Παναγία, το Άγιο Πνεύμα και ο ίδιος ο Θεός, μας γεμίζουν αγάπη, ασφάλεια και σιγουριά και ποτέ ανασφάλεια και φόβο μήπως και παραστρατήσω σε κομμάτι που δεσμεύτηκα.
Ο Θεός, μας οδηγεί με την προσπάθειά μας και μας λέει, μη φοβάσαι να πέσεις, γιατί κάθε φορά που πέφτεις, θα Είμαι εδώ για σένα. Κάνε την προσπάθειά σου με ηρεμία και αγάπη από την καρδιά σου για τον Θεό και μη φοβάσαι.

Ο Θεός είναι Αγάπη και η Αγάπη είναι ηρεμία- ελευθερία- ειρήνη και όχι σκλαβιά και δέσμευσή. Καθώς όταν η ειρήνη φωλιάσει στην καρδιά τότε είμαστε γεμάτοι από Θεό καθώς η ειρήνη είναι ο ίδιος ο Θεός και ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός. Ο Θεός δεν μας οδηγεί στην ανησυχία, στην ανασφάλεια και στον φόβο, μήπως παραστρατήσουμε από κάποια μας δέσμευση. Οι δεσμεύσεις είναι του μυαλού και όχι της καρδιάς. Η καρδιά μας είναι ένας Ιερός Τόπος όπου κατοικεί Εκείνος και Εκείνος από μας θέλει μόνο την Αγάπη μας και όχι δεσμεύσεις.

ετικέτα ( πνευματικότητα ) 

Δωροθέα  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου