Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Όταν μιλάς για τον Θεό, απ’ τον Θεό.

Όταν μιλάς για τον Θεό, απ’ τον Θεό, σημαίνει πως μελετάς τον Λόγο Του. Μελετάμε τον Λόγο Του θα πει πως μελετώ την Αγία Γραφή, τη ζωή των Αγίων και πνευματικές διδαχές.
Καθώς μελετάμε τον Λόγο Του σταδιακά αρχίζουμε να μιλάμε για τον Θεό, από τον ίδιο τον Θεό. Καθώς η Αγία Γραφή έχει την ιδιότητα να μας σμιλεύει εσωτερικά και να μεταβάλλει το εγώ μας σε φως, να γεμίζει η καρδιά μας με νοήματα του Θεού.


Νοήματα του Θεού θα πει πως η καρδιά μας, αρχίζει να καθαρίζει απ’ όλους της τους πόνους κι Εκείνος μας ανοίγει τα εσωτερικά μάτια της.
Δηλαδή η καρδιά μας έχει τα δικά της αισθητήρια όργανα, την έσω όραση και την έσω ακοή. Όπου μόνο ο Θεός τα ανοίγει αυτά. Τα ανοίγει Εκείνος σταδιακά και μέσα από την πάροδο του χρόνου. Καθώς η μελέτη της Αγίας Γραφής δεν έχει τέλος. Κάθε μέρα μας ανοίγει και περισσότερο την καρδιά μας και κάθε μέρα εισέρχεται εκεί μέσα της ο Θεός. Και όσο ο Θεός εισέρχεται στην καρδιά μας, ο πονηρός φεύγει από μέσα μας και από την ζωή μας, με τον Θεό βοηθό.
Έτσι θα έρθει μία μέρα, μετά από όλη μας αυτήν την εσωτερική τριβή η διατριβή από Εκείνον και τότε θα αρχίσουμε να μιλάμε απ’ τον Θεό, για τον Θεό. Δηλαδή Εκείνος θα οδηγεί τον λόγο μας, μέσα από τον δικό Του Λόγο και μέσα από τα δικά Του μοναδικά νοήματα.  Η καρδιά μας τότε Του ανήκει, του την έχουμε παραδώσει και νιώθουμε την ένωση μαζί Του.
Ο Θεός είναι βοηθός όλων μας και ενεργεί μέσα μας το Άγιο Πνεύμα Του και ο Ιησούς Χριστός μας. Σαν βοηθός μας Εκείνος ανοίγει τα μάτια και τα αφτιά της καρδιάς μας. Και τότε η ζωή μας αλλάζει εντελώς.
Η μελέτη της Αγίας Γραφής δεν είναι μία ακόμη υποχρέωση, αλλά είναι η ίδια η ουσία και σημασία της ουσιαστικής ζωής. Καθώς ο Θεός είναι η ανάσα μας και η Αγία Γραφή μας διδάσκει πώς να ανασαίνουμε Θεό. Η Αγία Γραφή είναι η απόλυτη ένωση με τον Θεό.

ετικέτα ( πνευματικότητα ) 

Δωροθέα 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου