Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Τίμα τους δασκάλους σου.

Τίμα τους δασκάλους σου, είναι μία από τις βασικές αρχές του ρέικι. Τι θα πει βασική αρχή ? Θα πει ότι η αρχή με οδηγεί στο ήθος. Κάθε μία αρχή βασίζεται στο ήθος και στις εσωτερικές αξίες. Οι οποίες σε κάθε ψυχή είναι ανεκτίμητες. Όμως για να φτάσουν αυτές οι αξίες να χάσουν την υπόστασή τους, θα πει ότι το εγώ με οδηγεί.


Έτσι στην ζωή του κάθε ανθρώπου, του παρουσιάστηκαν και θα του παρουσιάζονται δάσκαλοι. Δάσκαλοι οδηγοί που είτε εμφανίζονται ως άνθρωποι, είτε ως καταστάσεις. Ο κάθε δάσκαλος έρχεται στην ζωή μας να μας ανοίξει τον δρόμο για να βρούμε τον τρόπο. Κανένας δάσκαλος δεν είναι υπεύθυνος για τα δικά μας αποτελέσματα, καθώς ο καθένας έχει την ελεύθερη του βούληση, η οποία θα τον οδηγήσει είτε να ακούσει τον δάσκαλο, είτε να τον αγνοήσει.
Όμως, όπως και να έχουν τα πράγματα είτε εμείς ακούσουμε τον δάσκαλο, είτε τον αγνοήσουμε, καλό είναι να μην κρίνουμε ή αξιολογήσουμε τίποτε.
Καθώς κάθε μορφή κριτικής απέναντι στον δάσκαλο, επιστρέφεται σε εμάς. Και ο τρόπος που επιστρέφεται είναι σαν χιονοστιβάδα. Δηλαδή ξεκινάει με το μέγεθος που εμείς θα στείλουμε ( ως κριτική) και θα επιστρέψει σε εμάς στο 1οονταπλάσιο του μεγέθους.
Καθώς το να τιμώ τους δασκάλους μου, δεν είναι μόνο μία αρχή του ρέικι, αλλά είναι μία βασική αρχή και του σύμπαντος, αλλά και του ίδιο του Ιησού Χριστού.
Δεν υπάρχει περίπτωση να οδηγηθούμε να διδαχτούμε κάτι και να μην υπάρχει έστω και ένα μικρό κομμάτι πλούτου γνώσης. Απλώς εμείς δεν ανοίγουμε την καρδιά μας για να την αναγνωρίσουμε. Καθώς ο κάθε δάσκαλος θα μας δώσει πάντα μία «τροφή» γνώσης.
Καθώς κρίνουμε ή αξιολογούμε τον κάθε δάσκαλο, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να κλείνουμε την καρδιά μας, σε σημείο που να μην επιτρέπουμε καμία ευλογία να μας πλησιάσει. Αντ’ αυτού μας πλησιάζουν τότε δυσκολίες και όχι μόνο.
Τίμα τους δασκάλους, ως αρχή στην ζωή μας και να μην είμαστε πάντα σε ετοιμότητα να ρίξουμε πέτρα επάνω τους, αλλά να αναζητήσουμε στην καρδιά μας, να βρούμε τα εσωτερικά μας κομμάτια.

Όποιος σέβεται τον εαυτό του απόλυτα, σέβεται και ότι τον περιβάλλει. Και ξέρει πως η κάθε κριτική πάντα θα είναι άκυρη και άδικη. Καθώς κάθε κριτική είναι άδικη. Η κριτική δεν μπορεί να είναι αμερόληπτη. Έτσι η κριτική μετατρέπεται σε αδικία και η αδικία επιστρέφεται. Αν κρίνω, ας ετοιμαστώ να υποστώ τα αποτελέσματά της.

ετικέτες ( reiki & τέχνη ζωής ) 

Δωροθέα