Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Πώς εισέρχεται ο «πονηρός» μέσα μας ?

Μέσα από την Πνοή μας, εκείνη καταλαμβάνει. Ο Πονηρός έρχεται μέσα σε εμάς, επειδή εμείς του επιτρέπουμε. Σε κάθε επικριτική, εχθρική, εκδικητική σκέψη, βρίσκει «χώρο» και μπαίνει μέσα μας. Και όσο κάνουμε τέτοιες σκέψεις, εκείνος καταλαμβάνει όλο και περισσότερο χώρο. Επειδή οι σκέψεις αυτές συνοδεύονται και από αρνητικά συναισθήματα όπως θυμού, οργής, σταδιακά αυτές οι σκέψεις γίνονται μία μορφή «κατάρας». Και σαν βδέλλα αρχίζει να μας πίνει το αίμα.

Τότε ο πονηρός, θολώνει το μυαλό μας και μας οδηγεί στην σκληρότητα και την εχθρικότατα. Έτσι μας οδηγεί στα πάθη και τα ενισχύει.
Καταλαμβάνει πολύ χώρο από τον εαυτό μας.
Και αν εμείς κάνουμε προσπάθειες να μπούμε στον δρόμο του Θεού, πάντα ο πονηρός, θα βρίσκει τρόπο να μας βγάζει εκτός.  
Μόνο που δεν παραμένει ο πονηρός μόνο σε μας, αλλά απλώνεται παντού μέσα στην οικογένειά μας.
Για να παραμείνει μόνο ο Θεός σε μας, καλό είναι να ζητήσουμε συγνώμη για όλες μας τις σκέψεις κριτικής και για όλα μας τα αρνητικά συναισθήματα. Και να ζητήσουμε Φώτιση από τον Θεό, να μας βοηθήσει να μην πέσουμε ξανά σε τέτοιες παγίδες.
Όμως σημαντικό είναι κι εμείς να συγχωρέσουμε όλους τους συνανθρώπους μας. Γιατί όσο εμείς κρατάμε τους συνανθρώπους μας με σκέψεις και αρνητικά συναισθήματα αφήνουμε χώρο στον πονηρό και του επιτρέπουμε να κάνει κατάληψη στη ζωή μας και σε όλο μας το οικογενειακό περιβάλλον.
Αφήνουμε τον Θεό να μας μιλήσει, να μας διδάξει, να μας οδηγήσει. Πώς μας μιλάει και μας διδάσκει ο Θεός ? Μα μέσα από την Καινή Διαθήκη, που είναι ο Λόγος Του. Καλό είναι να μην την αφήσουμε ξανά από τα χέρια μας.
Και στην προσευχή μας να Του ζητάμε να μας δείξει τον τρόπο να απαλλάξουμε και να απαλλαγούμε.
Μέσα μας ο καθένας έχει μία τεράστια αποθήκη με «εκρηκτικά υλικά», δηλαδή σκέψεις και συναισθήματα από όλο μας το παρελθόν. Στα οποία «κάθεται» ο πονηρός και περιμένει την κατάλληλη στιγμή να μας τα κάνει καταστάσεις, αρρώστιες, απώλειες κλπ.
Βάζουμε στην θέση του τον Θεό και ο Θεός όταν εμείς ζητήσουμε την βοήθειά Του για να μας φωτίσει να απαλλαγούμε από όλες μας τις σκέψεις, όλα μας τα συναισθήματα και όλες μας τις πράξεις, τότε Εκείνος θα μας γεμίσει με την επίγνωση που χρειαζόμαστε.

Κάθε μέρα συνομιλούμε με τον Θεό, δηλαδή κάθε μέρα μελετάμε τον Λόγο Του, δηλαδή την Καινή Διαθήκη, για να σταματήσει ο πονηρός να υπάρχει στην ζωή μας.

ετικέτα ( πνευματικότητα ) 

Δωροθέα