Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

Γιατί να μην λέμε ψέματα ?

Το ψέμα είναι μία μορφή υπεκφυγής, μία μορφή υποκρισίας. Όταν επιλέγουμε στην ζωή μας το ψέμα τότε αυτό έρχεται η μέρα που θα μας επιστραφεί.
Το ψέμα είναι μία γάγγραινα, η οποία μας φθείρει εσωτερικά. Όμως δεν φθείρει μόνο εμάς, αλλά και όλο μας το περιβάλλον, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, τις δουλειές μας, τα σπίτια μας. 
Το ότι μπορεί κανένας να μην καταλάβει το ψέμα μας και να νομίζουμε ότι την έχουμε γλιτώσει, είναι μία αυταπάτη.


Καθώς το ψέμα είναι μέσα μας, το ξέρει η συνείδησή μας, το ξέρει ο Νόμος του Σύμπαντος και θα μας φέρει να αντιμέτωπους με θλίψεις, με πόνους, με αδικίες. Έτσι θα ζούμε με αυτά που φυτέψαμε με τα δικά μας τα χέρια και αυτά θα τα βιώνουν και τα παιδιά μας.
Η αλήθεια πάντα είναι ένας δρόμος αγάπης και ευλογίας. Η αλήθεια δεν είναι αυστηρότητα, αλλά σεβασμός.
Το ότι κάποιοι έχουν συνδυάσει την αλήθεια με την αυστηρότητα, απλώς χρειάζονται να ενεργοποιήσουν τον σεβασμό. Γιατί η αλήθεια έχει τρόπους αγάπης να ειπωθεί.
Αληθινός δεν σημαίνει ότι γίνομαι απότομος, αγενής και αυστηρός, αλλά η αλήθεια είναι αγάπη.
Οι άνθρωποι νομίζουν ότι η αλήθεια μπορεί να συνδυαστεί με τον θυμό, με την οργή. Ναι θα φτάσει να γίνει έτσι, όταν δεν ειπωθεί από την αρχή.  Άρα αν φτάσει η αλήθεια να ειπωθεί με οργή ή θυμό, σημαίνει ότι δεν ήμουν αληθινή/ος σε όλο το προηγούμενο διάστημα.
Το ψέμα κοστίζει και έχει τίμημα καθώς σε χρεώνει. Ενώ η αλήθεια έχει τιμιότητα και σε ξεχρεώνει.

Το ψέμα σε βάζει σε κλουβί, ενώ η αλήθεια σου δίνει φτερά για ελευθερία. Το ψέμα οδηγεί στην συνολική ασέβεια. Ενώ η αλήθεια στον συνολικό σεβασμό.

ετικέτα ( Τέχνη ζωής ) 

Δωροθέα